Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése

Viega termékek

Az épületgépészeti terület vezető gyártójaként a Viega egy kézből kínál átgondolt, a gyakorlatban is jól alkalmazható, teljeskörű megoldásokat az ivóvíz, fűtés és gáz, valamint az előfali és vízelvezetési technikák felhasználási területén.

{{totalCount}} találat
Találat/oldal:
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Alkalmazási területek

Fűtés

Akár újonnan épített, akár felújított fűtőberendezésekről van szó: A Viega innovatív préselt kötési rendszerei a fűtésszerelés minden kihívására jó alternatívát nyújtanak.

Felülettemperálás

A Fonterra felülettemperálási rendszerek minden kétséget eloszlatnak a Viegára már régóta jellemző tulajdonságaikkal: innovatív megoldások, maximális biztonság és a legmagasabb minőség, irányadó változatossággal.

viega pexfit

Vízelvezetés

A Viega vízelvezetés-technikája kitűnik kiváló minőségével és magas teljesítménypotenciáljával. Az új fürdőszobai trend alapjául innovatív ötletek, érdekes formák és magasan fejlett technika szolgálnak.

Előfal

Egyetlen más helyiség sem változott az elmúlt években annyit, mint a fürdőszoba. Trend az egyedi formavilág. A Viega innovatív előfal rendszerei változatos lehetőségeket kínálnak a fürdőszoba kialakításához – anélkül, hogy engedményeket kellene tenni a funkciók terén.

Gáz

A földgáz különösen hatékony, sokoldalú és környezetbarát energiahordozó. A Viega innovatív választéka magában foglal minden alkotóelemet, a főcsatlakozótól az egyes vételezési helyekig.

Ivóvíz

Az ivóvíz a legfontosabb, életet adó folyadék. A kifogástalan, tiszta ivóvíz alapvető feltétele az egészségünknek. Azonban az ivóvíz káros is lehet. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat az ivóvíz-szerelés és higiénia témákhoz.

Préselés forrasztás helyett

„A préskötés-technika sokkal biztonságosabb és gazdaságosabb, mint a forrasztás!“

A Viega préskötés-technikája tökéletes alternatívát jelent a csővezetékek forrasztásával szemben. A préskötés-technikát már több millió alkalommal használták világszerte. Nem csak a vízellátó- és fűtési rendszerekben alkalmazzák a préstechnikát, hanem ipari berendezésekben is, mint például sűrített levegőnél, hűtővíznél vagy a különböző eljárásokban alkalmazott közegeknél is.
Az okok egyszerűek: biztonság és gazdaságosság.
A préskötés-technika több mint 20 évvel ezelőtt a Profipress rézcsőrendszerrel vált sorozatgyártásra éretté a Viega cégnél. Azóta már világszerte több millió esetben bevált a magán, a kisipari és az ipari területeken használt rendszerekben egyaránt. Ennek mindenekelőtt két fő oka volt. Az egyik a gyors szerelés, hiszen a forrasztáshoz képest - a csőátmérőtől függően - 30-50 százalék szerelési idő is megtakarítható. A másik pedig a feldolgozásnál jelentkező nagyobb biztonság, mert már nem kell nyílt lánggal dolgozni. Ehhez még hozzájön a Viega présfittingek SC-Contur-ja (biztonsági kontúr), ami „beépített biztonságként” jelentkezik. Az össze nem préselt kötések már a rendszer feltöltésekor garantáltan láthatóan jelentkeznek. A pl. sűrített levegővel elvégzett, „száraz” tömörségvizsgálatnál a 110 mbar és 3 bar közötti vizsgálati tartományban fellépő egyértelmű nyomásesés és „sziszegés” azonnal megmutatja az esetleg össze nem préselt kötéseket.

Video

A fenti filmben látható gyakorlati összehasonlítás is segíti ezt a felvilágosítást. A videóban egy adott, jellegzetes feldolgozási helyzet alapján a préselési, ill. a forrasztási folyamat időtartama kerül összehasonlításra. Az összehasonlítás minden fontos tényezőre kiterjed: a tulajdonképpeni préselés vagy forrasztás idejére éppúgy, mint a cső előkészítésére vagy a gázpalackok szállítására.
Csak ez teszi valóban egyértelművé az adott kötési technika költségeit, és mutatja meg, hogy az idomok vagy a szerszám árának összehasonlítása egymagában nem elegendő ahhoz, hogy a préskötés-technika gazdaságossága megítélhető legyen.

A Viega préskötés-technika

A Viega préskötés-technikával készülő csővezeték-rendszereket kínál fűtés- és szaniter-szereléshez, valamint számos egyéb ipari alkalmazáshoz is. A rendszer egyik különlegessége a préscsatlakozó szerkezete. Az adott anyagtól és rendszertől függetlenül az Ön rendelkezésére áll egy SC-Contur (biztonsági kontúr), azaz látható vizsgálati biztonság. Préseletlen állapotban már a rendszer feltöltésekor egyértelműen látható módon víz lép ki ezen a helyen; a „száraz” tömörségvizsgálatnál pedig (vizsgálati tartomány: 110 mbar – 3 bar) egyértelmű nyomásesés lép fel.

Ennek a Viega préscsatlakozónak egyik páratlan tulajdonsága ezenkívül a tömítőgyűrű előtti és utáni kettős kényszerpréseléses, a hengeres csőbevezető. A hengeres csőbevezető a tömítőelem sérülését is megakadályozza a cső kényszerített centrikus bevezetésekor.

Az összepréselés minden Viega csővezeték-rendszernél mindig ugyanazokkal a présszerszámokkal végezhető el. Csak a préspofákat kell az adott rendszernek megfelelően kiválasztani. Így a mindennapi munkához mind hálózathoz kötött présszerszámok, mind pedig különösen kompakt, akkumulátoros kivitelek, például a Picco préspisztoly, is rendelkezésre állnak.

A különösen nehezen elérhető préskötések a csuklós behúzópofákkal készíthetők el. Ilyenkor a 180°-kal elfordítható présszerszám csaknem minden tetszőleges szögben használható.

Ezeknek a feldolgozási előnyöknek a következetes kihasználása érdekében a Viega minden csővezetékrendszerhez átfogó rendszerkomponens-programot is kifejlesztett. Ide tartoznak például a falikorongok vagy a más csőrendszerekre átvezető átmeneti idomok, valamint a karimás átmenők, fűtőtest-csatlakozók vagy a kompenzátorok. A következő elemek szintén szállíthatók présvéggel: főelzáró és ferdeülésű szelepek, golyós- és szivattyúcsapok, valamint vakolat alatti elzáró szerelvények.

viega pexfit

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}