×

Elérhetőségek

Webáruház: +36 1 / 382-6189
Kondorosi út 5/a. + 36 1 / 208-2342
Kruspér utca 6. + 36 1 / 209-2381
Fehérvári út 63-65. + 36 23 / 520-788

Megújuló energia kötelező alkamazása

2020 - megújuló energia

Új rendeletek alapján 2020-tól 25% megújuló energiát kell alkalmazni az újonnan épülő házaknál és lakásoknál. Ezzel a változással a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentését szeretnék elérni.

Ennek sok féle képpen lehet eleget tenni, de talán a legjobb megoldás a hőszivattyú alkalmazása. A hőszivattyú egy megtérülő befektetés, ugyanis számos előnye mellett rengeteget lehet vele spórolni és a környezet sem szennyezük vele.

Megújuló energia

Talán a legelső dolog amit le kell tisztázni mit is jelent maga a fogalom. Azokat az energiaforrásokat nevezzük megújuló energiaforrásnak, melyek nem szennyezik nagymértekben a környezetet.

A fosszilis és a nukleáris energia előállítása nagyon szennyezi a környezetet, és emiatt nagymértékben hozzájárulunk környezetünk pusztulásához. Ezért kell természetes erőforrásokat használni, ugyanis a környezet megóvása mellett az anyagi kiadásokat is csökkenthetjük.

Az ilyen energiával működő eszközök a környezet hőjét használják fel működésükhöz, ezek a természetes források földben, vízben és főként levegőben találhatóak. Megújuló energiát használva működnek a napkollektorok és a szélerőművek is.

A geotermikus energiát használó gépek működésük alatt minimális áramot igényelnek. Ezek lehetnek levegő-víz hőszivattyúk, villanybojlerek, kazánok. Alkalmazásuk nem rombolja a környezetet, ugyanakkor az emberiség fejlődési lehetőségeit és jóléti életvitelét sem akadályoztatják.

2020 megujulo energia 1200x600

Megtérülő befektetés

A megújuló energia felhasználás egyik nagy előnye, hogy állami támogatást lehet rá igénybe venni. Az ELMŰ kedvezményes áramdíjszabást biztosít ezekre a megújuló energiaforrást használó eszközökre, ezáltal a rezsi költség jóval alacsonyabb lesz.

A B GEO egytarifás, különmért, vezérelt tarifa. A B GEO tarifa bruttó végfelhasználói díja 24,19 Ft/kWh a lakosság számára. Természetesen a kedvezményes áram díjszabásnak szigorú követelményei vannak, amit az Elmű-Émász oldalon részletesen leírnak.

A hőszivattyúk ára első pillantásra soknak tűnhet, de ne feledjük minimális áramot használva műkődnek és az áruk pár év alatt visszatérül. Különböző méretük miatt mindenki talál a számára megfelelő típust.

Hőszivattyú

Már a cikk elején is említettük, hogy ennek a törvénynek talán a hőszivattyú beépítésével a legkedvezőbb eleget tenni mivel a hőszivattyú az egyik leginkább környezetbarát, geotermikus energiára alapozott fűtési megoldás.

A levegő-víz hőszivattyúk a levegőben található energiát hasznosítva fűtik, hűtik az otthonát sőt épülete optimális levegőztetését is biztosíthatja 75% környezeti és mindössze 25%-nyi elektromos energia felhasználásával.

Ezek a készülékek a teljes ház melegvíz fogyasztását is képesek ellátni, mind ezt egy hőszivattyúval összekapcsolt indirekt tárolóval. Ne feledjük, hogy minimális áramot fogyasztanak és a környezetet sem szennyezik.

Az hőszivattyú ára rendkívül hamar visszatérül az állami kedvezménynek és a természetes áramforrásnak köszönhetően. A Technik Cool hőszivattyú márka képviseli a megbízhatóságot és a minőségi technológiát.

Megújuló energia termék

Technik Cool levegő-víz hőszivattyú

8,5 kW - 1 fázisú – Az ára 1.142.780 Ft

12,5 kW - 1 fázisú – Az ára 1.280.420 Ft

16,5 kW - 3 fázisú – Az ára 1.347.980 Ft

 • Blue fin bevonattal ellátott hőcserélő, amely gátolja a gombák és baktériumok megtelepedését.
 • DC inverter szabályozza a kompresszor és a kültéri ventilátor teljesítményét.
 • Környezetbarát működés a megújuló energia felhasználásával
 • Fűtés, hűtés és vízmelegítő funkció egy készülékben indirekt tárolóval
 • Rendkívül alacsony áram felhasználással rendkívül gyors működés
 • Csendes, halk üzemmód és egyszerű karbantartási lehetőség
 • ALL
  ALL
 • cache/resized/06891e4915829803da7f74dd9afa0e69.jpg
  Levegő - víz hőszivattyú
Load More
1.125.821 Ft
Technik Cool 1 fázisú 8,5kW-os levegő-víz hőszivattyú - A természet energiájával.

1.342.147 Ft
Technik Cool 1 fázisú 12,5kW-os levegő-víz hőszivattyú - A természet energiájával.

1.599.577 Ft
Technik Cool 3 fázisú 16,5kW-os levegő-víz hőszivattyú - A természet energiájával.

Load More