Barion Pixel
×
« KÉSZLETKISÖPRÉS

 

Kedves Vásárlóink!

Elindult hatalmas készletkisöprő akciónk! Számos termékünket leáraztuk, keresse hétről hétre bővülő outlet kínálatunkat! 
* A készlet erejéig!

outlet kategoria

 OUTLET

Image

A hőszivattyú az egyik legnépszerűbb fűtési és hűtési megoldás, mely számos előnnyel rendelkezik. Népszerű, mert egyrészt az egyik leggazdaságosabb fűtési és hűtési megoldás, másrészt a környezet szempontjából sem elhanyagolható, hiszen kifejezetten energiatakarékos - egyben környezettudatos és pénztárcabarát.

De nézzük pontosan mi is az a hőszivattyú?

A hőszivattyú egy olyan berendezés, ami képes a természetben rendelkezésre álló energia egy részét kinyerni és hasznosítani. A földből vagy a levegőből kinyert hőenergiát képes felhasználni fűtésre vagy melegvíz előállítására. Egy ilyen gazdaságos készülék alkalmazása minden körülmények között ésszerű. A hőenergiát még -20 ºC hőmérsékleten is ki tudja vonni a környezetből. Alkalmas hűtésre, fűtésre és használati melegvíz előállítására is. Mindehhez nem kell tüzelőanyag vagy gáz, csak kis mennyiségű elektromos áram.

Alapesetben hőt csak olyan forrásból lehet kinyerni, ami melegebb, mint a környezete. A hőszivattyú azonban felveszi akár a hidegebb külső környezetben, levegőben, talajban vagy vízben lévő hőenergiát, és átszivattyúzza az általunk meghatározott helyre. Így a külső környezetet lehűtve nyerhetünk energiát otthonunk számára minimális energia és pénz befektetésével.

A hőszivattyús rendszerek beépíthetőek már meglévő hagyományos fűtési hálózatokba, frissen kiépülő hálózatokba, és önmagukban is alkalmazhatóak.

Image
Image

Megtérülő befektetés – megújulókörnyezetbarátmegfizethetőenergia

Hőszivattyúk alkalmazásával nem csak a saját költségeinket tudjuk kordában tartani, de csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat is.

A hőszivattyúk működésükhöz megújuló energiát használnak. A hőszivattyú a telepítés után teljes mértékben képes kiszolgálni a fűtési és melegvíz-ellátási szükségleteket, és sokkal hatékonyabban teszi ezt a fosszilis tüzelőanyaggal működő kazánnal összehasonlítva. Ennek köszönhetően nevezhetjük a hőszivattyúkat a manapság elérhető egyik leggazdaságosabb és legkörnyezetbarátabb fűtési megoldásnak. Ráadásul, ha még napelemet is telepíttetünk, és a napelem által termelt energiát használjuk a hőszivattyúhoz, akkor gyakorlatilag lenullázhatjuk a rezsiköltséget, és ezzel a hőszivattyúk az összes szükséges hőenergiát megújuló forrásból képesek biztosítani, bármiféle, a működésből származó károsanyag-kibocsátás nélkül.

Megtakarítás

Egy jól kiépített és megfelelő méretezésű fűtési rendszerben a természet az Ön háztartása számára az éves fűtési költségeknek akár ötven-hetvenöt százalékát is képes biztosítani. A hőszivattyús rendszereket általában más, például solar rendszerekkel keverve szokták alkalmazni fűtésre és használati melegvíz előállításra.

Kedvezményes áram tarifa

A H tarifa egy az igénybe vehető áramdíjszabások közül. Azért hozták létre, hogy egy kedvezményes tarifával lehessen működtetni a hőszivattyúkat és a megújuló energiaforrásokból, például a napenergiából kiépített fűtési rendszereket. Ezt a különleges díjszabást 2010-ben rendeletben alkották meg, azóta igényelhető az egyetemes áramszolgáltatás keretein belül.

Ez a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa. A legfontosabb jellemzője, hogy nem elérhető egész évben: fűtési célra a legkedvezményesebb áron csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe. A díja 23,5 Ft/kWh, és a H árszabás esetén a fűtési idény fogyasztására nem kerül alkalmazásra lakossági piaci ár.

Létezik H árszabás fűtési idényen kívüli fogyasztásra is 2523 kWh/év-ig, ez 35,2 Ft, felette pedig 70,1 Ft. (Az árak bruttó árak és a 2022 augusztus 8. utáni állapotot tükrözik.)

A H tarifa beköttetéséhez fel kell venni a kapcsolatot az illetékes áramszolgáltatóval – a díjszabás rendeletben szabályozott, így az ország egész területén elérhető. A szolgáltatónál elérhető az igénylőlap, be kell nyújtani a csatlakoztatni tervezett készülékek, berendezések adatlapját. Akár a B típusú, éjszakai, vezérelt áram mellé is igényelhető ez a tarifa.

A bekötést csak regisztrált szerelő végezheti el és a bekötés során egy külön mérőt kell majd felszerelni, mivel nem leválasztható, külön mérhető áramkörre szükséges bekötni, egy két tarifás mérő segítségével.

Érvek a hőszivattyús rendszer mellett

 • Csökkenti a fűtési költségeket
 • A hőszivattyúkra kedvezményes áramtarifa érvényes
 • Mivel megújuló energiát használ, környezetkímélő, nincs károsanyag kibocsátás
 • Csendes üzemű
 • Alkalmazható fűtésre és hűtésre is
 • Igényelhető hozzá állami támogatás
 • Alacsonyak a karbantartási és a fenntartási költségei
 • Használata során nem keletkezik égéstermék, biztonságos
 • Medence fűtésre is alkalmazható
 • Növeli otthona piaci értékét

Ugyan egy hőszivattyús rendszer telepítése komolyabb befektetés mind anyagi szempontból, mind a megtérülési időt illetően, de ha a körülményeknek megfelelő rendszert sikerül kiválasztani, akkor az összes előnyét kihasználva egy megtérülő befeketetésről, okos döntésről beszélhetünk.

Image

A hőszivattyú működési elve

A hőszivattyú egy olyan fűtésre, hűtésre és melegvíz előállításra alkalmas berendezés, ami hőenergiát visz az egyik helyről a másikra egy meghatározott közegen keresztül. Működési elvét gyakran hasonlítják a háztartásokban használatos hűtőszekrényekéhez. Ugyanis míg a hűtőszekrény a belsejében lévő közegtől elvonja a hőenergiát, majd átadja azt a külső környezetének, addig a hőszivattyú jellemzően a külső környezetének a hőenergiáját adja át az épület belsejének. Ezért tapasztalhatta már Ön is, hogy a hűtőszekrény a falhoz tolt oldalánál meleget áraszt magából.

A hőszivattyús fűtési rendszereket a primer közegek (ahonnan a hőenergiát elvonja a szerkezet) alapján különböztetjük meg egymástól. A hőenergia forrásaként szolgáló közeg lehet levegő, talaj (geotermikus) vagy víz, a befogadó közeg pedig többnyire víz vagy levegő. Ezeknek a közegeknek a hőszivattyúk hatásfoka szempontjából és telepítésénél van nagy jelentősége.

A hőszivattyú működésének egyik különlegessége az, hogy a Magyarországon jellemző időjárási és hőmérsékleti viszonyok mellett rendkívül nagy időtartományban képes működni. A korszerű hőszivattyúk akár a téli -20°C-os fagyok idején is képesek fűtésre, és használati melegvíz előállítására alkalmas hőenergiát termelni.

A különböző típusok között (levegő-víz, víz-víz, geotermikus) laikusként is könnyű eligazodni, kis utána olvasással bárki könnyedén el tudja dönteni, hogy milyen rendszerre van szüksége.

A konkrét készülék kiválasztását és a rendszer méretezését azonban minden esetben érdemes szakemberre bízni.

