Gondolta volna, hogy egy masszázsmedence nem csak fantasztikus relaxációs élményt nyújt, hanem egészséges is?

Számtalan pozitív hatása van egy masszázsmedence használatának, és a legjobb benne, hogy ki sem kell mozdulnia otthonról.

Jakuzzi vagy masszázsmedence?

Mikor vásárolni szeretnénk egy hidromasszázsmedencét elgondolkozunk hogyan is keressünk rá, milyet is érdemes venni. Sokan hiszik, hogy a jakuzzi egy bizonyos fajtája ezeknek a medencéknek, de ez tévhit. A Jakuzzi kifejezés egy olasz családi nevéhez fűződik, akik Olaszországot elhagyva Amerikába költözve elindították a saját vállalkozásukat. A család egyik tagjának terápiára volt szüksége, így megszületett az egyik első masszázsmedence és a prototípusa, amit rövidesen a gyógyításban is használni kezdtek.
Így ha a vásárlás mellett döntenek, a megfelelő kifejezés a masszázsmedence vagy hidromasszázsmedence.

Természetes fájdalomcsillapítás

Mindenkinél előfordult már, hogy becsípődött, meghúzódott, vagy begyulladt egy testrésze. Ilyenkor mindenki rögtön a gyógyszerhez nyúl. Ezeknek az innovatív masszázsmedencéknek köszönhetően azonban már természetes módon is tudjuk kezelni a fájdalmat. Kellemes meleg vize csökkenti az ízületi merevséget, és a testhőmérséklet megemelésével fokozza a vérkeringést, és ez által az ízületekben és izmokban felgyűlt feszültség csökken. A fúvókák segítségével ellazulnak az izmok, szalagok, inak és eközben endorfin szabadul fel, amit a szervezetünk termel fájdalomcsillapítóként.

Alvás és kedélyjavító hatás

A masszázsmedence használata természetes módon nyugtatja meg az ember elmélyét és testét. Használata közben és után egy meditatív állapotba kerül az ember, melyet a meleg víz és a csobogás, ringatás idéz elő. Ez a hatás nem csak megnyugtatja az embert, de a jó alvást is elősegíti.
Mint említettük már a szerveztünk képes endorfint termelni a medence használata közben, ami nem csak a fájdalomcsillapításért felelős, de kedélyjavító hatása is van. Ennek köszönhetően sokkal sikeresebbek lehetünk a magánéletünkbe és jobban tudunk majd koncentrálni a munkahelyünkön is. Rendszeres használata mellett sokkal nyugodtabbak, egészségesebbek, és kipihentebbek leszünk.

Bőrbarát kezelés

Számtalan jótékony hatása mellett az egyik legfontosabb, hogy a melegvíz megnyitja a bőr pórusait és így megszabadulhatunk a benne lévő méreganyagoktól. De ne felejtsük el, hogy serkenti a bőr vérkeringését is, aminek köszönhetően feszesíti a bőrünket és a narancsbőrrel is felveszi a harcot.
A masszírozó fúvókáknak köszönhetően minden alkalom, olyan mintha hosszú órákat töltöttünk volna masszőrnél.

 

VitalSpa

  • ALL
  • Masszázsmedence