Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése

Technik Therm termékek

Technik Therm – Az épületgépészet magyar márkaneve

Az épületgépészeti piacon egyre nagyobb teret hódító Technik Therm márka mögött egy magyar cégcsoport, a CU Group áll. A Technik Therm márka magába foglal minden olyan termékkört, ami az Ön otthonában a jó közérzetet nyújtó meleg biztosításához szükséges. A fűtési körök rendezettségét szolgáló osztó-gyűjtő dobozoktól kezdve a korszerű zónavezérlőkön át a fűtés alapját biztosító radiátorokig és csővezetékekig.

Kínálat a keresletre

Mint minden piacon, úgy Magyarországon is folyamatosan fokozódik a kereslet a megfizethető, mégis professzionális minőséget képviselő épületgépészeti termékek iránt. Ennek a keresletnek a kielégítésére nyújt jó alternatívát a Technik Therm több mint 20 éves szakmai tapasztalattal, nemzetközi és hazai gyártók segítségével összeállított sok termékkört felvonultató portfóliója.
A Benedek Szerelvény üzleteiben munkatársaink zökkenőmentes precíz logisztikával és gördülékeny kiszolgálással lehetővé teszik, hogy az Ön elképzeléseihez a legoptimálisabb megoldást biztosítsák a Technik Therm elsőrendű termékeivel.

{{totalCount}} találat
Találat/oldal:
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

A Technik Therm portfólió

A 20 éves szakmai tapasztalatunkkal és ismert nemzetközi és hazai gyártók segítségével állítottuk össze a CE és ISO minősítéssel rendelkező Technik Therm rendszerünket. Termékportfóliónk kialakításánál a legnagyobb hangsúlyt a minőségre és a gyors és könnyű szerelhetőségre és a kimagaslóan kedvező ár / érték arányra fektettük. Így sikerült kialakítani az innovatív, magas igényeket is kielégítő mindenki számára elérhető Technik Therm rendszert, mely kitűnik a piacon jelenlévő versenytársai közül.


Partnereinknek biztonságot nyújt a termékek magas műszaki tartalma, széles típusválasztéka, és a nagy raktárkészletünk, ami műszaki támogatással és folyamatos termékfejlesztéssel, a beérkező igényekkel összhangban lett létrehozva. A körültekintően megválasztott és kifejlesztett alkotó elemek garantálják a gyors és esztétikus, energiatakarékos rendszerek kialakítását, melyek hosszú éveken át nyújtanak komfortos életteret használójuknak.”
A Technik Therm rendszerelemek lehetővé teszik radiátoros fűtési rendszerek kiépítését és felülettemperálás kialakítását is.

Ötrétegű rendszer, ami az Ön elképzeléseinél is rugalmasabb

A Technik Therm CE tanúsítvánnyal és ISO minősítéssel rendelkező ötrétegű rendszere egyaránt használható fűtési és vizes rendszerek kiépítésére, legyen szó az épületgépészet bármely területéről. A Technik Therm ötrétegű rendszer egyik legnagyobb gyakorlati előnye, hogy a csövek kialakításának köszönhetően gyakorlatilag szinte bármilyen fűtési és használati hideg-meleg cirkulációs vizes rendszer kialakítására alkalmasak. Mivel a Technik Therm rendszer standardizált átmérőjű rendszerelemeket tartalmaz, a piacon jelenlévő szinte összes rendszerre rá lehet csatlakozni vele.
A Benedek Szerelvény üzleteiben a csövek kaphatóak szigetelt és szigeteletlen változatban is.

Sokoldalú alkalmazhatóság

Az ötrétegű rendszer méretezése úgy lett kialakítva, hogy megtalálhatóak legyenek benne a háztartási installációkhoz szükséges 16x2-es 20x2-es 26x3-as és 32x3-as méretek is, és az ipari építményekhez használatos nagyobb, 40x34-es(?) 50x4-es és 63x4,5-ös méretek is.
A Technik Therm portfóliójában elérhető idomok széles választéka biztosítja a minden megoldásra alkalmas, gyors és könnyű szerelhetőséget. Sokszínűségüknek köszönhetően akár már-már lehetetlennek tűnő kihívások megoldására is alkalmasak.


