Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Építkezik, vagy felújítás előtt áll?

Építkezik, vagy felújítás előtt áll?

Felújítás, építkezés során nagy hangsúlyt kell, hogy fektessünk a fűtés kialakítására. Tippek a korszerű, design-os fűtés kialakítására!

Nem mindegy milyen kazánt, felületfűtést, vagy radiátoros fűtést választunk.

Ahhoz, hogy a teljes komfortérzet kialakuljon új otthonunkban, nagyon fontos, hogy a fűtésrendszer megfelelő hőmérsékletet biztosítson.

Az első és egyben legfontosabb a kazán kiválasztása

Mielőtt bármelyik kazán mellett letenné a voksát mindenképpen egyeztessen egy szakemberrel.

1. Kondenzációs gázkazán
Magyarországon 2016. július 1-jétől, csak kondenzációs gázkazán építhető be.
A kondenzációs gázkazán energiatakarékos, biztonságos, összeköthető a felületfűtési rendszerekkel és csatlakoztatható rá radiátor is.
A hagyományos kazánok a vizet 70-75 °C-ra fűtik fel, ezzel szemben a kondenzációs gázkazánok maximum 50-55°C—ra fűtik fel a vizet, hogy energiatakarékosak maradjanak. Kondenzációs gázkazán választása esetén felületfűtési rendszert érdemes alkalmazni.

2. Vegyes tüzelésű kazán
Jelenleg még nem tiltja jogszabály, így beépíthetőek a vegyes tüzelésű kazánok is. Minden fűtési rendszerrel használható, üzemeltetési költsége a legkedvezőbb, amennyiben rendelkezésére áll a tüzelőanyag.
Elektromos és gázzal működő társaihoz képest környezetszennyezőbb és állandó közreműködés segítségével biztosítja az állandó hőfokot.
Ha mégis a vegyes tüzelésű kazán mellett dönt érdemes beszerezni mellé egy olcsóbb elektromos kazánt, ami emberi közreműködés nélkül is biztosítja a kívánt hőfokot.

3. Elektromos kazán
Az elektromos kazán előnyei a gáz-, és vegyestüzelésű kazánokkal szemben, hogy nincs szükség engedélyeztetésre, kéményre, minden fűtési rendszerhez csatlakoztatható, biztonságos, beszerelési költsége olcsóbb. Mivel az áram az egyik legdrágább energiaforrás, így elektromos kazán használata esetén számoljon magasabb áram számlával is.

A következő fontos dolog, amiről döntenie kell, hogy radiátoros fűtést, vagy felületfűtést (padlófűtés, fal- és mennyezetfűtés) szeretne

1. Padlófűtés

Ha a belmagasság alacsony, akkor megfelelő, kellemes hőmérsékletet biztosít. Lassan fűt fel. Fürdőszobába, wc-be és más vizes helyiségekbe szükséges mellé radiátoros kiegészítés a páralecsapódás miatt. A többi fűtési rendszerrel szembeni nagy előnye, hogy semmi helyet nem foglal és egyáltalán nem kavarja a port.

Ha meghibásodik, akkor a javításhoz bontani kell a padlót.

2. Fal-, mennyezetfűtés

Manapság egyre nagyobb teret hódít magának. Lassan fűt fel, de felfűtés után kellemesés állandó hőmérsékletet biztosít. Hőleadási aránya magasabb a padló és a radiátoros fűtésnél is, a port nem kavarja. A tévhittel ellentétben már meglévő épületekbe is kialakítható komolyabb bontási munkálatok nélkül.

Fürdőszobába, wc-be és más vizes helyiségekbe szükséges mellé radiátoros kiegészítés a páralecsapódás miatt.

Ha meghibásodik, akkor a javításhoz bontani kell a falat, mennyezetet.

3. Radiátoros fűtés

Jelenleg ez a leggyakrabban használt fűtési rendszer. A többi fűtési rendszerhez képest gyorsan felfűt, gyorsan szabályozható, párátlanít is, így megfelelő a komfortérzet azonnal. Meghibásodás esetén könnyen javítható.

A technológia fejlődésével előtérbe kerültek a design radiátorok, melyek széles forma-, méret-, és színválasztékban érhetőek el, kielégítve minden igényt.

Lazzarini design radiátorok

A piacon kiemelkedő szerepet tölt be az olasz Lazzarini vállalat, mely törölközőszárító és design radiátorok tervezésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A radiátorok szigorú minőségi elvárások mellett készülnek, elérhetőek egyenes és íves kivitelben. Széles méret-, és forma választékkal rendelkeznek. A radiátorok szinte minden modellje elérhető fehér króm és színben, illetve egyedi homokfúvott felület kezelve és különleges VOV színekben, mint azúrkék, antracit, ametiszt, kvarc és tobacco. Így egyedi igényének megfelelőt tud választani.

A Lazzarini radiátorokról az alábbi linken tud bővebben tájékozódni:

https://benedekszerelveny.hu/lazzarini-ylazzarini.html

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}