« Nyitvatartás

Tisztelt Vásárlóink!

A Benedek Szerelvény üzletei 2018.12.15-én szombaton a megszokott módon 07:00-13:00-ig tartanak nyitva!

A webáruházunkban december 18. 12:00 után leadott rendeléseket leghamarabb januárban tudjuk házhozszállítani. Személyes átvételre Kondorosi úti üzletünkben december 21-én 17:00-ig van lehetőség.

Válassza ki az Önnek leginkább tetsző modellt radiátoraink közül.

1. Modell

Első szempontként nagyon fontos, hogy a fűtésrendszeren már meglévő radiátorok milyen anyagból készültek. A két fő radiátor alapanyag az alumínium és az acél. A két típus használata egy fűtési rendszeren nem ajánlott, így mielőtt választanánk, tudnunk kell, milyen anyagból készültek a már meglévőek. 

2. Teljesítmény

A radiátor teljesítménye határozza meg a hő-leadási mutatóját és befolyásolja a méretét is. Nem érdemes sem nagyobb, sem kisebb teljesítményű radiátort vásárolni, mint amire szükségünk van. Hiszen ha nagyobbat vásárolunk, annak vételára drágább és több helyet is foglal. A kisebb teljesítményű radiátor pedig alul fűtöttséget okoz.
Vegyük igénybe szakember segítségét (gépészmérnök, fűtésszerelő). Ők ugyanis az adott helyiség alapterülete és légköbméter adatai alapján pontosan ki tudják számolni mekkora teljesítményű, hány wattos és hány darab radiátorra van szükségünk.
Becsült értéket szakember segítségével mi is tudunk számolni, de ez nem fog eléggé pontos adatot adni.

Hagyományos, magas hőmérsékletű fűtésrendszer esetén:
Alapterület (m2) x belmagasság (m) x 40 = W

Alacsony hőmérsékletű rendszereknél (pl.: kondenzációs kazán), nagyobb teljesítményű radiátorra lesz szükségünk, mert a rendszernek alacsonyabb a vízhőmérséklettel kell üzemelnie. Ha magasabb hőfokon üzemeltetjük a kazánt, működése nem lesz gazdaságos.
Alapterület (m2) x belmagasság (m) x 70 = W

A pontos számítás érdekében javasolt szakember segítségét kérni!

3. Csatlakozás

A következő fontos szempont, hogy a már meglévő fűtésrendszeren milyen csatlakozás került kialakításra.
Leggyakrabban alkalmazott bekötési formák:
• alsó-alsó
• felső-alsó ellentétesen oldalon, átlósan
• felső-alsó azonos oldalon
Ha még nem került kialakításra a fűtésrendszer érdemes szakemberhez fordulni. A radiátorok mérete, formája eltérő lehet, így csatlakozásuk sem egyezik meg. Ha a szokásostól eltérő radiátorra esett a választásunk, akkor ehhez mérten érdemes a fűtéscsövekkel kiállni, így azok „láthatatlanok” maradnak és installálásuk tökéletes lesz.
Ilyen különleges csatlakozásnak számít pl: a középcsatlakozás, a radiátor alján középen került kialakításra a két csatlakozási csonk, 50 mm-es kötéstávolsággal.

4. A rendelkezésre álló hely

A radiátorok esetében sincsen másképp, mint otthonunk kialakításánál, minden milliméternyi hely számít és fontos. A legfontosabb adatok, a szélesség, magasság és mélység (mennyire áll el a faltól). A kész radiátorok mérete már nem változtatható, így a számunkra szükséges teljesítményhez és mérethez keressük a megfelelő radiátort.

5. Szín

Utolsó lépésként a radiátor színét kell kiválasztanunk. Az üzleteinkben megtalálható Lazzarini design és fürdőszoba radiátorok elérhetőek a klasszikus fehér, króm színekben, illetve további változatos és divatos színekben.

radiator valasztas lazzarini 1200x600

+ 1 Miért érdemes a Lazzarini design és fürdőszobai radiátorai közül választani

A Lazzarini radiátorok megfelelnek minden előírt nemzetközi szabványnak, a legkorszerűbb technikával készülnek, szigorú követelményeknek megfelelve, emellett kimagasló figyelmet fordítanak a káros környezeti hatások csökkentésére.
Kiválóan ötvözik az esztétikumot a funkcionalitással, fürdőszoba radiátorai a fűtés mellett, rendelkeznek törölközőszárító funkcióval és meglehetősen esztétikusak, fürdőszobánk díszei is egyben.
Tervezésükkor fontos szerepet kapott, hogy széles választékban legyenek elérhetőek, mind technikailag, mind formailag. A Lazzarini radiátorok elektromos és központi fűtési rendszerhez alkalmas kivitelben, íves és egyenes kialakítással számtalan méretben elérhetőek.

Main Menu

Lazzarini radiátorok

  • ALL
    ALL
  • cache/resized/06891e4915829803da7f74dd9afa0e69.jpg
    Fürdőszobai radiátor
  • cache/resized/06891e4915829803da7f74dd9afa0e69.jpg
    Design radiátor
Load More
78.272 Ft
Az olasz minőség és design ...
70.956 Ft
Az olasz minőség és design ...
83.025 Ft
Az olasz minőség és design ...
75.348 Ft
Az olasz minőség és design ...
92.538 Ft
Az olasz minőség és design ...
84.123 Ft
Az olasz minőség és design ...
98.028 Ft
Az olasz minőség és design ...
88.884 Ft
Az olasz minőség és design ...
70.226 Ft
Az olasz minőség és design ...
63.639 Ft
Az olasz minőség és design ...
71.685 Ft
Az olasz minőség és design ...
65.106 Ft
Az olasz minőség és design ...
Load More
Load More