Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Rehau Raupiano Light rendszerleírás

 

A Raupiano Light egy univerzális hangcsillapított lefolyórendszer, amely beépíthető a DIN EN 12056 szabvány szerint kivitelezett gravitációs szennyvízvezetékként. A Raupiano Light NA 40 - NA 160 névleges átmérőben kapható. A rendszert az idomok és a rögzítőelemek széles választéka teszi teljessé.

A Raupiano Light az épületekbe gravitációs szennyvízvezetékként építhető be a DIN EN 12056 szabványnak megfelelően. Univerzális rendszer, amely egyaránt alkalmazható a szabvány szerint, mint különleges zajvédelmi követelményeket nem igénylő, illetve szigorúbb zajvédelmi követelményeket teljesítő rendszer. Például az alábbi helyeken: családi ház, társasház, lakópark.

Image
Image
Image

A cső felépítése

 

Napjainkban a korszerű csőrendszerek többrétegű szerkezetűek. Ezzel a kívánt csőtulajdonságok célzottan hozzáigazíthatók a szükséges követelményekhez. A Raupiano Light cső falszerkezete három rétegű. Ez a „szendvicsszerkezet” a korszerű tervezési elveket tükrözi. A megbízhatóan működő csőrendszer egészének szempontjából minden réteg fontos szerepet tölt be. A többrétegű szerkezet növeli a cső merevségét. Ez lehetővé teszi a kívánt műszaki tulajdonságok célzott optimalizálását.

A Raupiano Light hangcsillapított lefolyórendszer a DIN EN 12056 szabványoknak megfelelően épületen belüli gravitációs szennyvízvezetékként alkalmazható. A csövek, idomok és tömítőelemek 95 °C-ig (rövid ideig) alkalmazhatók. Alkalmasak a vegyileg agresszív, 2 (savas) - 12 (lúgos) közötti pH-értékű szennyvizek elvezetéséhez.

Tűzvédelmi teljesítménye a DIN 4102 szabvány szerint: B2, normál gyúlékonyságú. A csőkötések legfeljebb 0,5 bar belső túlnyomásig (5 m vízoszlop) tömörek. A csövek és idomok nem használhatók az alábbi esetekben: olyan vezetékekhez, amelyek tartósan 90 °C-nál (rövid ideig 95 °C-nál) magasabb hőmérsékletnek vannak kitéve, olyan vezetékekhez, amelyeket benzin vagy benzoltartalmú szennyvíz elvezetésére használnak vagy szabadban vezetett vezetékekhez.

Image

Idomok

A könyököknél fennáll annak a veszélye, hogy a csővezeték rendszerben kritikus térfogatáramnál helyileg kilengések jelentkeznek. Ez negatívan befolyásolhatja a hangtechnikai tulajdonságokat. Az ilyen hatások minimalizálása, valamint a negatív hatások kiküszöbölése érdekében az NA 90 – NA 125 névleges átmérőjű könyökök hangtechnikailag kritikus pontjain célzott tömegoptimalizálást végeztünk.

Ez stabilizálja a hangtechnikai viselkedést, csökkenti a zajképződést és ezáltal még nagyobb zajcsillapítást biztosít az ütközési zónában. A csövek és idomok gyárilag ajakos tömítőgyűrűvel vannak ellátva, amelyek megfelelnek a DIN 4060 és a DIN EN 681-1 szabványoknak.

Hangszigetelés

A Raupiano Light hangcsillapított lefolyórendszer minőséget, nyugalmat és lakókomfortot garantál az épületgépészet központi területén. A hivatalosan is elismert stuttgarti Fraunhofer Épületfizikai Intézet gyakorlati mérései során a Raupiano Light hangnyomásszintje alacsonyabbnak bizonyult, mint a standard rendszereké.

Optimális hidraulika a rendkívül sima és kiváló csúszási tulajdonságú belső rétegnek köszönhetően. Rendkívül könnyen fektethető az erős külső rétegnek köszönhetően. Méretre vágás a szokásos csővágókkal vagy finomfogazású fűrésszel.

DIN 18017-3 szerinti elszívás

Családi- és ikerházak esetében a Raupiano Plus használható a fürdőszobák és az illemhelyek nem központi és a központi elszívásához is, a DIN 18017-3 szabványnak megfelelően. Az említett célokra használt épületek esetében nem szükséges a speciális tűzvédelmi követelmények teljesítése.

Egymás melletti fürdőszobák és/vagy illemhelyek esetében javasoljuk a Raupiano Plus NA 110 mm méretű szellőző vezetékek közösítését. Szereléskor figyeljen arra, hogy a pincei szakasz rendelkezzen tisztítónyílással. A tisztítónyílás kialakítható egy kettős tokés egy toklezáró beépítésével. Szükség esetén, ezek eltávolíthatók.

Image

Rehau Raupiano előnyök

 

  • Kellemes látvány, meggyőző megjelenés
  • Kitűnő hangszigetelési tulajdonságok
  • A REHAU által szabadalmaztatott, speciális rögzítéstechnika a testhangszigetelés érdekében
  • A csövek és idomok hangszigetelt anyagból készültek.
  • Megnövelt léghangszigetelés az irányváltásoknál a részben erősített falú íveknek köszönhetően
  • Optimális csúszási tulajdonságú, kopásálló belső réteg a dugulásveszély csökkentése érdekében
  • Kitűnő ütőpróba hidegben, –10 °C-ig törésálló
  • Nagyfokú UV-állóság, szabadban akár 2 évig is tárolható
  • Nagyfokú ütésállóság – robosztus szállításkor, tároláskor és az építkezésen