Felújítás, építkezés során nagy hangsúlyt kell, hogy fektessünk a fűtés kialakítására. Nem mindegy milyen kazánt, felületfűtést, vagy radiátoros fűtést választunk. Ahhoz, hogy a teljes komfortérzet kialakuljon új otthonunkban, nagyon fontos, hogy a fűtésrendszer megfelelő hőmérsékletet biztosítson.

futes felujits 1200x600

Az első és egyben legfontosabb a kazán kiválasztása

Mielőtt bármelyik kazán mellett letenné a voksát mindenképpen egyeztessen egy szakemberrel.

1. Kondenzációs gázkazán
Magyarországon 2016. július 1-jétől, csak kondenzációs gázkazán építhető be.
A kondenzációs gázkazán energiatakarékos, biztonságos, összeköthető a felületfűtési rendszerekkel és csatlakoztatható rá radiátor is.
A hagyományos kazánok a vizet 70-75 °C-ra fűtik fel, ezzel szemben a kondenzációs gázkazánok maximum 50-55°C—ra fűtik fel a vizet, hogy energiatakarékosak maradjanak. Kondenzációs gázkazán választása esetén felületfűtési rendszert érdemes alkalmazni.

2. Vegyes tüzelésű kazán
Jelenleg még nem tiltja jogszabály, így beépíthetőek a vegyes tüzelésű kazánok is. Minden fűtési rendszerrel használható, üzemeltetési költsége a legkedvezőbb, amennyiben rendelkezésére áll a tüzelőanyag.
Elektromos és gázzal működő társaihoz képest környezetszennyezőbb és állandó közreműködés segítségével biztosítja az állandó hőfokot.
Ha mégis a vegyes tüzelésű kazán mellett dönt érdemes beszerezni mellé egy olcsóbb elektromos kazánt, ami emberi közreműködés nélkül is biztosítja a kívánt hőfokot.

3. Elektromos kazán
Az elektromos kazán előnyei a gáz-, és vegyestüzelésű kazánokkal szemben, hogy nincs szükség engedélyeztetésre, kéményre, minden fűtési rendszerhez csatlakoztatható, biztonságos, beszerelési költsége olcsóbb. Mivel az áram az egyik legdrágább energiaforrás, így elektromos kazán használata esetén számoljon magasabb áram számlával is.

A következő fontos dolog, amiről döntenie kell, hogy radiátoros fűtést, vagy felületfűtést (padlófűtés, fal- és mennyezetfűtés) szeretne

1. Padlófűtés
Ha a belmagasság alacsony, akkor megfelelő, kellemes hőmérsékletet biztosít. Lassan fűt fel. Fürdőszobába, wc-be és más vizes helyiségekbe szükséges mellé radiátoros kiegészítés a páralecsapódás miatt.
Ha meghibásodik, akkor a javításhoz bontani kell a padlót.

2. Fal-, mennyezetfűtés
Manapság egyre nagyobb teret hódít magának. Lassan fűt fel, de felfűtés után kellemesés állandó hőmérsékletet biztosít.
Fürdőszobába, wc-be és más vizes helyiségekbe szükséges mellé radiátoros kiegészítés a páralecsapódás miatt.
Ha meghibásodik, akkor a javításhoz bontani kell a falat, mennyezetet.

3. Radiátoros fűtés
Jelenleg ez a leggyakrabban használt fűtési rendszer. A többi fűtési rendszerhez képest gyorsan felfűt, gyorsan szabályozható, párátlanít is, így megfelelő a komfortérzet azonnal. Meghibásodás esetén könnyen javítható.
A technológia fejlődésével előtérbe kerültek a design radiátorok, melyek széles forma-, méret-, és színválasztékban érhetőek el, kielégítve minden igényt.

Lazzarini design radiátorok

A Lazzarini vállalat radiátoraiban egyesül az olasz minőség és design. Szigorú minőségi elvárások mellett készülnek, elérhetőek egyenes és íves kivitelben. Széles méret-, szín-, és forma választékkal rendelkeznek. Így egyedi igényének megfelelőt tud választani.

feujitas futesrendszer 1200x600

A Lazzarini radiátorokról az alábbi linken tud bővebben tájékozódni:

https://benedekszerelveny.hu/lazzarini