×

Elérhetőségek

Webáruház: +36 1 / 382-6189
Kondorosi út 5/a. + 36 1 / 208-2342
Kruspér utca 6. + 36 1 / 209-2381
Fehérvári út 63-65. + 36 23 / 520-788

« Nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Üzleteink 2021. október 23-án szombaton zárva tartanak.

Hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

Megértésüket köszönjük!

Rehau Rautherm rendszerleírás

 

A felületfűtés alkalmazási feltételeit olyan szabványok és szabályzatok rögzítik, mint pl. a DIN EN 1264, a DIN EN ISO 11855 vagy a DIN EN ISO 7730, amelyek például a termikus komfortérzet peremfeltételeit is meghatározzák. A korszerű műszaki színvonalnak megfelelően épített, új építésű épületekben a felületfűtés rendszerek előremenő hőmérséklete általában +25 °C és +35 °C között van. Az épületfelújításnál alkalmazott felületfűtések szükséges előremenő hőmérséklete az épületburok szigetelésminőségétől függően magasabb lehet.

Ezekhez az alkalmazásokhoz a Rehau Rautherm Speed csövek és a Rehau Rautherm S csövek egyaránt alkalmasak. Hivatkozva az ISO 15875 szabványra a Rautherm Speed és a Rautherm S csövek a felhasználási osztályukban a DIN 4726 szerint oxigéndiffúzió mentesek. Azonban a felületfűtés egyes speciális eseteiben – például sportpadlófűtés – magasabb, akár +70 °C-ot is elérő rendszerhőmérsékletekre is szükség lehet. Az ilyen alkalmazásoknál a Rehau Rautherm S csövek az igazán megfelelőek.

Image
Image
Image

Hő- és lépéshang-szigetelés

 

A padlószerkezetbe kettőnél több lépéshang-szigetelő lemez fektetése tilos! Az összes lefektetett szigetelőréteg teljes összenyomhatósága ne legyen nagyobb a következő értékeknél: - ≤ 3 kN/m² felületi terhelés mellett 5 mm - ≤ 5 kN/m² felületi terhelés mellett 3 mm. A kábelvezetésre alkalmas műanyag csöveket és az egyéb csővezetékeket a kiegyenlítő szigetelőrétegbe kell fektetni.

A kiegyenlítő réteg vastagságának a műanyag csövek és csővezetékek méretének megfelelő vastagságúnak kell lennie. A védőcsövek, vagy más csővezetékek nem haladhatnak át a lépéshangszigetelésen. A REHAU rendszereket és kiegészítő hőszigetelést száraz helyen kell tárolni. A megfelelő vastagságú lépéshang-szigetelő réteg meghatározó a padlószerkezetek hanggátlása szempontjából. A lépéshang-szigetelés javulásának mértéke a hőszigetelés és a felhasznált esztrichréteg dinamikus merevségének a függvénye.

Az Energiatakarékossági rendelet (EnEV) meghatározza és a mindenkori épületre kiállított Energetikai tanúsítványban kimutatja a homlokzatra vonatkozó hőtechnikai követelményeket. Az Energetikai tanúsítványban kimutatott homlokzati hőszükséglettől függetlenül, amennyiben a felületfűtés alatt közvetlenül talaj, külső levegő vagy fűtetlen helyiség található, további meghatározott minimális hővezetési ellenállás értékeket kell figyelembe venni.

Image

Termikus komfortérzet

Rehau felületfűtés rendszerek a felületek alacsony hőmérsékletének és a hőmérséklet egyenletes eloszlásának köszönhetően a sugárzással leadott energiával kellemes és komfortos hőérzetet biztosítva hűtenek és fűtenek. A hagyományos fűtési rendszerekkel szemben felületfűtés esetén az ember és a helyiség határolófelületei között sugárzási egyensúly alakul ki, így optimális komfortérzet érhető el.

A Rehau felületfűtés rendszerek ideálisan kombinálhatók kondenzációs gázkazánokkal, hőszivattyúkkal vagy napkollektoros rendszerekkel, mivel alacsony előremenő hőmérséklet esetén is magas fűtési teljesítmény érhető el.

Energiatakarékos

A magas sugárzási részaránynak köszönhetően a REHAU felületfűtés rendszereknél a radiátoros fűtéssel megegyező komfortérzet már lényegesen alacsonyabb helyiséghőmérsékletnél is elérhető. A helyiség hőmérséklete így akár 1–2 °C-kal csökkenthető, ezzel éves szinten 6-12% energiamegtakarítás érhető el.

A Rehau felületfűtés rendszerek az alacsony konvektív hőleadási részaránynak köszönhetően csupán minimális mértékben kavarják fel a helyiség levegőjét. A por cirkulációja tehát immár a múlté. Ez kíméli a légutakat és nem csak az allergiásokét.

Padlóburkolatok és dilatációs hézagok

Kemény burkolat esetén (kerámia burkolólap, parketta stb.) a dilatációs hézagokat a burkolat felső éléig át kell vezetni. A felpúposodás és a repedések keletkezésének a megakadályozása érdekében ez puha padlóburkolat (műanyagpadló és padlószőnyeg) esetén is ajánlott. Minden burkolatfajtánál feltétlenül egyeztetni kell a burkolóval.

A padlószerkezetekben előforduló esztrichkárosodásokat leggyakrabban a dilatációs hézagok helytelen elrendezése és kialakítása okozza. A fűtőköröket és az esztrichmezőket össze kell hangolni egymással. A fűtőkörök tervezésénél oda kell figyelni arra, hogy azok semmiképpen se haladjanak át a dilatációs hézagokon.

Image

Rehau Rautherm előnyök

 

  • magas komfortérzet
  • nincs huzathatás
  • alacsony beruházási költség
  • alacsony üzemelési költségek
  • erőforrás-kímélő
  • felületfűtés
  • a helyiség szabadon berendezhető