Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

A víz a mi küldetésünk – az egészséges, biztonságos és higiénikus tiszta vízhez pedig szükség van innovatív technológiákra.
A globális vízkészlet kevesebb mint 1%-a alkalmas emberi fogyasztásra: a BWT-nél ezért dolgoznak nap mint nap azon, hogy vízkezelő megoldásokat találjanak a maradék vízkészletek kezelésére, hogy a különféle felhasználási területek mindegyikéhez a legjobb minőségű víz álljon rendelkezésre.

Különbség víz és víz között

A H2O molekuláin kívül a folyadék sok mindent tartalmazhat attól függően, honnan származik, hogyan tisztították, és hogyan jut el a konyhai vízcsapig.

A víz és a magnézium

Biztos Önnel is előfordult már, hogy éjszaka kellemetlenül begörcsölt a vádlija. Ennek egyik oka lehet a magnéziumhiány. A magnézium az élőlények egyik legfontosabb eleme. A növényekben és az állatokban éppúgy megtalálható, mint az emberben.
A magnéziumot azonban a szervezet nem képes előállítani, így kizárólag a megfelelő étrenddel tudjuk bevinni a szükséges mennyiséget. A modern étkezési szokások gyakran nem veszik figyelembe ezt a tényt, ezért különösen fontos, hogy tudatosan figyeljünk a magnézium folyamatos pótlására.
Rendkívül sok jele lehet annak, hogy nem biztosítjuk szervezetünk számára a napi magnéziumszükségletet, hiszen a magnéziumhiány okozhat fáradékonyságot, étvágytalanságot, ingerlékenységet, émelygést, izomrángást és alvási zavarokat is. Ennél súlyosabb problémákat is megelőzhetünk azonban a megfelelő mennyiségű magnézium fogyasztásával, ugyanis több kutatás kimutatta, hogy magnézium-bevitellel csökkenthető a szívinfarktus és a stroke kockázata.
A BWT Mg2+ vízszűrő kancsója literenként akár 26 mg/l magnéziumot is adagolhat a vízhez - vízkeménységtől függően. Ez a többlet nemcsak egészségesebbé teszi a csapvizet a magnézium pozitív élettani hatásainak köszönhetően, hanem finomabbá is. A magnéziummal dúsított szűrt víz a palackozott ásványvizek gazdag és természetes ízével rendelkezik.

bwt magnezium vizszuro 1200x600

Vízellátás saját kútból

Saját kutak

Tájékoztatás azok számára, akik saját vízellátással rendelkeznek.
Magyarországon egyre több ember oldja meg vízellátását saját házi kutakból. Amennyiben a vizet ivóvízként használják, annak rendszeres ellenőrzése egy erre feljogosított laboratórium által mindenképpen javasolt.

Kút kivitelének jelentőssége

Alapvető jelentőséggel bír a kút kivitele is. A vizsgálat kiterjed az állapotra, a tömítésre, az elzárhatóságra és a szellőzésre. A kútnak olyan távolságra kell lennie a trágyatelepektől, emésztő- és szivárgó gödröktől, derítő telepektől, stb., hogy a szennyeződés veszélye ne állhasson fenn.
Az ivóvíz a legfontosabb élelmiszerünk! A víz kémiai, fizikai, toxikológiai, valamint bakteriológiai vizsgálatának nem csupán informatív jellegűnek kell lennie, hanem sokkal inkább alapját kell képeznie a vízellátó rendszerre vonatkozó, a higiénia és a biztonság szempontjából fontos, átfogó intézkedéseknek.
A házi kúttal rendelkező háztartások számára a nagy vízkeménység csakúgy problémát jelent, mint a károsanyagok, baktériumok vagy szennyeződések.

BWT az egyedi igényekhez szabott megoldásokat kínál Önöknek! A Benedek Szerelvénynél a vízkezelő berendezések széles választékát találja meg, amelyek hatékony megoldást jelentenek a vízkő lerakódások és a szennyeződések ellen!

bwt vizellatas sajat kutbol 1200x600