Image

A hőszivattyú működése során a hőcserélő folyadékot átáramoltatja egy párologtatón, kompresszoron, kondenzátoron és egy expanziós szelepen keresztül. A hőcserélő folyadék felmelegszik és gáz halmazállapotúvá válik, amint a felveszi a hőt a hőcserélőn keresztül a hőnyerő közegtől. Ezt követően a gáz hőmérséklete tovább nő a kompresszoron áthaladva a sűrítés folyamán. Majd lecsapódik a kondenzátorban, ahol leadja a hőt a másik hőcserélőnek.

Ez a hőszivattyú működési elve, mely egy reverzibilis folyamat, a megfordított folyamat során a hőszivattyú fűtés helyett hűtést végez a rendszerben lezajló Carnot körfolyamat által.

1
Kondenzátor hőcserélő
2
Expanziós szelep
3
Elpároló hőcserélő
4
Kompresszor

Ahhoz, hogy a hőszivattyú hűtésre is használható legyen, egy váltószelep is szükséges, ami megfordítja a hőcserélő folyadékáramlási irányát, és ezáltal a hőáramlás irányát is.

Levegő-víz hőszivattyú működése

A hőszivattyúk ezen csoportja – ahogyan az a nevéből is kiderül – a külső levegőből von el hőt, amivel azt a vizet melegí1t fel, ami a fűtőtestekben kering. Felépítését és telepítését tekintve ez a legegyszerűbb, és ezért a legkedveltebb hőszivattyú típus.

A levegő-víz hőszivattyú működése is könnyen áttekinthető: általában két egységből, egy béltériből és egy kültériből áll, amelyek telepítése nem igényel semmilyen extra előkészítő munkát, csupán a megfelelő helyet kell nekik biztosítanunk.

A levegő-víz hőszivattyúk COP értéke kisebb, mint például a talajszondás hőszivattyúé, a magyarországi hőmérsékleti viszonyokhoz mégis egy jó, általában optimális választás lehet, a legalacsonyabb befektetési költséggel megvalósítható és kiváló hatékonyságú rendszer.

Image

Levegő-víz hőszivattyú előnyei

Gyorsan, akár egy nap alatt is telepíthető

Szinte bárhova telepíthető.

Könnyen rácsatlakoztatható a már meglévő fűtési rendszerre

Ennek a hőszivattyú típusnak a legalacsonyabb a beruházási költsége

Szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is jól alkalmazható

Nem igényel előkészítést

A COP – jósági fok – egy energiahatékonyságot mutató arányszám. A leadott fűtőteljesítmény és az ehhez felvett elektromos teljesítmény hányadosa. Fontos tudni, hogy a COP értéke az adott hőszivattyúra +7°C környezeti hőmérséklet és 35°C fokos előremenő fűtővíz esetén került meghatározásra (A7/W35). Sok esetben megadják ezt az értéket +2°C környezeti hőmérséklet és 35°C fokos előremenő fűtővíz esetén is, ez sokkal fontosabb a magyarországi éghajlati viszonyok esetében.

Minél magasabb a COP értéke, annál jobb hatásfokú a hőszivattyú.

A levegő-víz hőszivattyú zöld energiát biztosít, nagyon jó hatékonysági fokon dolgozik, és a felvett energia akár négyszeresét is képes leadni!

Egy levegő-víz hőszivattyú 1 kW villamos energiából akár négyszer annyi fűtési / hűtési energiát képes az épületbe juttatni. Ugyanis a szükséges hőteljesítménynek közel 80 %-át az épületet körülölelő levegő hőtartalmát hasznosítva nyeri ki, amiben a hő egész évben korlátlanul rendelkezésre áll. Még egy téli -10°C-os hőmérséklet esetén is rengeteg hőenergiát tartalmaz a levegő.

Így a levegő-víz hőszivattyú fűtésre való alkalmazása valóban energiatakarékos és környezetkímélő megoldás, ráadásul az energiaszámláját közel 40%-al képes csökkenteni. A kedvezményes villamos tarifával pedig további 30% kedvezményt igényelhet.

Image

Technik Cool hőszivattyú - egymegtérülő befektetés

A Technik Cool levegő - víz hőszivattyú a Benedek Szerelvény saját márkás terméke.

Folyamatosan bővülő kiskereskedelmi hálózat kiépítése, és a hazai partnerekkel való kiváló kapcsolat megőrzése a fő célunk. A Technik Cool az egyik legkiválóbb márkájú hazai termékünk, amivel új fogalmat nyer a fűtés.

A Technik Cool egy levegő-víz hőszivattyú termékeket forgalmazó márka. A hőszivattyú működése rendkívül energiatakarékos és környezetkímélő.

Környezet hőjét használja fel, ami a természetes hőforrásokban, levegőben tárolódik. Ennek a környezeti energiának a legnagyobb része napenergiából származik, kisebb része a föld belső hőjéből.

A Technik Cool hőszivattyú alkalmas hagyományos fűtésrepadlófűtésre, hűtés esetén pedig mennyezet hűtésre vagy fan-coilokhoz ajánljuk. Napelemmel való kombinálása csökkenti az áramszámlát, így a lehető legzöldebb választás a természeti energia alkalmazására. Ha a hőszivattyús fűtési rendszert zöld árammal működtetik, akkor a rendszer teljesen klímasemlegessé is tud válni.

Image

A Technik Cool PRO előnyei:

 • Új, letisztult külső megjelenés
 • Megújult, érintőképernyős kijelző panel, mely egyszerűbb kezelhetőséget biztosít.
 • Továbbfejlesztett, perforált ventilátorlapátok. Az előző modellhez képest a ventilátorlapátok méretét növelték, a perforálással pedig nőtt a készülék hatékonysága, ellenállóbb a jegesedéssel szemben, valamint nem csökkenti a kültéri akusztikai terhelést.
 • Kibővült választék: már elérhető 10 kW-os teljesítménnyel is a Technik Cool PRO hőszivattyú, valamint a 8 kW-os készülék esetében elérhető a 3 fázisú változat.
 • Megjelentek a beépített tárolós beltéri egységgel rendelkező modellek is.
 • A Technik Cool PRO hőszivattyú új, környezetbarát R32-es fluorid hűtőközeggel működik, növelve ezzel a készülék teljesítményét úgy, hogy a környezetre káros, ózonlebontó képessége nulla.
 • Készletről azonnal elérhető modellek, nem kell beláthatatlan és sokszor kiszámíthatatlan várakozási idővel számolni.
 • Továbbra is elérhetőek a nagyobb lakóépületek fűtéskorszerűsítéséhez ajánlott teljesítmények 12,5 kW és 16 kW.
 • 5 év garancia

Funkciók: HűtésFűtésVízmelegítésHűtés + vízmelegítésFűtés + vízmelegítésVészhelyzeti üzemmódGyors vízmelegítésNyaraló üzemmódKényszerített üzemmódCsendes üzemmód Fertőtlenítő üzemmódIdőjárásfüggő üzemmódHibakeresésA vízrendszer légtelenítéseEgyéb termikus funkció

Image

Hűtés

Image

Fűtés

Image

Vízmelegítés

Image

Hűtés + vízmelegítés

Image

Fűtés + vízmelegítés

Image

Vészhelyzeti üzemmód

Image

Gyors vízmelegítés

Image

Nyaraló üzemmód

Image

Kényszerített üzemmód

Image

Csendes üzemmód

Image

Fertőtlenítő üzemmód

Image

Időjárásfüggő üzemmód

Image

Hibakeresés

Image

A vízrendszer légtelenítése

Image

Egyéb termikus funkció

Válassza Ön is a Technik Cool hőszivattyút otthona fűtéséhez, hűtéséhez!
A jövő energiaforrása karnyújtásnyira van.

Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú, 8 kW, 1 fázisú, 230 VKAPHATÓ
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú, 8 kW, 1 fázisú, 230 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 8 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 1 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: HMV tároló nélkül
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 3,89
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,6
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 161 kg
 
 
TCN32000851FEH
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú, 8 kW, 3 fázisú, 400 V
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú, 8 kW, 3 fázisú, 400 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 8 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 3 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: HMV tároló nélkül
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,37
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,53
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 200 kg
 
TCN32000853FEH
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú <br>beépített 185 literes HMV tárolóval, 10 kW, 1 fázisú, 230 V
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú
beépített 185 literes HMV tárolóval, 10 kW, 1 fázisú, 230 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 10 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 1 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: 185 literes HMV tárolóval
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 3,93
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,6
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 322 kg
 
TCNT32001001FEH
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú <br>beépített 185 literes HMV tárolóval, 12 kW, 3 fázisú, 400 VKAPHATÓ
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú
beépített 185 literes HMV tárolóval, 12 kW, 3 fázisú, 400 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 12 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 3 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: 185 literes HMV tárolóval
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,41
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,48
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 360 kg
TCNT32001253FEH
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú 12 kW, 1 fázisú, 230 V
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú 12 kW, 1 fázisú, 230 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 12 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 1 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: HMV tároló nélkül
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,18
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,48
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 181 kg
 
TCNT32001251FEH
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú 12 kW, 3 fázisú, 400 VKAPHATÓ
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú 12 kW, 3 fázisú, 400 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 12 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 3 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: HMV tároló nélkül
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,41
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,48
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 191 kg
 
 
TCN32001253FEH
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú 16 kW, 3 fázisú, 400 VKAPHATÓ
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú 16 kW, 3 fázisú, 400 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 16 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 3 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: HMV tároló nélkül
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,01
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,45
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 200 kg
 
 
TCN32001603FEH
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú beépített <br>185 literes HMV tárolóval, 16 kW, 3 fázisú, 400 VKAPHATÓ
Technik Cool PRO split levegő-víz hőszivattyú beépített
185 literes HMV tárolóval, 16 kW, 3 fázisú, 400 V
Hőszivattyú Teljesítmény: 16 kW
Hőszivattyú Elektromos betáp: 3 fázisú
Hőszivattyú Split/Monoblokk: split
Hőszivattyú HMV tárolóval: 185 literes HMV tárolóval
COP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,01
SCOP (levegő: +2 C°; víz: +35 C°): 4,45
Wi-Fi APP kapcsolat: Nem
Súly: 351 kg
 
 
TCNT32001603FEH

Telepítéssel kapcsolatos fontos tudnivalók

A levegő-víz hőszivattyúk esetében legfontosabb telepítési szempont a zajterhelés.

Ez azért fontos, mert ha nem megfelelő helyre kerül a berendezés (kültéri egység), zajos lehet és ez nem csak magunkat, de a környezetünkben élőket, szomszédokat is zavarhatja. Az összes gyártó katalógusában megtalálható a kültéri egységek dBA-ben (decibelben) megadott zajszintje. Fontos megjegyezni, hogy a hangnyomásszint és a hangteljesítményszint (Lw) nem azonos. Míg a hangteljesítményszint (Lw) az adott hangforrásra vonatkozik, addig a hangnyomásszint (Lp) függ a hangforrás helyétől, a környezeti feltételektől és a hangforrástól való távolságtól.

Ebből adódóan a katalógusokban megadott értékeket fenntartással kell kezelni, mert a környezeti feltételek épületenként eltérőek lehetnek, és a tulajdonos nehogy abba a hibába essen, hogy a már elkészült épületbe való beköltözés után kiderül, hogy a berendezés jobb esetben csak saját magát, rosszabb esetben környezetét zavarja.

