Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Technik Cool hőszivattyú a jövő fűtési rendszere

Technik Cool hőszivattyú a jövő fűtési rendszere

A hőszivattyú egy olyan fűtésre, hűtésre és melegvíz előállításra alkalmas berendezés, ami hőenergiát visz az egyik helyről a másikra egy meghatározott közegen keresztül.

A hőszivattyú működési elve

A hőszivattyú egy olyan fűtésre, hűtésre és melegvíz előállításra alkalmas berendezés, ami hőenergiát visz az egyik helyről a másikra egy meghatározott közegen keresztül. Működési elvét gyakran hasonlítják a háztartásokban használatos hűtőszekrényekéhez. Ugyanis míg a hűtőszekrény a belsejében lévő közegtől elvonja a hőenergiát, majd átadja azt a külső környezetének, addig a hőszivattyú jellemzően a külső környezetének a hőenergiáját adja át az épület belsejének. Ezért tapasztalhatta már Ön is, hogy a hűtőszekrény a falhoz tolt oldalánál meleget áraszt magából.
A hőszivattyús fűtési rendszereket a primer közegek (ahonnan a hőenergiát elvonja a szerkezet) alapján különböztetjük meg egymástól. A hőenergia forrásaként szolgáló közeg lehet levegő, talaj (geotermikus) vagy víz, a befogadó közeg pedig többnyire víz vagy levegő. Ezeknek a közegeknek a hőszivattyúk hatásfoka szempontjából és telepítésénél van nagy jelentősége.

A Technik Cool levegő - víz hőszivattyú a Benedek Szerelvény saját márkás terméke.
Folyamatosan bővülő kiskereskedelmi hálózat kiépítése, és a hazai partnerekkel való kiváló kapcsolat megőrzése a fő célunk. A Technik Cool az egyik legkiválóbb márkájú hazai termékünk, amivel új fogalmat nyer a fűtés.
A Technik Cool egy levegő-víz hőszivattyú termékeket forgalmazó márka. A hőszivattyú működése rendkívül energiatakarékos és környezetkímélő.
Környezet hőjét használja fel, ami a természetes hőforrásokban, levegőben tárolódik. Ennek a környezeti energiának a legnagyobb része napenergiából származik, kisebb része a föld belső hőjéből.
A Technik Cool hőszivattyú alkalmas hagyományos fűtésre, padlófűtésre, hűtés esetén pedig mennyezet hűtésre vagy fan-coilokhoz ajánljuk. Napelemmel való kombinálása csökkenti az áramszámlát, így a lehető legzöldebb választás a természeti energia alkalmazására. Ha a hőszivattyús fűtési rendszert zöld árammal működtetik, akkor a rendszer teljesen klímasemlegessé is tud válni.

 

A Technik Cool PRO előnyei:
• Új, letisztult külső megjelenés
• Megújult, érintőképernyős kijelző panel, mely egyszerűbb kezelhetőséget biztosít.
• Továbbfejlesztett, perforált ventilátorlapátok. Az előző modellhez képest a ventilátorlapátok méretét növelték, a perforálással pedig nőtt a készülék hatékonysága, ellenállóbb a jegesedéssel szemben, valamint nem csökkenti a kültéri akusztikai terhelést.
• Kibővült választék: már elérhető 10 kW-os teljesítménnyel is a Technik Cool PRO hőszivattyú, valamint a 8 kW-os készülék esetében elérhető a 3 fázisú változat.
• Megjelentek a beépített tárolós beltéri egységgel rendelkező modellek is.
• A Technik Cool PRO hőszivattyú új, környezetbarát R32-es fluorid hűtőközeggel működik, növelve ezzel a készülék teljesítményét úgy, hogy a környezetre káros, ózonlebontó képessége nulla.
• Készletről azonnal elérhető modellek, nem kell beláthatatlan és sokszor kiszámíthatatlan várakozási idővel számolni.
• Továbbra is elérhetőek a nagyobb lakóépületek fűtéskorszerűsítéséhez ajánlott teljesítmények 12,5 kW és 16 kW.
• 5 év garancia
• Egy levegő-víz hőszivattyú 1 kW villamos energiából akár négyszer annyi fűtési / hűtési energiát képes az épületbe juttatni. Ugyanis a szükséges hőteljesítménynek közel 80 %-át az épületet körülölelő levegő hőtartalmát hasznosítva nyeri ki, amiben a hő egész évben korlátlanul rendelkezésre áll. Még egy téli -10°C-os hőmérséklet esetén is rengeteg hőenergiát tartalmaz a levegő.
• Így a levegő-víz hőszivattyú fűtésre való alkalmazása valóban energiatakarékos és környezetkímélő megoldás, ráadásul az energiaszámláját közel 40%-al képes csökkenteni. A kedvezményes villamos tarifával pedig további 30% kedvezményt igényelhet.
 

 

Telepítéssel kapcsolatos fontos tudnivalók
• A levegő-víz hőszivattyúk esetében legfontosabb telepítési szempont a zajterhelés.
• Ez azért fontos, mert ha nem megfelelő helyre kerül a berendezés (kültéri egység), zajos lehet és ez nem csak magunkat, de a környezetünkben élőket, szomszédokat is zavarhatja. Az összes gyártó katalógusában megtalálható a kültéri egységek dBA-ben (decibelben) megadott zajszintje. Fontos megjegyezni, hogy a hangnyomásszint és a hangteljesítményszint (Lw) nem azonos. Míg a hangteljesítményszint (Lw) az adott hangforrásra vonatkozik, addig a hangnyomásszint (Lp) függ a hangforrás helyétől, a környezeti feltételektől és a hangforrástól való távolságtól.
• Ebből adódóan a katalógusokban megadott értékeket fenntartással kell kezelni, mert a környezeti feltételek épületenként eltérőek lehetnek, és a tulajdonos nehogy abba a hibába essen, hogy a már elkészült épületbe való beköltözés után kiderül, hogy a berendezés jobb esetben csak saját magát, rosszabb esetben környezetét zavarja.
• A kültéri egység elhelyezését gondosan ki kell választani, mind a zajszint miatt, mind az optimális telepítés megvalósítása érdekében. Amennyiben bármilyen aggály merülne fel a tervezés során, érdemes egy akusztikai tervezővel - szakemberrel - konzultálni, hogy a legmegfelelőbb helyre kerüljön a berendezés.
Nagyon fontos, hogy az eső és szélvédelemmel is foglalkozni kell. A kültéri egységet óvni kell az időjárás viszontagságaitól. A gyártó által megadott védőtávolságokat betartva, a berendezés hátulját és oldalait is érdemes valamilyen fallal védeni, és egy tetőszerkezetet építeni a gép fölé. Ennek köszönhetően jóval kisebb jegesedés lép fel, így hamarabb tud olvasztani a hőszivattyú télen, és nyáron kevesebb UV sugárzás és napsütés éri.

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}