A Benedek Szerelvény üzleteiben minden általunk árult Technik Therm termékhez elérhetőek a megfelelő préspofák, és szerszámok. Amennyiben alkalmi használatról van szó, abban az esetben a szerszámok teljes méretválasztékban elérhetőek bérlésre is.
Szerelőbarát, univerzális rendszer
A Technik Therm ötrétegű rendszerének az egyik legjobb tulajdonsága, hogy az idomai bármilyen TH-s, U-s vagy a Geberit Mapress-éhez hasonló M-es gépi vagy kézi szerszámmal lepréselhetőek.

Mi is az az öt réteg?

A kompozitok olyan társított vagy összetett anyagok, amelyek két vagy több különböző szerkezetű és méreteikben elkülönülő anyagkombinációból épülnek fel. Az alkotóanyagok ilyen jellegű társításával a kompozitban az összetevők felhasználás szempontjából hasznos és pozitív tulajdonságait kiemelik, és a káros tulajdonságaikat csökkentik vagy akár teljesen el is fedik.


Így a végleges, a Technik Therm esetében ötrétegű kompozit anyag sajátossága is az, hogy a társított rétegek anyagainak pozitív tulajdonságait ötvözi.
Az első és az ötödik borító réteg egy magas hőmérsékleten is tartósan üzemelő térhálósított PEX polimer, aminek a használhatósági hőmérséklettartománya -50°-tól egészen +90°C-ig terjed.


Ezt a két polimer réteget egy-egy jó tartósságot és flexibilitást biztosító ragasztó réteg köti össze a belső magot alkotó alumínium réteggel.
A belső alumínium réteg pedig lehetővé teszi, hogy a cső könnyen hajlítható és formázható legyen, miközben rendkívül jó alaktartás is jellemzi. Ennek köszönhetően könnyen, gyorsan és precízen lehet vele dolgozni.

Alkalmazási területek

Az ötrétegű rendszer méretezése úgy lett kialakítva, hogy megtalálható legyen benne a háztartási installációkhoz szükséges 16x2-es 20x2-es 26x3-as és 32x3-as méretek is, és az ipari építményekhez használatos nagyobb, 40x34-es(?) 50x4-es és 63x4,5-ös méretek is. A standardizált átmérőknek köszönhetően a piacon jelenlévő legtöbb rendszerre a Technik Therm ötrétegű csöveivel és idomaival is rá lehet csatlakozni.


A Technik Therm portfóliójában elérhető idomok széles választéka biztosítja a minden megoldásra alkalmas, gyors és könnyű szerelhetőséget. Sokszínűségüknek köszönhetően akár már-már lehetetlennek tűnő kihívásokat is meg lehet az idomokkal oldani.
A Benedek Szerelvény üzleteiben minden általunk árult Technik Therm termékhez elérhetőek a megfelelő préspofák, és szerszámok. Amennyiben alkalmi használatról van szó, abban az esetben a szerszámok teljes méretválasztékban elérhetőek bérlésre is.

Technik Press – A legbiztosabb kapcsolat

A CE tanúsítvánnyal és ISO minősítéssel rendelkező jó ár/érték arányú Technik Press univerzális szerszámokkal is könnyedén préselhető szénacél présrendszert zárt fűtési rendszerekhez fejlesztettük ki.
A rendszer elemei elérhetőek a háztartásoknál használatos rézcsövek átmérőivel azonos kisebb 15-ös, 18-as, 22-es, 28-as és 35-ös méretekben, továbbá ipari alkalmazáshoz használatos 42-es és 54-es méretekben is. A standardizált átmérőknek köszönhetően a Technik Press présrendszer elemeivel szinte bármilyen más, a piacon jelenlévő présrendszerre könnyedén rácsatlakoztatható.


A Benedek Szerelvény üzleteiben teljes méretválasztékban megvásárolhatóak vagy akár bérelhetőek a szükséges szerszámok is.
A préskötések által ez a rendszer nagyon gyorsan és precízen szerelhető, ebből adódóan rendkívül szerelőbarát.

