Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
SIEMENS Synco Living otthon automatizálás

SIEMENS Synco Living otthon automatizálás

A Siemens innovációi hasznos értéket teremtenek az ügyfeleik és a társadalom számára egyaránt. Synco living – energiamegtakarítás a legkorszerűbb otthon automatizálással.

A Synco living rendszer számtalan lehetőséget kínál. A helyiség klímájának és a HMV melegítésének szabályozása mellett a szellőzőrendszer, a világítás és a redőnyök vezérlését, a füstérzékelők és az ajtó-ablak érintkezők ellenőrzését, valamint a légkondicionáló engedélyezését is lehetővé teszi.

Okos otthoni automatizálási rendszer a kényelemért és az energiaracionalizálásért. A Siemens Building Technologies termékfejlesztői a meglévő korszerű épületautomatika rendszereket összefogták, a funkcióikat családi ház méretre optimalizálták és a legújabb technológiát alkalmazták.

A Synco ™ living rendszer elsőként ajánl egy moduláris felépítésű rendszert családi házak, lakások részére, amely lépésenként igazítható a tulajdonos, felhasználó igényeihez.

Minden funkciót egy kezelő központból, illetve interneten keresztül akár okos telefonos alkalmazás segítségével lehet konfigurálni, felügyelni és kezelni. Például többek között minden helyiség hőmérséklete egyedileg szabályozható, különböző komfort fokozatokban, időprogram alapján állítható, továbbá szellőzési funkciók, szagelszívó biztonsági reteszelése, vízbetörés érzékelés, bejövő vízellátás elzárása pl. hiba, vagy távollét esetén, mérőórák távleolvasása, világítás stb

A Siemens Synco living rendszer dinamikusan alkalmazkodik a változó életkörülményekhez és személyes igényekhez.

siemens synco living home

A fűtés, illetve hűtés különböző modellek és kombinációk segítségével valósítható meg

Fűtés

  • Radiátoros fűtés (helyiségenként)
  • Padlófűtés (helyiségenként)
  • Légkondicionáló (helyiségenként)

Hűtés

  • Központi (egész lakás), közös 2 csöves fűtő-hűtő rendszer segítségével
  • Hűtésengedélyező kimenet egy külső rendszerelem számára (helyiségenként)
  • Légkondicionáló (helyiségenként)

Fűtési és hűtési mód

Az egyes helyiségek beállíthatók csak fűtési vagy csak hűtési módra, illetve a kettő közötti automatikus átváltásra. A központi egység a beállítások alapján kapcsolja a lakást, illetve az egyes helyiségeket hűtési vagy fűtési módba.

A fűtés szabályozása

A központi egység helyiségcsoportonként adatokat kap az egyes helyiségek fűtési igényeiről, és ezeket egyesítve adja tovább a hőtermelésszabályozónak. Az egység továbbadja az információkat a multikontrollernek az adott helyiségcsoport, az előremenő hőmérsékletek alapjele, valamint a visszatérő hőmérsékletek kívánt minimális és maximális korlátjának előszabályozására. Emellett a helyiségek hőmérsékletének aktuális értékét és a helyiségek hőmérsékleti alapjelét is elküldi a fűtésikör-szabályozóknak és a radiátorszabályozó beavatkozóegységeknek, amelyek kiszámítják a pozicionálási jelet a beavatkozóegységek számára. A fűtésikör-szabályozók, illetve multikontrollerek többfunkciós reléi a központi egységtől kapnak pozicionálási jelet.

A hűtés engedélyezése

A hűtés engedélyezése az adott helyiség üzemmódjától és a kevert külső levegő hőmérsékletétől függ. A helyiség nem lehet fűtési módban. Nyitott ajtó- vagy ablakérintkező esetén a központi egység blokkolhatja az adott helyiség hűtését. A hűtés engedélyezhető az egyes helyiségek vagy a teljes lakás számára (ha van központi hűtés). Az alapjelet az adott helyiség üzemmódja határozza meg (ennek a kapcsolása történhet kézzel vagy a helyiség időkapcsolója segítségével). A helyiség hőmérsékletét a helyiségkezelő érzékeli, az alapjel módosításának lehetőségével. Közös 2 csöves fűtő-hűtő rendszer segítségével történő központi hűtés (egész lakás) esetén a hűtés szabályozása ugyanazon rendszerelemek segítségével történik, mint a fűtésé.

