×

Elérhetőségek

Webáruház: +36 1 / 382-6189
Kondorosi út 5/a. + 36 1 / 208-2342
Kruspér utca 6. + 36 1 / 209-2381
Fehérvári út 63-65. + 36 23 / 520-788

A gyártó termékei

Spiroterm

A Spiroterm Kft. 1999-ben került megalapításra, kazánokhoz, hűtési-, fűtési- rendszerekhez iszap- és levegőleválasztó berendezéseket forgalmaz.
A Spiroterm öt különféle termékkör értékesítésével foglalkozik. Ezek közül a legjelentősebbek a gyors levegőleválasztó berendezés, az iszapleválasztó, a levegőleválasztó, a vákuumos alapon működő levegőleválasztó és a kombinált iszap- és levegőleválasztó berendezések.

SPIROTRAP iszapleválasztók

Fűtési rendszerekben a kazán belépő csonkja elé, hűtőberendezéseknél a hűtőgép elé érdemes beépíteni az iszapleválasztót. Más technológiai rendszerekben oda érdemes beépíteni, ahol az iszaplerakodás leginkább veszélyezteti a rendszer üzembiztonságát, illetve a beépített szerelvények élettartamát és működőképességét.
A leeresztő csap nyitásakor a rendszer nyomása gyorsan és erőteljesen kipréseli az összegyűlt szennyeződést. A Spirotrap a 32 – 250 µm mérettartományba eső iszapszemcséket, 10 áthaladás után 75% - 85%-ban leválasztja. A hatékonyság 85% - 95%-ra nő 20 áthaladást követően. Üzemi tapasztalok szerint a nagyobb, mint 5 - 10 µm méretű szennyeződések 99%-át két héten belül leválasztja.
Ha a csonkon mért áramlásai sebesség nem nagyobb 1 m/s-nál, akkor az alapkivitelű Spirotrap iszapleválasztó hatékonysága megfelelő. Fűtési rendszerek esetében a szokásos méretezési érték 0,5 – 1 m/s. Hűtési és más technológia rendszerek esetében ennél nagyobb sebességek is előfordulhatnak. Ilyenkor alkalmazható a Spirotetrap Hi-Flow nagyteljesítményű leválasztó, itt az áramlási sebesség maximális értéke az alapkivitelnél elérhető hatékonyság mellett 3 m/s is lehet.

spirotrap markak szaplevalaszto termekkep 1200x600

SPIROVENT levegőleválasztók

A levegőleválasztók DN 40 méretig bronz, és DN 50 mérettől acél házzal készülnek. A ház belsejében kapott helyet a különleges kialakítással rendelkező Spirócső, amely egy rézcsőre forrasztott rézdrótból áll. Funkciója szerint széttördeli az áramlást, azaz az áramló gázbuborékokat, így a buborékok lefékeződve kiemelkednek a vízszintes áramlási zónából és a nyugalmi zónán keresztül az automata légtelenítőbe kerülnek. A ház felső részén kapott helyett az automata légtelenítő szelep, ami a leválasztott és a légkamrába összegyűlt levegőt kivezeti.
A bronz házzal készült leválasztók menetes, 22 mm-es rézcső roppantógyűrűs kötéséhez alkalmas, a hegesztett acél házas leválasztók karimás vagy hegesztőtoldatos csatlakozással kaphatók.

spirovent markak mikrobuborek lavalaszto 1200x600