Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Tervezzük meg a fürdőszobát, mert egy hangulatos és praktikusan kialakított térben minden napunk jól indul majd.

Növények a fürdőszobában

A fürdőszoba a lakás azon helyisége ahol a reggeli rohanás előtti utolsó nyugodt perceket tölti, illetve ahol egy fáradt nap után ellazulhat. Fontos, hogy berendezésével, hangulatával segítse a nyugalom a kibontakozását. A zöld szín, az élő növényzet színt visz a fürdőszobai „fehérségbe” ezzel elősegítve a nyugalom érzését. Vannak növények, amelyek kifejezetten szeretik a fürdőszoba párás levegőjét.

Ilyen növények:
• Szobapáfrány:
Jól viseli a párás levegőt és nem kedveli a közvetlen napsütést így tökéletes helyiség számára a fürdőszoba. Minél magasabbra tesszük, annál szebb látvány fog nyújtani.
• Broméliafélék:
Sok fényre, vízre és melegre van szüksége ahhoz, hogy látványos, színes dísze lehessen a fürdőszobának.
• Buzogányfa:
Impozáns nagyra növő növény. Kedveli a fény és a közvetlen napsütést is. Jól bírja a párás levegőt, egy dologra figyeljünk, hogy ne öntözzük túl.
• Könnyezőpálma:
Jól viseli a párás levegőt és a kevés, szűrt fényt, közepes intenzitású locsolást igényel, a pangó víztől azonban könnyen berohad a földje és elpusztul.
• Vízipálma:
Igénytelen, fél árnyékot kedvelő növény. Tápanyagban gazdag talajra és bő locsolásra van szüksége. Tökéletes helyiség számára a fürdőszoba.
• Sansaveria:
Köznyelvi nevén anyósnyelvnek hívják. Szívós növény, jól viseli a sötétebb, árnyékosabb helyeket is, bírja a párás levegőt, az egyetlen ellensége a túllocsolás.

furdoszoba trendek 2018 1200x600

Nagyméretű lapok

Új trend a megacsempe, melynek méretei lehetnek 74 cm x 150 cm, 150 cm x 300 cm-esek is, de létezik számos különböző méretű nagy lap is. A megalapok többségükben természetes köveket utánoznak, nagyon élethűen ábrázolva azokat.
Gyorsabb a burkolás, de nagyon fontos vigyázni, ha ilyen lapot választunk, csak szakemberrel tetessük fel, mert nagyon könnyen törnek.

A nagyméretű burkolólapok a kifinomult, modern ízlésvilágot képviselik.

A praktikum és egyszerűség jegyében

2018-ban is teret, hódít a puritán, minimalista életstílus. A falakon betonlapok, fehér, vízálló festékkel kezelve, a felületek világos nyersfából kerülnek kialakításra. Hatalmas terek, áramvonalas bútorok jellemzik, amihez jól illik a loft lakásokra jellemző téglafal és nemesacél kiegészítők. A letisztult, egyszerű vonalvezetés a jellemző, próbálja kiemelni a teret, kerüli a túlzott dekorációt, az erős és harsány textúrákat. A funkcionalitás és a berendezés eggyé válik, nem kedveltek a fölösleges dolgok. A visszafogottság, a minimalizmus és az elegancia a stílus védjegye.

Időtálló elegancia- art deco stílus

Az Art Deco kifejezés a francia decoratifis kifejezésből ered. A stílus fénykorát 1920 és 1932 között élte, mint vezető lakberendezési divatirányzat. Első virágkorában elegánsnak, funkcionálisnak és ultramodernnek számított az Art Nouveau kerekded formái, pasztell színei után.
Meghatározó szempont volt kialakulásában az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő turizmus. Az Art Deco stílus elemei lettek ennek köszönhetően az egyiptomi régészeti leletek, papiruszok, illetve a piramisok motívumai, mellettük pedig a cikkcakk alakzatok és az építőkockára emlékeztető panelházformák.

A stílusjegy népszerűsége kortalan, a mai napig virágzik.

Erőteljes színek, karakteres minták

Manapság a csempézett falfelületet felváltják a markáns mintájú tapéták és a festett formák. Ne féljünk erőteljesebb színeket is használni. Ha mintás tapétát választunk célszerű csak az egyik falfelületre tenni, különben túl zsúfoljuk a helyiséget. A többi falfelületet fessük homogén színűre, így tökéletes összhangot kaphatunk és kiemeljük a mintát.

Mozaikfallal kialakíthatunk poszterszerű dekorációt, de ábrázolásként használhatunk geometriai ábrákat, vagy virágokat is.