« Nyitvatartás

Tisztelt Vásárlóink!

A Benedek Szerelvény üzletei 2018.12.15-én szombaton a megszokott módon 07:00-13:00-ig tartanak nyitva!

A webáruházunkban december 18. 12:00 után leadott rendeléseket leghamarabb januárban tudjuk házhozszállítani. Személyes átvételre Kondorosi úti üzletünkben december 21-én 17:00-ig van lehetőség.

Milyen okból kifolyólag cseréljük le a radiátort?

Milyen okból kifolyólag cseréljük le a radiátort?

  • Kilyukadt
  • Nem fűt rendesen
  • Szivárog
  • A lakás felújításra került és nem illik az enteriőrbe

Radiátor csere első lépese

Mikor elhatároztuk, hogy lecseréljük a régi radiátorainkat érdemes elgondolkodni, hogy hányat szeretnék lecserélni, esetleg mindent vagy csak a nagyon régieket. Aztán azt is ki kell találni, hogy milyen illik a lakásunkba esetleg lapradiátor vagy design radiátor.

Ezek mellett az egyik fő szempont talán az ár. Ha az összeset le szeretnénk cserélni, de a költségvetési keretünk alacsony akkor a megfelelő megoldás a lapradiátor hisz jó árának köszönhetően és rengeteg standard méretének biztosan kijövünk majd a büdzséből.

Ha megvan a külsejéről való elképzelésünk a következő lépés, hogy mekkorára van szükségünk, illetve hogy mekkora fér el. Ez talán az egyik legfontosabb lépés hisz akkorát kell vennünk amekkora ráfér az üres fal felületre, de elég nagy legyen a teljesítménye ahhoz, hogy befűtse a teret.

radiator csere 1200x600

Radiátor fűtési teljesítmény

A fűtési teljesítmény egy egyszerű képlettel kitudjuk számolni. Természetesen ez az érték csak megközelítőleges a szükséges teljesítmény meghatározásához kérje szakemberek segítségét. Ugyanis ennek a számnak meghatározása rengeteg dologtól függ például a hőszigeteléstől, a lakás elhelyezkedésétől, az ablakoktól.

A szoba m3 megszorozzuk 50-el ,ami a normálisan hőszigetelt szobát jelenti, akkor megkapjuk a szükséges fűtési teljesítményt wattban. Ezzel a számmal már elkezdhetünk kalibrálni, de mint említettük ez a szám csak egy körülbelüli érték. További információk a számításról.

Radiátor árak

Az árak meghatározása ebben az esetben igen tág, hiszen nem sorolható egy ár kategóriába egy lapradiátor és egy design radiátor. Pár nagyjából azonos méretű példa, hogy könnyebben lássuk az árakat.

Lapradiátor- Technik ThermPro

600 x 1000 mm méretű 1708W teljesítményű radiátor ára 18.396 Ft

Fürdőszobai radiátor- Lazzarini Capri

500 x 1147 mm méretű 300w teljesítményű radiátor ára 38.916 Ft

Design radiátor- Lazzarini Randa

590 x 1100 mm méretű 428w teljesítményű radiátor ára 82.664 Ft

Az ár különbségek mellett oda kell figyelni, hogy egy design radiátor kisebb teljesítménnyel bír de ezeknél a radiátoroknál inkább a külső adottságok a fontosak.

Design radiátor stílus

A design radiátorok megjelenése elött nem figyeltünk oda a radiátor külsejére, senkit sem érdekelt, hogy néz ki, milyen a színe, formája, funkciója csak legyen és fűtsön! Ez mára megváltozott a ezek a design termékek eszméletlen külsővel vannak felruházva és emellett a fűtés pozitív tulajdonságai is megmaradtak.

Színekben és formákban is igen gazdag termék családdal rendelkezik a Lazzarini olasz cég aki nem csak design de fürdőszobai radiátorok tervezésével és gyártásával is foglalkozik. Bátran lehet válogatni a rengetek különböző kivitel, forma, és szín, közül, hogy megtaláljuk a számunkra legtökéletesebb darabot.

lazzarini radiator csere blog cikk

Radiátor választás

Szakemberrel való egyeztetés után, ha már tudjuk, hogy mekkora méretűre van szükségünk és milyen teljesítményűre lehet válogatni a szebbnél szebb radiátorok közül. Nem is gondolnánk, hogy feltudja dobni a szoba hangulatát.

Lazzarini design radiátor

A Lazzarini olasz design márka termékei amelyek nem csak csodálatosak hanem kiváló minőségből is készültek! Szín világban káprázatos, a szokásos hófehér, ezüst és antracit színek mellett válogathatunk a minerál kvarctól egészen az ametisztig.

Ha kiválasztottuk a megfelelő színt, ami időt álló lesz, akkor is ha újra festésnél a fal más színt kap, akkor azután jön a forma kiválasztása, egyenes és íves kivitel mellett rengeteg különböző stílusú formát válaszhatunk.

Pár Lazzarini design radiátor:

  • Design radiátor
  • Fürdőszobai radiátor
Load More
78.272 Ft
70.956 Ft
83.025 Ft
75.348 Ft
92.538 Ft
84.123 Ft
98.028 Ft
88.884 Ft
70.226 Ft
63.639 Ft
71.685 Ft
65.106 Ft
Load More