Technik ThermPro lapradiátorok

Az ISO 9001 minőségbiztosítási szabvány követelményeinek maximálisan megfelelő Technik ThermPro lapradiátorok között megtalálhat minden szabványos radiátor méretet és kivitelt egészen az egy konvektorostól a három konvektorosig.
Biztonságra tesztelve
Egy magyar háztartás fűtési rendszerében 3 bar az optimális üzemi nyomás. A Technik ThermPro acéllemez radiátorokat mégis 13bar nyomáson tesztelik le, és 10 bar nyomásra hitelesítik. Így a teljes élettartam alatt megbízhatóan üzemelnek és megfelelő komfortérzetet nyújtanak a felhasználóik számára.
A Technik ThermPro radiátorok a gyártás során több tisztítókezelésen is átesnek, nevezetesen merítésen, zsírtalanításon, vas-foszfáttal történő bevonáson és passziváláson, amik a tartós korróziógátlást segítik. A termékek az ismert legmodernebb festési technológiával RAL 9016-os hófehér színt kapnak.


A Technik ThermPro lapradiátorok minden standard méretben kaphatóak, a legkedveltebb 2 konvektoros vastagságon kívül további négy vastagságban. A legkedveltebb vastagság aA magas minőségű alapanyagok felhasználásának és a precíz kivitelezésnek köszönhetően a Technik ThermPro acéllemez radiátorai 10 év garanciát vállalunk.

A radiátorokkal egy csomagban érkezik a légtelenítő szelep, a vakdugó, a rögzítő egység, és a felhelyezéshez szükséges tartókonzol is. A tartókonzol univerzális kivitelének köszönhetően a felhelyezés során a radiátorok könnyedén a fűtési rendszer többi eleméhez csatlakoztathatóak.

Technik Therm zónavezérlők

Zónavezérlőink segítségével otthonában fűtési zónákat alakíthat ki, aminek a segítségével szabályozhatóvá teszi a különböző helyiségek fűtésköreinek egyéni szabályozását. Ilyen módon zónavezérlő segítségével rengeteg pénzt takaríthat meg.
A Technik Therm zónavezérlő egységek segítségével egyedileg nyithatja és zárhatja a helyiségekhez tartozó fűtéskörök szelepeit és kapcsolhatja be vagy ki a kazánt.


Zónavezérlőt újonnan kiépített vagy már meglévő, modernizálandó fűtési rendszerekhez is lehet csatlakoztatni.
A Technik Therm zónavezérlői megfelelnek a legmodernebb elvárásoknak is. Kialakításuk során figyelembe vették az esztétikai igényeket is, mert vannak lakások, ahol a szekrények szemmel látható helyre kerülnek.

Csőrendszerek felülettemperáláshoz

A Technik Therm márkán belül három féle felülettemperálásra alkalmas rendszert ajánlunk. Diffúziómentes padlófűtési csövet 20-as és 17-es méretben és felületfűtési csövet 10-es méretben.
A Technik Therm felülettemperáláshoz kifejlesztett csőrendszereit, osztógyűjtőit, és idomait kombinálva bármilyen alacsony hőmérsékletű fűtési rendszert ki lehet alakítani.

Miért előnyös a diffúziómentes csövek használata?

Az oxigéndiffúzió egy anyag oxigénáteresztő képességét jelenti. Ennek a diffúziónak az eredményeként bizonyos anyagokon és rendszerelemeken keresztül újra és újra oxigén kerülhet a fűtési rendszerbe is. A fűtési rendszer levegősödése pedig nem csak csökkenti a fűtés hatékonyságát, de olyan károkat is okozhat a rendszerben, mint a korrózió és az ebből adódó további szerkezeti károsodás, áramlási problémák, és a hőleadási teljesítmény romlása.
A diffúziómentes csövek és idomok használata az ilyen jellegű károk kialakulását képes megelőzni.


• Padlófűtési cső 240fm / tekercs
Technik Therm oxigéndiffúziómentes térhálósított cső Pe-XC cső padlófűtési rendszerhez
17x2.0mm 240fm
• Fal-és mennyezetfűtési cső 10-es 120 vagy 20-as 240fm /tekercs
Technik Therm oxigéndiffúziómentes térhálósított cső Pe-XC cső fal- és mennyezetfűtési cső
10x1.3mm 120fm/tekercs
20x2mm 240fm/tekercs

• Fal- és mennyezetfűtési idomok
• Falfűtési sín
Természetesen mint minden felületfűtési rendszer, úgy a Technik Therm is tartalmazza a falfűtési sínt is, ami egy méteres egységekben kapható.

