Megújuló energia kötelező alkamazása

Új rendeletek alapján 2020-tól 25% megújuló energiát kell alkalmazni az újonnan épülő házaknál és lakásoknál. Ennek sok féle képpen lehet eleget tenni, de talán a legjobb megoldás a hőszivattyú alkalmazása. A hőszivattyú egy megtérülő befektetés, ugyanis számos előnye mellett rengeteget lehet vele spórolni és a környezet sem szennyezük vele.

Megújuló energia

Talán a legelső dolog amit le kell tisztázni mit is jelent maga a fogalom. Azokat az energiaforrásokat nevezzük megújuló energiaforrásnak, melyek nem szennyezik nagymértekben a környezetet. Az ilyen energiával működő eszközök a környezet hőjét használják fel működésükhöz, ezek a természetes források földben, vízben és főként levegőben találhatóak. A működésük minimális áramot igényel.

2020 megujulo energia 1200x600

Megtérülő befektetés

A megújuló energia felhasználás egyik nagy előnye, hogy állami támogatást lehet rá igénybe venni. Az ELMŰ kedvezményes áramdíjszabást biztosít ezekre a megújuló energiaforrást használó eszközökre, ezáltal a rezsi költség jóval alacsonyabb lesz.

Hőszivattyú

Már a cikk elején is említettük, hogy ennek a törvénynek talán a hőszivattyú beépítésével a legkedvezőbb eleget tenni. A levegő-víz hőszivattyúk a levegőben található energiát hasznosítva fűtik, hűtik az otthonát. Ezek a készülékek a teljes ház melegvíz fogyasztását is képesek ellátni. Ne feledjük, hogy minimális áramot fogyasztanak és a környezetet sem szennyezik. Az hőszivattyú ára rendkívül hamar visszatérül az állami kedvezménynek és a természetes áramforrásnak köszönhetően.

 

Technik Cool

  • ALL
    ALL
  • cache/resized/06891e4915829803da7f74dd9afa0e69.jpg
    Levegő - víz hőszivattyú
Load More
1.142.780 Ft
Technik Cool 1 fázisú 8,5kW-os levegő-víz hőszivattyú - A természet energiájával.

1.280.420 Ft
Technik Cool 1 fázisú 12,5kW-os levegő-víz hőszivattyú - A természet energiájával.

1.347.980 Ft
Technik Cool 3 fázisú 16,5kW-os levegő-víz hőszivattyú - A természet energiájával.

Load More