« Nyitvatartás

Tisztelt Vásárlóink!

A Benedek Szerelvény üzletei 2018.12.15-én szombaton a megszokott módon 07:00-13:00-ig tartanak nyitva!

A webáruházunkban december 18. 12:00 után leadott rendeléseket leghamarabb januárban tudjuk házhozszállítani. Személyes átvételre Kondorosi úti üzletünkben december 21-én 17:00-ig van lehetőség.

Ha kertje locsolásához, öntözőrendszeréhez vagy a házi vízellátásához keres szivattyút, akkor a legjobb helyen jár, ugyanis a Benedek Szerelvénynél megtalálja ár-érték arányban is a legmegfelelőbb darabokat.

Szivattyú kisokos ház körüli gondozáshoz

Mire is használjuk a kerti szivattyúkat? Ezek segítségével feltudjuk szívni a vizet 5-10 méteres mélységből, mint például fölbe ásott kutakból, víztárolókból vagy vízgyűjtőkből.

A házi vízművek már máshogyan működnek, ezek általában fix kialakítású beépített rendszerek, amik a cisztárnához vannak csatlakoztatva. Öntözésre kiválóan szolgálnak, de ivóvízre egyáltalán nem alkalmasak.

Van még egy lehetőség öntözéshez, ami nem más, mint a búvárszivattyú. Ezek kiválóan alkalmasak kutak, ciszternák, víztárolókból való víz kiszivattyúzásához. A maximális szállítómagassága 5-10 m.

Ha háza, lakása vízellátását szeretné megoldani, akkor 2-2,5 bar nyomás mellett 20 vagy 30 liter/perc vízhozamra van szüksége. Ha kertjét, veteményesét szeretné locsolni, hasonló értékkel számolhat. A kerti szivattyúk megkönnyítik a ház körüli teendők elvégzését, ezzel energiát és pénzt spórolva Önnek.

kerti szivattyú használata

Kerti szivattyúk alkalmazása

Ezeknek a gépeknek a használata ma már nagyon alacsony zajjal jár, használhatjuk őket nyomásnöveléshez, öntözéshez, medencéből és egyéb tárolókból való víz kiszivattyúzásához.

Egy teljesen alapvető szabály a locsolásnál, hogy csapvízzel sosem öntözzük a kertünket ugyanis nem költséghatékony és még a környezetet is erősen szennyeznénk vele.

Kerti szivattyú termékek

Lowara Garden BGM öntöző szivattyú -63.120 Ft-tól kapható

Grundfos Scala2 3-45 kerti szivattyú -139.040 Ft-tól kapható

Lowara Scube ásott kút szivattyú -105.510 Ft-tól kapható

Önfelszívó szivattyú kutakhoz

A jet rendszerű önfelszívó szivattyúk szívócsövét is el kell látni lábszeleppel. A lábszelep a cső végére kerül, és megakadályozza, hogy a csőbe már felszívott víz visszafolyjon a kútba.

Ezeket a fajtájú szivattyúkat az első használat előtt fel kell tölteni vízzel, és alkalmasak gázos víz kitermelésére is. Ez azért hasznos mivel sok kút vize gázokat tartalmaz oldott állapotban.

Szivattyú tájékoztató adatok leírása

  • Hmax érték – manometrikus emelőmagasság
  • A Hmax a teljes manometrikus emelőmagasságot adja meg méterben.
  • Qmax érték – a maximális szállítási értéke
  • A Qmax a szállítási értéket adja meg általában liter/perc vagy m3/óra értékkel. (1 m3 = 1000 liter)
  • DN érték- A névleges nyomócsonk átmérője
  • Maximális szállítómagasság- Milyen magasra tudja a vizet nyomni
  • Maximális felszívási mélység: Milyen mélyből tudja a vizet felszívni

kerti szivattyúk

Környezetbarát megoldás

Legnagyobb előnye a kerti szivattyúknak, hogy rendkívül energiatakarékosak, és környezetkímélő megoldást nyújtanak mindenki számára. Ez ma már nagyon fontos, hisz mindenki arra próbál törekedni, hogy még jobban vigyázzon környezetére.

 Innovatív, korszerű kerti rendszerek alkalmazásával nem csak a környezetét védheti, hanem rengeteg pénzt is lehet spórolhat alkalmazásukkal. A nagy teljesítményű motornak és hidraulikájának köszönhetően a termékek ára többnyire 2 éven belül visszatérül.

Legyen saját víztárolója és az esővíz begyűjtésével tegye jobbá környezetét. Ezt a vizet felhasználva lehet öntözni és keret gondozni és legjobb, hogy rengeteg pénzt, időt lehet vele spórolni.