A szellőztetés vezérlése

A központi egység szellőztetési időkapcsolójával 6-6 kapcsolási időpont állítható be a hét minden napjára, valamint egy további, speciális napra. Az egyes kapcsolási időpontokban váltani lehet a különböző szellőztetési üzemmódok (Komfort, Prekomfort, Economy) között. A szellőztetési fokozat szabályozása a levegő minősége, a helyiség relatív páratartalma, a lakás pillanatnyi üzemmódja (Komfort, Prekomfort, Economy, Védett), illetve a kiválasztott szellőztetési fokozat alapján történik. A fokozat alapjeleit a szellőztetés fűtéstől és hűtéstől független időkapcsolója módosítja. A helyiség levegőjének átmeneti szennyeződése felülvezérelt szellőztetéssel orvosolható. Rövid ideig tartó távollét esetén használható a távolléti üzemmód. Hosszabb távollét a szabadság idejére vonatkozó programmal oldható meg. A szellőztetés vezérlése figyelembe veszi a nyitott ablakokat (ha ezek rendelkeznek ablakérintkezővel), a füstöt (ha vannak füstérzékelők) és a külső szellőztetési érintkezőket. Hűtés céljára alkalmazható az éjszakai hűtés egy esetleges hővisszanyerési bypass-szal a hővisszanyerés meggátolására.

Vízmelegítés

A központi egység szabályozza a házi melegvíz (HMV) előállítását a helyi csatlakoztatású HMV-tartályban, vagy gondoskodik a hőtermelésszabályozóhoz vagy egy másik központi egységhez csatlakoztatott HMV tartály távműködtetéséről. A központi egység erre a célra 7 napos HMV-időkapcsolóval rendelkezik, melyekhez napi 6 kapcsolási időpont állítható be a Normál és a Csökkentett üzemmód közötti váltáshoz. A központi egység segítségével kézzel is elindítható a HMV-tartály azonnali töltése. Az aktuális melegvíz-hőmérséklet megjelenik a központi egység kijelzőjén.

Meteorológiai állomás

Az időjárás-érzékelő adatokat küld a központi egységnek a külső hőmérsékletről és a légnyomásról. A QAC910 időjárás-érzékelő méri a külső hőmérsékletet és az abszolút légnyomást, s a két értéket rádiójelek formájában elküldi a központi egységnek. A nyugalmi képen látható a külső hőmérséklet és a légnyomás aktuális mért értéke, valamint a légnyomás-változás tendenciája. Az elmúlt 3 órában érzékelt légnyomás-változás irányát nyíl jelzi. A készülék emellett a légnyomás változásai és abszolút értéke alapján a várható időjárást (napos, részben felhős, esős) is meghatározza. Ennek jelzése is megjelenik a nyugalmi képen. A kijelzőn a megadott tengerszint feletti magasság is látható. Két információs lapon 24 órára visszament.

A világítás és a redőnyök vezérlése

A központi egység segítségével a világítás és a redőnyök is vezérelhetők.

Világításvezérlés

A csatlakoztatott lámpák a központi egység vagy külső kapcsolók (transzmitterek) segítségével tompíthatók vagy ki-be kapcsolhatók. A különböző világítási beállítások készlete helyszínként menthető és később szükség esetén betölthető. A világítás a kézi beállítás mellett a beépített időkapcsoló segítségével is vezérelhető, jelenlét-szimuláció céljából vagy eseményekhez. 15 / 104 Siemens Synco™ living CE1B2707hu Building Technologies A rendszer ismertetése 02.06.2009

Redőnyvezérlés

A redőnyök a központi egység vagy külső kapcsolók (transzmitterek) segítségével lépésenként állíthatók, vagy egy gombnyomással teljesen bezárhatók vagy kinyithatók. A redőnybeállítások (teljesen nyitva vagy csukva) készlete helyszínként menthető és később szükség esetén betölthető. A redőnyök a kézi beállítás mellett a beépített időkapcsoló segítségével is vezérelhetők, különböző eseményekhez.

siemens synco living home light

Felügyeleti funkciók

A központi egység ellenőrzi a csatlakoztatott ablak- és ajtóérintkezőket, valamint a füstérzékelőket.

Wave AP 260 ajtó-ablak érintkező

Az ajtó-ablak érintkezők észlelik, ha az ajtó vagy ablak nyitva van, és ezt az információt rádiójel formájában továbbítják a központi egységnek. Különálló digitális bemenetként is használhatók (pl. a háztartási fagyasztó ajtajának ellenőrzésére).

DELTA reflex füstérzékelő wave UNI M 255 füstérzékelő modullal

A füstérzékelő azonnal észleli a tűzből származó füstöt, és riasztást ad (villogással és hangjelzéssel, valamint a központi egységnek küldött rádiójellel).

Riasztások

Ha hiba történik (füstérzékelő, ablakérintkező, fűtés stb.), ennek jelzése megjelenik a központi egység kijelzőjén. Ezenkívül a központi egység hangjelzést is adhat, buszon (KNX TP1) keresztül továbbíthatja a jelet, vagy külső jelforrást aktiválhat egy érintkező zárásával. 16 / 104 Siemens Synco™ living CE1B2707hu Building Technologies A rendszer ismertetése 02.06.2009

Az eszközök felügyelete

A rendszer adott időközönként ellenőrzi a csatlakoztatott vezeték nélküli kommunikációs eszközöket. Ha nincs adásjel, vagy ha az elemek közel vannak a lemerüléshez, hibaüzenet jelenik meg a központi egység kijelzőjén.

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}