Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Ismerje meg az ALPHA1 L-t, és azokat a legfőbb tulajdonságokat, amelyeket ez az Ön számára nyújt. A Grundfos ALPHA1 L tovább bővíti a folyamatosan tökéletesedő, keringető szivattyúk kínálatát.

Bemutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket az ALPHA1 L keringető szivattyú kínál, nevezetesen a korszerűsítéseket és a kiváltásokat, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra a rengeteg előnyre, amelyet az ALPHA1 L hoz magával.

banner grundfos alpha1L

Sok esetben a fűtési rendszerében lévő keringető szivattyú is oka lehet a magas energiaszámlájának. A régi típusok energiafogyasztása nagyobb, és a kelleténél többet is működnek. A kompakt kialakításnak, az egyszerű kazán csatlakozásnak (PWM), a magasabb közeghőmérséklet-tűrésnek köszönhetően az ALPHA1 L a legtöbb fűtési rendszerhez illeszthető. Ezáltal a rossz, energiapazarló szivattyút egyszerűen és gyorsan ki tudja cserélni.

Az ALPHA1 L előnyei:

▹ Fűtési keringetőszivattyú, univerzális kazán csereszivattyú

▹ Egyszerűen beépíthető

▹ Cserélhető a teljes szivattyú, vagy csak a szivattyúfej

▹ Kazán csatlakozó kábel (PWM)

▹ Magas minőségű alapanyagok

▹ Kisméretű

▹ Alacsony zajszint

▹ Megbízható és igen hatékony kialakítás

▹ Kompatibilis számos olyan fűtőberendezéssel, amelyeket már felszereltek Grundfos szivattyúval.

 

Korszerűsítés, szivattyúcsere

Mivel az ALPHA1 L helyettesíthet elromlott szivattyúkat és korszerűsíthet rossz hatásfokú szivattyúkat, ezzel szilárdan megalapoz egy sor olyan előnyt, amelyet ez a szivattyúcsalád a szerelőnek nyújthat.

Miért? Először is, az ALPHA1 L kompatibilis a legtöbb fűtési rendszerrel. Másodszor, ez a kompatibilitás csökkenti a szerelő furgonjában tárolandó pótalkatrész mennyiségét. És végül, de nem utolsósorban, jelentős költségmegtakarítást eredményez a háztulajdonosnak. Ezek az előnyök egyaránt érvényesek szivattyúkiváltás vagy szivattyú korszerűsítés esetén.

Hogyan lehet használni az ALPHA1 L-t?

A szivattyú megfelelő a legtöbb fűtési alkalmazáshoz beleértve a kazánokatfűtőtest rendszereketpadlófűtési rendszereket és használati melegvíz alkalmazásokat.

Minden egyes alkalmazáshoz egyedi szabályozási módokat fejlesztettünk ki, hogy optimalizáljuk az energiamegtakarítást és csökkentsük a zajt.

Az összes szabályozási mód intuitív felhasználói felületen keresztül érhető el.

Egyszerűen kattintson a gombra, hogy végigléptesse a szabályozási módokat. Ha még pontosabbak akarunk lenni, a fűtőtest mód a radiátoros rendszerekhez, és padlófűtés üzemmód a padlófűtési rendszerekhez javasolt.

 

Mit jelentenek a rögzített fordulatszámok?

Fordulatszám I.
úgy állítja a szivattyút, hogy az a minimális jelleggörbén üzemeljen, bármilyen üzemi feltételek esetén. Ez a szokásos beállítás, ha a fűtési igény alacsony.
 
Fordulatszám II.
egy közbenső görbére állítja be a szivattyút, bármilyen üzemi feltételek esetén. Ez a leggyakoribb rögzített fordulatszám a normál fűtési igények esetében.
 
Fordulatszám III.
a maximális jelleggörbére állítja be bármilyen üzemi feltételek esetén. Ez a beállítás főként olyan helyzetekben használatos, ahol a fűtési igény és a nyomásesés nagyon magas. Ez a fordulatszám lehetővé teszi gyors légtelenítést a szivattyú indításakor.

Szabályozási módok

Radiátor mód

A radiátor módot egy fűtőtest jel jelöli a felhasználói felületen. Ha radiátor módban van, az ALPHA1 L arányos nyomáson üzemel. Az arányos nyomás szerint a szivattyú nyomása az áramlásnak megfelelő legyen. Így például, ha a szükséges áramlási mennyiség csökken a radiátoros rendszerben, a nyomásesés, amelyet a szivattyúnak kell leküzdenie, csökken, és ezért a szivattyú csökkenti a fordulatszámot. Ez kisebb terhelést jelent a motoronkisebb lesz az energiafogyasztás, és csökken a zaj.

A radiátor mód biztosítja a leghatékonyabb szivattyú működtetést a fűtőrendszerben az egész fűtési idény során.

Padlófűtési mód

A padlófűtési mód, amelyet egy padlófűtés szimbólum jelez, a felhasználói felületen.

Ha padlófűtés módba állítja, a szivattyú állandó nyomáson üzemel.

Egy beszabályozott padlófűtési rendszerben, minden zónában ugyanakkora a nyomásesés, ezért attól függetlenül, hogy hány zóna igényel hőt, az állandó nyomás beállítás biztosítja, hogy a szükséges áramlás végbemenjen.

A szivattyú meg fogja találni az optimális működést a padlófűtési rendszer számára.