Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
6+1 tipp fürdőszoba felújítás előtt

6+1 tipp fürdőszoba felújítás előtt

A fürdőszoba az a helyiség, ahol indítjuk, és zárjuk a napunkat, ezért elengedhetetlen, hogy mind esztétikailag, mind pedig funkcionalitásban is megfeleljen elvárásainknak.

Fürdőszoba felújítás előtt számos szempontot érdemes figyelembe venni, hogy a végeredmény tartós és praktikus legyen hosszú távon is. A következő tippek segítenek a felújítási folyamat során.

Határozd meg a pontos igényeidet

A fürdőszoba felújítása sok részletet igényel. Az átfogó tervezés segít abban, hogy a végeredmény tartós és praktikus legyen. Gondold át, hogy milyen funkciókat szeretnél, milyen elképzeléseid vannak a fürdőszobával szemben, és milyen stílust szeretnél elérni. Ez segít kiválasztani a megfelelő anyagokat, berendezéseket és színeket.

Tervezd meg a helyet

A tervezési fázisban fontos a funkcionalitásra és az ergonómiára is egyaránt koncentrálni. Elengedhetetlen, hogy legyen elég hely a mozgásra, valamint tárolásra. Érdemes figyelembe venni, hogy hol szeretnéd elhelyezni a kádat vagy zuhanykabint, a mosdót és a WC-t.

fördőszoba felújítás

Gondolj a vízvezeték-rendszerre

Ha a fürdőszobában átalakításra van szükség, érdemes ellenőrizni a vízvezeték-rendszert is. Fontos, hogy a rendszer megfelelően működjön, és szivárgásmentes legyen.

Válassz a kád és zuhanykabin között

Mindkét megoldásnak számos előnye és hátránya van. A kád kényelmes és relaxáló, de nehezebb tisztán tartani, és a helyigénye is nagyobb. A zuhanykabin praktikusabb és kevesebb helyet foglal, a zuhanyozás élménye viszont kevésbé relaxáló, a káddal szemben.

Ha a kád mellett döntünk, és nyitottak vagyunk eltérni a szabványos, szimmetrikus vonalaktól, érdemes körbejárni az aszimmetrikus kádak piacát is. Ezeknek a kádaknak a tervezése során alapvető cél volt, hogy azokban fürdőszobákban, ahol nagyon speciális alakú/méretű hely jut csak a kádnak, ott se kelljen lemondani a fürdőzés élvezetéről.

Az aszimmetrikus kádak esetén a kád középső felezővonala nem merőleges a sarok felezőjére, hanem egy kissé el van csúsztatva, ennek következtében a külső oldalak egyike hosszabb, a másik pedig rövidebb lett. Az aszimmetrikus kádak egyesítik a sarokkádak és az egyenes kádak előnyeit.

Az ülőke kialakítása lehet falfelőli, vagy akár fordított üléspozíciós is. Ennek lényege, hogy a sarok felőli részen egy zuhanyzótér szerű rész lett kialakítva és egy kádparavánnal máris zuhanyzóvá alakítottuk a kádunkat.

Ha a zuhanykabin mellett döntünk, fontos a méret, a forma és a kialakítás. Az asszimetrikus kabinok általában praktikusak, mert könnyen beilleszthetők a fürdőszobába, és sokféle méretben és stílusban elérhetők. A profiljuk általában könnyű alumíniumból készül, és jól ellenállnak a nedvességnek és a rozsdának.

A zuhanykabinok legnagyobb előnye a könnyű beépíthetőség (nincs szükség falat bontani vagy újat építeni) és a cserélhetőség. Ha 5 év múlva új stílust álmodunk a fürdőszobába, a meglévő zuhanykabin kicserélése egy egyszerű rutinművelet.

Ha viszont modernebb, épített zuhanyra esik a választásunk, figyelembe kell vennünk, hogy van-e kiépített fal, amit egy zuhanyajtóval lefedve zuhanyzóvá alakíthatunk, illetve ha nincs, abban az esetben a fal kiépítésének paramétereit.

A Walk In vagy besétálós zuhanykabinok lehetővé teszik az akadálymentes használatot. A tálca nélküli kabinoknál a zuhanyzó alja a fürdőszoba burkolata. Ez is jó megoldás lehet, ha a fürdő kialakításakor gondoltak a vízelvezetésre és a burkolat is kellemes a talpnak még vizesen is. A legnagyobb előnye, hogy a zuhanytér egy szintben marad a fürdőszobával (ez az esztétikum mellett funkcionális előny is, ha idős vagy mozgáskorlátozott ember fog tusolni a zuhanykabinban).

Gondolj a burkolatra

A burkolat kiválasztása is nagyon fontos. Olyan anyagokat érdemes választani, amelyek könnyen tisztíthatóak, tartósak és ellenállnak a nedvességnek. A csempék, a márvány és a porcelán burkolólapok a legelterjedtebbek.

Fontolj meg kiegészítőket

A kiegészítők, mint például a törölközőtartó, a polcok és a világítás fontos részei a fürdőszobának. Ezeknek a kiegészítőknek a kiválasztásakor is érdemes figyelembe venni a funkciókat és az igényeket.

fürdőszoba felújítás

Válassz megfelelő világítást

A megfelelő világítás kiemelten fontos a fürdőszobában. Egy jó világítási rendszer kényelmet és biztonságot biztosít. Érdemes olyan világítást választani, amely megfelelő fényerőt biztosít a tükör előtt, valamint a zuhanyzó és a WC környékén.

Összefoglalva, a fürdőszoba felújítása kiemelten fontos lépés lehet otthonunk frissítése során. A megfelelő tervezés, anyagok és kiegészítők kiválasztása lényeges, hogy a végeredmény tartós, praktikus és esztétikus legyen. Fontos, hogy az átfogó tervezés során minden részletre odafigyeljünk, hogy a felújítás a legjobb végeredményt hozza hosszú távon is.

 Segítünk a választásban, a Radaway promócióban megadott termékekre július 31-ig 15% kedvezményt kínálunk!

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}