Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Mire kell figyelnie, ha kazánt vagy konvektort cserélne

Mire kell figyelnie, ha kazánt vagy konvektort cserélne

Cikkünkben próbáljuk összefoglalni a legfontosabb tényezőket, amikre érdemes odafigyelnie. Mielőtt elkezdődik a fűtési szezon érdemes ellenőriztetni a gázkészülékeket. Ha bármelyikkel probléma van, így még időben kiderül és a fűtési szezon kezdete előtt orvosolható a probléma.

A nem rendeltetésszerűen működő gázkészülékek egész családja életét veszélyeztethetik, így érdemes egy szakemberrel átnézettetni őket, mielőtt el kezdené használni.
Ami nagyon fontos: mindig, csak és kizárólag a gázszolgáltató által nyilvántartott, mestervizsgával rendelkező szakembert keressen. Ha esetleg utána szeretne érdeklődni, hogy a megkeresett szakember szerepel-e a nyilvántartásba az adott linken megteheti: https://www.gazigazolvany.hu/#section-downloads

Egyszerűsített gázkészülék csere

Akkor van erre lehetősége, ha a kémény hibátlan, és csak a kazánt kell lecserélni. Ebben az esetben a kazánnak azonos besorolásúnak kell lennie az előzővel és a hőteljesítménye nem haladhatja meg a 36 KW-ot.
Ilyen esetben érdemesebb egy okoskészüléket választania. A mai modern kazánok számos előnnyel rendelkeznek elődeikhez képest. Szinte minden új kazán távirányíthatósággal rendelkezik, aminek köszönhetően kevesebb az energiafogyasztása. Egyénileg állítható be, így egyénre szabható a fogyasztása és működése.

Mikor kötelező gázterv készíttetése?

Ha régi konvektorját kell kazánra cserélni és a kémény is bélelésre szorul minden esetben kötelező gáztervet készíttetni. Ilyenkor épületgépész szakember segítségét ajánlott igénybe venni. Ő pontosan ki tudja számolni az adott ingatlanra vonatkozó legelőnyösebb megoldást.
Mielőtt ekkora beruházásba kezdene érdemes megnézettetni a szakemberrel a nyílászárók és a szigetelés állapotát is.

Fontos, hogy ingatlanját egy teljes egységként kezelje, mert ha nem fordít kellő figyelmet mindenre, akkor felboríthatja az egyensúlyt és a meglévőnél nagyobb károkat okozhat. Mindig figyelembe kell a szigetelést, a nyílászárók állapotát és az új kazán teljesítményét, és ha igény van rá akkor esetlegesen új szigetelést csináltatni és a kicserélni a nyílászárókat is. Ezzel megelőzhetjük a fölösleges hőveszteséget és a penészedést.

A készülékcseréket a következő módon és sorrendben érdemes végrehajtani a szakemberek szerint:

  1. Megfelelő, hiteles szakember kiválasztása
  2. Gázterv készíttetése és engedélyezés
  3. Kéményellenőrzés
  4. Az új kondenzációs kazán kiválasztása, megvásárlása
  5. A kazán üzembehelyezése

kazancsere

Látogasson el a Benedek Szerelvény webáruházába és böngésszen kazánjaink között.
Az alábbi linken megtekintheti kondenzációs gázkazánjainkat

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}