Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
A fürdőszobai radiátor választás 5 legfontosabb szempontja

A fürdőszobai radiátor választás 5 legfontosabb szempontja

Válassza ki az Önnek leginkább tetsző modellt radiátoraink közül!

1. Modell

Első szempontként nagyon fontos, hogy a fűtésrendszeren már meglévő radiátorok milyen anyagból készültek. A két fő radiátor alapanyag az alumínium és az acél. A két típus használata egy fűtési rendszeren nem ajánlott. Így mielőtt választanánk, tudnunk kell, milyen anyagból készültek a már meglévőek. 

2. Teljesítmény

A radiátor teljesítménye határozza meg a hőleadási mutatóját, és befolyásolja a méretét is. Nem érdemes sem nagyobb, sem kisebb teljesítményű radiátort vásárolni, mint amire szükségünk van. Hiszen ha nagyobbat vásárolunk, annak vételára drágább és több helyet is foglal. A kisebb teljesítményű radiátor pedig alul fűtöttséget okoz.
Vegyük igénybe szakember segítségét (gépészmérnök, fűtésszerelő). Ők ugyanis az adott helyiség alapterülete és légköbméter adatai alapján pontosan ki tudják számolni mekkora teljesítményű, hány wattos és hány darab radiátorra van szükségünk.
Becsült értéket szakember segítségével mi is tudunk számolni, de ez nem fog eléggé pontos adatot adni.

Hagyományos, magas hőmérsékletű fűtésrendszer esetén:
Alapterület (m2) x belmagasság (m) x 40 = W

Alacsony hőmérsékletű rendszereknél (pl.: kondenzációs kazán), nagyobb teljesítményű radiátorra lesz szükségünk, mert a rendszernek alacsonyabb a vízhőmérséklettel kell üzemelnie. Ha magasabb hőfokon üzemeltetjük a kazánt, működése nem lesz gazdaságos.
Alapterület (m2) x belmagasság (m) x 70 = W

A pontos számítás érdekében javasolt szakember segítségét kérni!

3. Csatlakozás

A következő fontos szempont, hogy a már meglévő fűtésrendszeren milyen csatlakozás került kialakításra.
Leggyakrabban alkalmazott bekötési formák:
• alsó-alsó
• felső-alsó ellentétesen oldalon, átlósan
• felső-alsó azonos oldalon
Ha még nem került kialakításra a fűtésrendszer, érdemes szakemberhez fordulni. A radiátorok mérete, formája eltérő lehet, így csatlakozásuk sem egyezik meg. Ha a szokásostól eltérő radiátorra esett a választásunk, akkor ehhez mérten érdemes a fűtéscsövekkel kiállni, így azok „láthatatlanok” maradnak és installálásuk tökéletes lesz.
Ilyen különleges csatlakozásnak számít pl: a középcsatlakozás, aminél radiátor alján középen kerül kialakításra a két csatlakozási csonk, 50 mm-es kötéstávolsággal.

4. A rendelkezésre álló hely

A radiátorok esetében sincsen másképp, mint otthonunk kialakításánál, minden milliméternyi hely számít és fontos. A legfontosabb adatok, a szélesség, magasság és mélység (mennyire áll el a faltól). A kész radiátorok mérete már nem változtatható, így a számunkra szükséges teljesítményhez és mérethez keressük a megfelelő radiátort.

5. Szín

Utolsó lépésként a radiátor színét kell kiválasztanunk. Az üzleteinkben megtalálható Lazzarini design és fürdőszoba radiátorok elérhetőek a klasszikus fehér, króm színekben, illetve további változatos és divatos színekben.

radiator valasztas lazzarini

+ 1 Miért érdemes a Lazzarini design és fürdőszobai radiátorai közül választani

A Lazzarini radiátorok megfelelnek minden előírt nemzetközi szabványnak, a legkorszerűbb technikával készülnek, szigorú követelményeknek megfelelve, emellett kimagasló figyelmet fordítanak a káros környezeti hatások csökkentésére.
Kiválóan ötvözik az esztétikumot a funkcionalitással, fürdőszoba radiátorai a fűtés mellett, rendelkeznek törölközőszárító funkcióval és meglehetősen esztétikusak, fürdőszobánk díszei is egyben.
Tervezésükkor fontos szerepet kapott, hogy széles választékban legyenek elérhetőek, mind technikailag, mind formailag. A Lazzarini radiátorok elektromos és központi fűtési rendszerhez alkalmas kivitelben, íves és egyenes kialakítással számtalan méretben elérhetőek.

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}