Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
2020 - A változás éve!

2020 - A változás éve!

Megújuló energia kötelező alkalmazása.

2020 - megújuló energia

Új rendeletek alapján 2020-tól 25% megújuló energiát kell alkalmazni az újonnan épülő házaknál és lakásoknál. Ezzel a változással a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentését szeretnék elérni.

Ennek sok féle képpen lehet eleget tenni, de talán a legjobb megoldás a hőszivattyú alkalmazása. A hőszivattyú egy megtérülő befektetés, ugyanis számos előnye mellett rengeteget lehet vele spórolni és a környezet sem szennyezük vele.

Megújuló energia

Talán a legelső dolog amit le kell tisztázni mit is jelent maga a fogalom. Azokat az energiaforrásokat nevezzük megújuló energiaforrásnak, melyek nem szennyezik nagymértekben a környezetet.

A fosszilis és a nukleáris energia előállítása nagyon szennyezi a környezetet, és emiatt nagymértékben hozzájárulunk környezetünk pusztulásához. Ezért kell természetes erőforrásokat használni, ugyanis a környezet megóvása mellett az anyagi kiadásokat is csökkenthetjük.

Az ilyen energiával működő eszközök a környezet hőjét használják fel működésükhöz, ezek a természetes források földben, vízben és főként levegőben találhatóak. Megújuló energiát használva működnek a napkollektorok és a szélerőművek is.

A geotermikus energiát használó gépek működésük alatt minimális áramot igényelnek. Ezek lehetnek levegő-víz hőszivattyúk, villanybojlerek, kazánok. Alkalmazásuk nem rombolja a környezetet, ugyanakkor az emberiség fejlődési lehetőségeit és jóléti életvitelét sem akadályoztatják.

2020 megujulo energia 1200x600

Megtérülő befektetés

A megújuló energia felhasználás egyik nagy előnye, hogy állami támogatást lehet rá igénybe venni. Az ELMŰ kedvezményes áramdíjszabást biztosít ezekre a megújuló energiaforrást használó eszközökre, ezáltal a rezsi költség jóval alacsonyabb lesz.

A B GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifa. A B GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 24,19 Ft/kWh a lakosság számára. Természetesen a kedvezményes áram díjszabásnak szigorú követelményei vannak, amit az Elmű-Émász oldalon részletesen leírnak.

A hőszivattyúk ára első pillantásra soknak tűnhet, de ne feledjük minimális áramot használva műkődnek és az áruk pár év alatt visszatérül. Különböző méretük miatt mindenki talál a számára megfelelő típust.

Hőszivattyú

Már a cikk elején is említettük, hogy ennek a törvénynek talán a hőszivattyú beépítésével a legkedvezőbb eleget tenni mivel a hőszivattyú az egyik leginkább környezetbarát, geotermikus energiára alapozott fűtési megoldás.

A levegő-víz hőszivattyúk a levegőben található energiát hasznosítva fűtik, hűtik az otthonát sőt épülete optimális levegőztetését is biztosíthatja 75% környezeti és mindössze 25%-nyi elektromos energia felhasználásával.

Ezek a készülékek a teljes ház melegvíz fogyasztását is képesek ellátni, mind ezt egy hőszivattyúval összekapcsolt indirekt tárolóval. Ne feledjük, hogy minimális áramot fogyasztanak és a környezetet sem szennyezik.

Az hőszivattyú ára rendkívül hamar visszatérül az állami kedvezménynek és a természetes áramforrásnak köszönhetően. A Technik Cool hőszivattyú márka képviseli a megbízhatóságot és a minőségi technológiát.

Megújuló energia termék

Technik Cool levegő-víz hőszivattyú

  • Blue fin bevonattal ellátott hőcserélő, amely gátolja a gombák és baktériumok megtelepedését.
  • DC inverter szabályozza a kompresszor és a kültéri ventilátor teljesítményét.
  • Környezetbarát működés a megújuló energia felhasználásával
  • Fűtés, hűtés és vízmelegítő funkció egy készülékben indirekt tárolóval
  • Rendkívül alacsony áram felhasználással rendkívül gyors működés
  • Csendes, halk üzemmód és egyszerű karbantartási lehetőség

 

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}