A kültéri egység elhelyezését gondosan ki kell választani, mind a zajszint miatt, mind az optimális telepítés megvalósítása érdekében. Amennyiben bármilyen aggály merülne fel a tervezés során, érdemes egy akusztikai tervezővel - szakemberrel - konzultálni, hogy a legmegfelelőbb helyre kerüljön a berendezés.
Nagyon fontos, hogy az eső és szélvédelemmel is foglalkozni kell. A kültéri egységet óvni kell az időjárás viszontagságaitól. A gyártó által megadott védőtávolságokat betartva, a berendezés hátulját és oldalait is érdemes valamilyen fallal védeni, és egy tetőszerkezetet építeni a gép fölé. Ennek köszönhetően jóval kisebb jegesedés lép fel, így hamarabb tud olvasztani a hőszivattyú télen, és nyáron kevesebb UV sugárzás és napsütés éri.

Telepítési feltételek - garancia

1

OKJ-s végzettség

A Technik Cool hőszivattyú berendezés telepítését (primer oldali ág – kültéri-beltéri közötti nyomvonal) kizárólag OKJ-s végzettséggel (F-GAS kártyával) rendelkező szakember végezheti!
2

Split vezeték

A telepítés minimális feltétele: Split vezeték műszaki alkalmazása: 10 mm átmérőjű hűtéstechnikai vegytiszta rézcső esetén min. 19 mm falvastagságú Armaflex szigetelés, 16mm hűtéstechnikai vegytiszta átmérőjű rézcső esetén min.19 falvastagságú Armaflex szigetelés használata kötelező! Földbe fektetve védőcső használatával.
3

H vagy GEO tarifa

A Megrendelőnek a hőszivattyú beüzemelését megelőzően az alábbi feladatokat kell végrehajtania: Az elektromos energia (H vagy GEO tarifa) kiépítése a készülékekre vonatkozóan. A Geo vagy H tarifa nyilatkozatot a telepítő cég állítja ki! A kapcsolószekrényt min. 30 cm távóságra kell felszerelni a beltéri egységtől annak burkolatának akadálytalan leszerelhetősége érdekében. A hőszivattyú hidraulikai fűtőköri és használati meleg víz kiépítéséhez a következő munkafolyamatokat kell elvégezni: a csőhálózat szigetelése, légtelenítése, feltöltése és nyomáspróbája (a hűtési csővezetékek párazáró szigeteléssel történő bevonása). A hőszivattyú fűtési/hűtési hidraulikai körébe mágneses iszapleválasztó beépítése a hőszivattyú elé a fűtési/hűtési visszatérő gerincágba, mikrobuborék leválasztó beépítése a fűtési/hűtési előremenő ágba, automata légtelenítő szelepek beépítése a legmagasabb pontokra kötelező! A hőszivattyúnak a használati melegvíz köre nem tartalmaz biztonsági szerelvényeket, visszacsapó szelepet, biztonsági szelepet, tágulási tartályt. A felsorolt szerelvények beépítése kötelező, hiányuk meghibásodás esetén a gyártó garancia visszavonásával járhatnak, a nem rendeltetésszerű üzemeltetés miatt. A bel- és kültéri egységében keletkező kondenzvíz elvezetéséről gondoskodni kell! A kültéri egység számára szél és eső elleni védelmet biztosítani kell! Amennyiben az épület tető kilógása nem védi meg a kültéri egységet az eső, ónos eső, hóeséstől, egy kis tetőszerkezettel ezt biztosítani kell, továbbá ha a kültéri egység erős szélterhelésnek van kitéve, szél árnyékolásra is szükség lehet.
4

Garancia

Az 5 év garancia megtartásának feltétele a szakszerű beüzemelés és a rendszeres éves karbantartás!

Hivatalos beüzemelő és karbantartó partnerünk:
Damasztor Kft.

Műszaki és Technikai információ:
Tel: +36 (20) 342 – 6663 Csató István
E-mail: csato.istvan@damasztor.hu
1196. Bp. Hunyadi u.171
Tel: +36 (20) 292 – 5892 Brezovay István
E-mail: brezovay.istvan@damasztor.hu

Vegye fel velünk a kapcsolatot további információkért!

Érvénytelen bevitel

Érvénytelen bevitel

Érvénytelen bevitel