Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
A fűtési rendszer tisztítása és karbantartása

A fűtési rendszer tisztítása és karbantartása

Otthona fűtési rendszerének folyamatos szakszerű karbantartásával pénzt és meleget takaríthat meg. Alábbi cikkünkben a Long Life- GEL cégről és termékeiről, ehhez szükséges adalékanyagairól olvashat.

Sokszor ott is levegő van, ahol nem kéne

Egy újonnan megépített fűtési rendszer is levegővel van tele, hiszen üzembe helyezéskor a rendszert többnyire oxigént tartalmazó hálózati vízzel töltik fel. Az így feltöltött rendszer már alapból tartalmaz buborékokat, ahogy a víz tovább melegszik még több oxigén válik ki belőle. Általánosságban elmondható, hogy minden fűtésrendszer levegős már az üzembe helyezéskor és üzemeltetése során még több levegő kerül bele.

Árulkodó jelek

Előfordulhat olyan, hogy otthonában a radiátoroknak csak a teteje és a széle melegedik fel, középen és alul egyáltalán nem, vagy csak alig. Ennek oka az iszaposodás, ilyenkor szükséges a radiátort kimosni. Továbbá a radiátor bizonyos esetekben bugyogó hangot is adhat ki, amit a rendszerben felgyülemlett oxigén okoz. A légbuborékok korlátozzák a hőáramlást, így időről időre légteleníteni kell a radiátort, hogy a víz újra az egész fűtőtesten keresztül tudjon folyni. Addig kell légteleníteni, míg az összes levegő el nem távozik.
Ha a vezetékekbe és a csövekbe kerülő levegő légbuborékok formájában megáll a rendszer legmagasabban lévő vízszintes szakaszain, akkor elzárhatja a víz útját. Ráadásul a levegő és a víz együttese a radiátor belsejében korrodációt okozhat, amitől a radiátor hosszú távon kilyukadhat. A korróziós törmelék, iszap pedig leülepedve eltömítheti a radiátort, ezzel tovább csökkentve annak hatásfokát, vagy akár a fűtésrendszer egyéb részeit (szivattyú, kazán) tönkre is teheti.
Ha a radiátor csökkent hatásfokon üzemel, azzal az adott hőfokra felfűtött légköbméterenkénti költségek is megnövekednek!

Mit lehet tenni?

Ma már léteznek olyan, a fűtési rendszerbe beépíthető eszközök, mint a mágneses iszapleválasztó és a mikrobuborék leválasztó, amik a rendszerben felgyülemlett iszapot és buborékokat távolítják el. Mindemellett lehetőség van olyan adalékanyagok használatára, amik megelőzik a korróziós folyamatok kialakulását, oldják a szennyeződéseket vagy fertőtlenítik a fűtési rendszert, ezzel megelőzve a nyálkásodás kialakulását.

Adalékanyagok

Otthona fűtési rendszerének karbantartásához és tisztántartásához adalékanyagok széles választékából válogathat.
A Benedek Szerelvény termékpalettáján a különböző gyártók univerzális tisztítószereitől, és fertőtlenítőitől kezdve a korróziógátló anyagokig mindent megtalálhat, az egyik ilyen gyártó a Long Life GEL, akiknek a termékeit szeretnénk Önöknek bemutatni.

GEL – Hyrotechnology for life

A GEL társaság már 30 éve a vízkezelés területén, hűtő-, fűtő berendezések szervízelésén dolgozik. Saját tervezésű és gyártású termékek széles palettájával rendelkező olasz cég. Területén egyike Európa vezető cégeinek.
Termékei mind rendelkeznek CE jelzéssel és ISO 9001:2000-es bizonyítvánnyal.
Termék palettáján szerepel háztartási, üzleti és ipari termékek és szervízkellékek, illetve vízkezelési eszközök, vízszűrők, savazó és vízkőtelenítő szivattyúk-készülékek.

longlifecikk 924 cikk 1200x376

Long Life 100 Pocket- fűtés rendszer inhibitor korróziógátló

A Long Life 100 Pocket egy semleges pH értékű multifunkcionális termék. Megakadályozza a korróziót és vízkőlerakódást, megelőzi a hidrogéngázok kialakulását a fűtési rendszerekben. Praktikus és könnyen használható, környezetbarát. Minden fémmel kompatibilis, alkalmas magas és alacsony keménységű vizek kezelésére is. Lecsökkenti a fűtőanyag felhasználást és csökkenti a CO2 kibocsátást.

Long Life 710 Pocket- biocid fertőtlenítő

A Long Life 710 Pocket a fűtési rendszerekben előforduló baktériumok, gombák eltávolítására szolgál. Megelőzi a baktériumok által okozott korróziót és megszünteti a kellemetlen szagokat és a fűtési közeg elnyálkásodását. Legfőképp padlófűtési rendszereknél javasolt a használata. Környezetbarát, minden fémmel kompatibilis.

Long Life 410 Pocket- univerzális tisztítószer

Az évek során a fűtési rendszerekbe lerakódott szennyeződések (vas üledékek, iszap, korrózió) oldására szolgál. Helyre állítja az eltömődött radiátorelemeket, visszaállítja a hőcserélő hatékonyságát. Környezetbarát, csökkenti a CO2 kibocsátást és a fűtőanyag felhasználást. Minden fémmel kompatibilis.

GEL Print- lefolyótisztitó, duguláselhárító folyadék

A GEL Print egy nagy hatású lefolyótisztitó, erősen maró hatású, szerves és különböző anyagok által okozott lerakódások, dugulások megszüntetésére lett kifejlesztve. Fajsúlya a víz kétszerese így egészen az elzáródásig képes hatolni. Használható: ólom, PVC, műanyag, réz, vas és kerámia. Reakció ideje a dugulás mértékétől függően lehet pár perc is, de eltarthat fél óráig is. Időszakosan kis mennyiségben használható a lefolyócsövek karbantartására is.

Kézi töltőszivattyú

A kézi töltőszivattyú segítségével a fűtés rendszerbe önthető termékek: vízkőtelenítő, korróziógátló,- helyreállító és fagyálló.
A szivattyú csatlakozóval és redukcióval lett ellátva.

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}