sentinel csomag akcio 1200x342

Sentinel X800 Biológiailag lebomló öblítő- és tisztítószer

A Sentinel X800 helyreállítja a fűtési rendszer keringését és hatékonyságát! Minden általánosan előforduló fémhez és ötvözethez alkalmazható, beleértve az alumíniumot is. A tisztítási művelet után leürítés, majd gondos átöblítés szükséges, valamint Sentinel X100, vagy szükség szerint X500 védőszer – inhibitor használata ajánlott.

Jellemzők és előnyök

·         Speciálisan a Jetflush4 nagynyomású öblítőgéppel együtt történő használatra fejlesztették ki, elsősorban hőcserélők vízkő- és iszaplerakódásainak gyors eltávolítására
·         Nagy teljesítményű, hidegen és melegen is hatékony
·         Eltávolítja a vas és kálcium alapú lerakódásokat
·         Biológiailag teljesen lebomlik és nem mérgező
·         Biztonságosan és könnyen kezelhető

Alkalmazás

A Sentinel X800 Jetflo a központi fűtési rendszerek, hőcserélők erőteljes, hatékony tisztítószere. A kifejezetten öblítőgéphez kifejlesztett adalék eltávolítja a nem kívánatos vas oxid és kálcium alapú lerakódásokat a hőcserélőkről, radiátorokról és a csővezetékekről (vízkő és iszapmentesítés). Egyedi összetételének köszönhetően a Sentinel X800 semleges PH értéken átható diszpergálószerként hat, elkerülve így a hagyományos savval történő tisztítás szükségességét, és az azzal járó problémákat. Az adalék tartalmaz fémek rozsdásodását megakadályozó hatóanyagot is.
Adagolás
Egy liter Sentinel X800 Jetflo elegendő egy 8-10 radiátort tartalmazó átlagos rendszer tisztításához kb. 1,5%-os koncentrációban. Nagyobb rendszereknél 2 literre van szükség. Eldugult rendszerek esetében nagyobb koncentráció, egy tipikus rendszerhez 2 liter adalék használata ajánlott (kb 2%-os koncentráció). A Sentinel X800Jetflo nem alkalmas teljesen eldugult csövek tisztítására, hiszen áramlás hiányában a vegyszer sem jut el a célterületre.
Egy meglévő rendszer tisztításához a gyorsabb és hatékonyabb tisztítás érdekében kifejezetten javasolt a Sentinel X800 Jetflo öblítőgéppel együtt történő használata. Ilyen esetekben az adalék használata a öblítőgépen keresztül történik. ( Kövessük az öblítőgépgyártó által előírt utasításokat) Másik lehetőségként a Sentinel X800 Jetflo adalékot lehetőleg normális működési hőmérsékleten kell keringtetni nyitott szelepek és a szivattyú maximális teljesítménye mellett legalább két órán keresztül, vagy amíg a kívánt teljesítményt újra el nem éri.
A vegyszert a következőképpen adagolja:
Nyitott rendszerek: adagoló szelepen keresztül vagy Sentinel adagoló tartály használatával adagolja!
Zárt rendszerek: Ha a rendszer üres, akkor a termék a rendszer bármilyen kényelmesen hozzáférhető pontján beadagolható feltöltés előtt. Ha a rendszer tele van, használja a Sentinel adagolóedényt a feltöltőkörön, vagy más hozzáférési ponton történő beadagoláshoz.
 
A tisztítást követően a rendszert ki kell üríteni, majd átöblíteni, amíg a víz tiszta nem lesz. Újratöltéskor használjunk Sentinel X100 Inhibitort, vagy szükség esetén Sentinel X500 Fagyálló adalékot.

Sentinel X100 Inhibitor

Központi fűtési rendszerekben használható korróziógátló inhibitor anyag
·         Alkalmazható műanyag, alumínium és minden fém esetében
·         Gyártása megfelel az ISO 9001-es szabványnak
·         Könnyen kezelhető
·         Segít megakadályozni a hidrogéngáz fejlődést
·         Hatékonyan megakadályozza a vízkőképződést és a korróziót
·         Nem érzékeny arra, ha túl kevés vagy túl sok anyagot adagolnak a rendszerbe
·         Segít megakadályozni, hogy a kazán zajos legyen

Alkalmazás

A Sentinel X100 koncentrátum fejlesztése úgy történt, hogy alkalmas legyen többcélú kezelésre, a korrózió, a vízkőképződés, a hidrogénfejlődés és a mikroorganizmusok növekedése megakadályozására minden közvetett típusú fűtőrendszerben, beleértve azokat is, amelyekben alumínium alkatrészek találhatók.
A Sentinel X100 koncentrátum minden típusú vízben, kemény és lágy vizekben is alkalmazható. Az alacsony toxicitású készítmény színtelen és nem igényel nagy pontosságú adagolást.
Adagolás – A Sentinel X100 koncentrátumot a rendszer térfogatát figyelembe véve 1 %-os mennyiségben kell hozzáadni a fűtési rendszerben levő vízhez; ez azt jelenti, hogy a rendszerben levő minden 100 liter vízbe egy csomaggal kell tenni belőle. A Sentinel X100 koncentrátum 1 %-os oldata 1250 µS/cm-rel növeli meg a hálózati víz vezetőképességét.
A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a rendszert a BS7593:1992 előírásainak megfelelően kitisztítják és átmossák; új és hat hónapnál nem régebbi rendszerekben a tisztításhoz Sentinel X300-at, a régi rendszerekben pedig Sentinel X400-at kell használni. Ha a rendszer a hőcserélőben levő vízkőlerakódások miatt már zajos, a Sentinel X100 koncentrátum mellé Sentinel X200-at is kell adagolni.
Beadagolás a fűtőrendszerbe – a termék közvetlenül beadagolható a fűtőrendszerbe vagy egy radiátor légtelenítő szelepén, vagy a feltöltőkörön keresztül megfelelő adapter, és adagolópisztoly alkalmazásával.
Biztonságtechnikai előírások.

Az akció a készlet erejéig vagy visszavonásig érvényes! A feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak!