×
« Nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

2019 szeptember 1-től a Benedek Szerelvény üzletei hétköznaponként egységesen 16:30-kor zárnak!

Részletes információért kattintson!

2018. január 1-től a napelem után fizetendő termékdíj 114 forintról 54 forintra csökken kilogrammonként.

Várható fellendülés a napelemek iránti keresletben


A 2011. évi LXXXV. környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény, 2018. január 1-tól hatályos módosítása alapján a MANAP Iparági Egyesület abban bízik, hogy egyre nagyobb teret hódít magának a megújuló energiaforrás.
A 2015 óta fizetendő összeg csökkentése, felezése várhatóan élénkíteni fogja a napelemek iránti keresletet. Egy napelempanel körülbelül 20 kg, a termékdíj csökkenésével egy panel után 1140 forintot kell fizetnie a végső felhasználónak.
Akkor gazdaságos a napelemes rendszerek felszerelése, ha egy háztartás villanyszámlája eléri a 6 – 7 ezer forintot, így 6 – 7 darab szolárpanel beszerelése a javasolt.

A kereslet élénkülésének egyéb feltételei


A napelemek iránti kereslet fellendülésének fontos pillére, hogy milyen mértékben támogatják a megújuló forrásból származó energia előállítást. 2016 decemberéig biztosított ár mellett lehetett biztosított áramvételt igényleni, ezzel szemben 2017.-től csak a Metár (Megújuló Támogatási Rendszer) rendszerén belül. Ugyan a Metár keretén belül támogatható a villamos energiát megújuló energiaforrásból előállító erőművek, de az uniós vizsgálatok miatt rendszer bevezetése csúszik.

napelem termekdij csokkenes 1200x600