sentinel csomag akcio 1200x342

Sentinel X800 Biológiailag lebomló öblítő- és tisztítószer

A Sentinel X800 helyreállítja a fűtési rendszer keringését és hatékonyságát! Minden általánosan előforduló fémhez és ötvözethez alkalmazható, beleértve az alumíniumot is. A tisztítási művelet után leürítés, majd gondos átöblítés szükséges, valamint Sentinel X100, vagy szükség szerint X500 védőszer – inhibitor használata ajánlott.

Jellemzők és előnyök

·         Speciálisan a Jetflush4 nagynyomású öblítőgéppel együtt történő használatra fejlesztették ki, elsősorban hőcserélők vízkő- és iszaplerakódásainak gyors eltávolítására
·         Nagy teljesítményű, hidegen és melegen is hatékony
·         Eltávolítja a vas és kálcium alapú lerakódásokat
·         Biológiailag teljesen lebomlik és nem mérgező
·         Biztonságosan és könnyen kezelhető

Alkalmazás

A Sentinel X800 Jetflo a központi fűtési rendszerek, hőcserélők erőteljes, hatékony tisztítószere. A kifejezetten öblítőgéphez kifejlesztett adalék eltávolítja a nem kívánatos vas oxid és kálcium alapú lerakódásokat a hőcserélőkről, radiátorokról és a csővezetékekről (vízkő és iszapmentesítés). Egyedi összetételének köszönhetően a Sentinel X800 semleges PH értéken átható diszpergálószerként hat, elkerülve így a hagyományos savval történő tisztítás szükségességét, és az azzal járó problémákat. Az adalék tartalmaz fémek rozsdásodását megakadályozó hatóanyagot is.
Adagolás
Egy liter Sentinel X800 Jetflo elegendő egy 8-10 radiátort tartalmazó átlagos rendszer tisztításához kb. 1,5%-os koncentrációban. Nagyobb rendszereknél 2 literre van szükség. Eldugult rendszerek esetében nagyobb koncentráció, egy tipikus rendszerhez 2 liter adalék használata ajánlott (kb 2%-os koncentráció). A Sentinel X800Jetflo nem alkalmas teljesen eldugult csövek tisztítására, hiszen áramlás hiányában a vegyszer sem jut el a célterületre.
Egy meglévő rendszer tisztításához a gyorsabb és hatékonyabb tisztítás érdekében kifejezetten javasolt a Sentinel X800 Jetflo öblítőgéppel együtt történő használata. Ilyen esetekben az adalék használata a öblítőgépen keresztül történik. ( Kövessük az öblítőgépgyártó által előírt utasításokat) Másik lehetőségként a Sentinel X800 Jetflo adalékot lehetőleg normális működési hőmérsékleten kell keringtetni nyitott szelepek és a szivattyú maximális teljesítménye mellett legalább két órán keresztül, vagy amíg a kívánt teljesítményt újra el nem éri.
A vegyszert a következőképpen adagolja:
Nyitott rendszerek: adagoló szelepen keresztül vagy Sentinel adagoló tartály használatával adagolja!
Zárt rendszerek: Ha a rendszer üres, akkor a termék a rendszer bármilyen kényelmesen hozzáférhető pontján beadagolható feltöltés előtt. Ha a rendszer tele van, használja a Sentinel adagolóedényt a feltöltőkörön, vagy más hozzáférési ponton történő beadagoláshoz.
 
A tisztítást követően a rendszert ki kell üríteni, majd átöblíteni, amíg a víz tiszta nem lesz. Újratöltéskor használjunk Sentinel X100 Inhibitort, vagy szükség esetén Sentinel X500 Fagyálló adalékot.

Sentinel X100 Inhibitor

Központi fűtési rendszerekben használható korróziógátló inhibitor anyag
·         Alkalmazható műanyag, alumínium és minden fém esetében
·         Gyártása megfelel az ISO 9001-es szabványnak
·         Könnyen kezelhető
·         Segít megakadályozni a hidrogéngáz fejlődést
·         Hatékonyan megakadályozza a vízkőképződést és a korróziót
·         Nem érzékeny arra, ha túl kevés vagy túl sok anyagot adagolnak a rendszerbe
·         Segít megakadályozni, hogy a kazán zajos legyen

Alkalmazás

A Sentinel X100 koncentrátum fejlesztése úgy történt, hogy alkalmas legyen többcélú kezelésre, a korrózió, a vízkőképződés, a hidrogénfejlődés és a mikroorganizmusok növekedése megakadályozására minden közvetett típusú fűtőrendszerben, beleértve azokat is, amelyekben alumínium alkatrészek találhatók.
A Sentinel X100 koncentrátum minden típusú vízben, kemény és lágy vizekben is alkalmazható. Az alacsony toxicitású készítmény színtelen és nem igényel nagy pontosságú adagolást.
Adagolás – A Sentinel X100 koncentrátumot a rendszer térfogatát figyelembe véve 1 %-os mennyiségben kell hozzáadni a fűtési rendszerben levő vízhez; ez azt jelenti, hogy a rendszerben levő minden 100 liter vízbe egy csomaggal kell tenni belőle. A Sentinel X100 koncentrátum 1 %-os oldata 1250 µS/cm-rel növeli meg a hálózati víz vezetőképességét.
A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a rendszert a BS7593:1992 előírásainak megfelelően kitisztítják és átmossák; új és hat hónapnál nem régebbi rendszerekben a tisztításhoz Sentinel X300-at, a régi rendszerekben pedig Sentinel X400-at kell használni. Ha a rendszer a hőcserélőben levő vízkőlerakódások miatt már zajos, a Sentinel X100 koncentrátum mellé Sentinel X200-at is kell adagolni.
Beadagolás a fűtőrendszerbe – a termék közvetlenül beadagolható a fűtőrendszerbe vagy egy radiátor légtelenítő szelepén, vagy a feltöltőkörön keresztül megfelelő adapter, és adagolópisztoly alkalmazásával.
Biztonságtechnikai előírások.

Az akció a készlet erejéig vagy visszavonásig érvényes! A feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak!

hansgrohe talisman

Kedves Vásárlóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hansgrohe SE a Talisman pontgyűjtő programját technikai okokból átmenetileg, határozatlan időre felfüggesztette! 
Az akció felfüggesztésének konkrét oka, hogy az anyavállalat, a Hansgrohe SE a Talisman zsetonokról egy matricás/QR-kódos rendszerre állt át, viszont a piacon jelen vannak még a már ismert Talisman zsenotonok is. A kétféle pontgyűjtési lehetőséget a rendszerük helyi szinten még nem tudja kezelni.A Talisman programot a jelenlegi a formájában az idei évben emiatt már nem indítják újra, további tájékoztatással a későbbiekben jelentkezünk majd.

Az eddig gyűjtött Talisman zsenotonok - a program eddig ismert szabályai szerint - május 15. 16.00 óráig válthatók be!

immergaS banner

Az Immergas Hungária Kft. nyilvános pályázatot hirdet épületgépész kivitelezők részére. Olyan megvalósult kivitelezési munkákkal lehet pályázni, melyek által jól bemutatható az épületgépészeti szakma minőségi oldala.

• Az ÖTLET a legkorszerűbb technológiák figyelembe vételével született meg;
• A MŰSZAKI MEGOLDÁS átgondolt, a végfelhasználó igényeit leggazdaságosabban lefedő fűtési és/vagy használati melegvíz ellátást biztosít;
• A kivitelezés SZÉPSÉGE igazolja, hogy a szakmai szempontokat előtérben tartva is lehet átlátható, az üzembentartó számára is „tetszetős” munkát átadni.


Pályázni olyan IMMERGAS hőtermelő berendezést (gázkészüléket és/vagy hőszivattyút) alkalmazott kivitelezési munkákkal lehet, amelyek átadása (használatba vétele) 2017 január 1. és 2017 november 30. között történt meg.

További részletekért kattints: http://www.immergas.hu/Minosegi_Epuletgepeszeti_Rendszerek_palyazat_2017

 

Az első zuhanyzókat a természet formálta évezredekkel ezelőtt a csillagos égbolt alatt vízeséssé. Az emberek már akkor tudták, hogy a fentről leomló vízzuhatag alaposabban megtisztítja a testüket, mint az állóvíz. A fennmaradt emlékek alapján az ókori görögöknek volt először ember által készített zuhanyzójuk, ami alapján később a rómaiak is megépítették saját zuhanyzóikat. A vizet ólomból készült csőhálózatokon keresztül szivattyúzták és pumpálták a nagy közös zuhanyzókba, amit az elit városlakók használhattak. Ezek a vízhálózatok a Római Birodalom bukásakor többnyire megszüntek és az enyészeté lettek.

Akárhogyis, ezek voltak az elődei a mai modern zuhanyzóknak.

Az első mechanikus zuhanyzót kézi pumpával működteték és 1767-ben a kályhakészítő William Feetham szabadalmaztatta. Az általa készített zuhany szerkezet egy pumpával vitte a vizet a zuhanyzó személy fölött elhelyezkedő tartályba, amiből a vizet egy kötél meghúzásával tudta magára engedni az ember. Ez a rendszer hamar megbukott, mert ugyan nem volt szükséges rabszolga a használatához, de folyamatosan ugyanazt az újrahasznosított hideg vizet keringette a rendszer.

A francia hadsereg 1870-ben már modern mintára készült higiénikus zuhanyzókat épített be a  laktanyáiba. Ezek elterjedéséhez az speciális jogrendszerű területek befogadására volt szükség. Így először a katonaságoknál, börötönökben majd bentalkásos iskolákban terjedtek el.

Az első nyilvános zuhanyházakat,  1887-ben Ausztriában, Bécsben nyitották meg, majd Franciaországban Bordeauxban 1893-ban.

Az 1900-as évekre ugyan nagyon előrehaladott a zuhanyzás története, de még mindig a gazdagok kiváltsága maradt. A zuhany az 1920-as években kezdett visszatarthatatlanul elterjedni a nagyközönség számára az USA-ban, de Angliában egészen 1960-ig váratott magára. A teljes elterjedését a zuhanyzásnak az elektromos árammal felfütőtt víz hozta meg.

Az 1980-as években robbanásszerűen nőtt az igény a plusz funkciókkal ellátott zuhanyokra, mint amilyenek a testfúvókák, fények és a változatos zuhanyfejek. Az elmúlt évtizedekben a zuhanyzók tovább fejlődtek, és a modern ember mindennapjainak részeivé váltak. Takarékosak, designosak és praktikusak lettek.