Tágulási tartály

A zárt fűtési rendszereknek a hőmérsékletváltozás okozta nyomásingadozás kiegyenlítéséért felelős tágulási tartályok elengedhetetlen elemei.
Ezek az eszközök biztosítják ugyanis, hogy ne alakuljon ki megengedhetetlen hőmérséklet vagy túlnyomás a rendszerben. Ehhez a tágulási tartályokban egy membrán található, aminek a feladata a belül felgyülemlő levegő és folyadék szétválasztása.
A Technik Therm termékei között megtalálhatóak a zárt fűtési rendszerhez használatos CE tanúsítvánnyal rendelkező tágulási tartályok és a használati meleg vízhez használatos tágulási tartályok egyaránt. Méretezésük a 8 literestől egészen a 200 literesig terjed, maximálisan 10 bar üzemi nyomáson üzemeltethetőek.

Osztó-gyűjtő rendszerek és szekrények

A fűtőberendezésből a felmelegített víz a hő elosztásáért felelős osztó-gyűjtő dobozhoz folyik. Ez az ajtóval ellátott doboz többnyire a szem elől rejtett helyen egy a falba beépítve található, ahol a benne lévő osztó-gyűjtő rendszer osztja szét a fűtési körök közt a meleg vizet megfelelő arányban. Szabályozásuk lehetséges automatikusan és kézi módszerrel is.
A Technik Therm osztó-gyűjtők és dobozok időtálló, rozsdamentes anyagból készülnek.

Mit is jelent az áramlásmérő?

Az áramlásmérő egy átlátszó, beskálázott szabályzószelep, amivel akár eltérő hosszúságú padlófűtési köröket is be lehet szabályozni precízen. Így az áramlásmérő segítségével elérhető, hogy a padlófűtési körök egyenletesen ki legyenek használva. A Technik Therm osztó-gyűjtők akár szelepes akár áramlásmérős változatban is elérhetőek 2 körtől 12 körig. Az Technik Therm áramlásmérőkre bármilyen háromnegyedes eurokónuszos csatlakozóval rá lehet csatlakozni.
A csomagolás tartalmazza az osztót, a gyűjtőt, a tartókonzolt, légtelenítőt és az ürítő csapot.

Miért kell osztó-gyűjtő egy fűtési rendszerbe?

A Technik Therm osztó-gyűjtő szekrényeket az alacsony hőmérsékletű felülettemperáló rendszer hőtermelőinek és fogyasztóinak térfogatáramának elosztására és beszabályozására használják. A kiépített felületfűtési rendszerekben keringteti a fűtővizet, és egy termosztatikus szelep segítségével csak a megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű fűtővizet adagolja.


Ezzel beszabályozza a vízhőmérsékletet és a fűtési köröket miközben egyedileg szabályozhatóvá teszi a helyiségek hőmérsékletét.
Amennyiben alacsony hőmérsékleten üzemelő hűtő vagy fűtő rendszert szeretne kialakíttatni otthonában, akkor a tervezés során több szempontot is figyelembe kell venni a felület szerkezetére vonatkozóan.


A felülettemperáló rendszer ugyanis csak akkor működik optimálisan, ha a szerkezet kialakítása során a megfelelő csőelosztás és csőkeresztmetszet megválasztása mellett gondoskodnak az előremenő vízhőmérsékletének szabályozásáról és a körök vízmennyiségének pontos beállításáról. Ha a különböző helyiségekben eltérő hőmérsékletet, ideális komfort- és hőérzetet szeretne, akkor egyedi helyiséghőmérséklet-szabályozást kell alkalmazni.


Helyiségenkénti hőmérséklet-szabályozás esetén olyan osztó-gyűjtőt kell választani, amire körönként külön-külön termoelektromos motort lehet szerelni.
A megfelelően kialakított felülettemperáló rendszer és a ideális szabályozó berendezések felhasználása jó komfortérzetet és nagymértékű energia-megtakarítást eredményez. Az energia-megtakarítás pedig minden esetben pénzbeli megtakarításként is jelentkezik.
A Technik Therm osztó-gyűjtő szekrények időtálló rozsdamentes acélból készülnek.

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}