Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Légbevezetők és központi szellőztető rendszerek

Légbevezetők és központi szellőztető rendszerek

Életünk nagyjából hetven százalékát a négy fal között töltjük. A jó közérzet, szellemi teljesítőképesség, és a pihentető alvás alapfeltétele otthonunk levegőjének megfelelő minősége. A modern, újépítésű lakásokban gyakorta gondot okoz az állandó szellőzés hiánya, amit csak a sokszor kényelmetlen, szabályozhatatlan, nagy hőveszteséggel járó ablaknyitással lehet pótolni.

Az új típusú szigetelőanyagok és nyílászárók ugyanis már olyan magas szintű hő- és légszigetelést biztosítanak, ami meggátolja a szükséges természetes szellőzést is.

A szellőzés hiánya

A jó minőségű levegő hiányától gyakran a betegségek kialakulásához vezető túl sok pára és elhasznált, szén-dioxidban dús levegő képződik a lakásban. Mindemellett a magas páratartalom penészedést, és szerkezeti károkat okoz az épületekben. Éppen ezért az elhasznált és a friss levegő cserélődésének lehetőséget kell biztosítani. Ehhez nyújtanak kényelmes, egyszerűen szabályozható, energiahatékony megoldást a hővisszanyerős központi szellőztetők, mint például a Zehnder Comfosystem. 

Párolgó szerves vegyületek

Bizonyos párolgó szennyező anyagok bizonyítottan a WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlásait meghaladó mértékben vannak jelen lakótereinkben. Az ilyen szennyeződések, mint a tisztítószerek, parfümök, festékek és egyéb vegyszerek illékony összetevői csak megfelelő, szinte állandó szellőztetés mellet képesek távozni otthonunk levegőjéből.

Korszerű szellőztetés a családja egészségéért

Manapság már minden új vagy felújított épület teljesen, vagy közel légtömör. Ezeknek az épületeknek, családi házaknak szellőzése nem megoldható az ablakok nyitogatásával. Kizárólag gépi szellőzés alkalmazható biztonsággal, ha a lakó nem elhasznált, hanem friss levegőt szeretne otthonában belélegezni. A mai fejlett szellőztető rendszerek képesek visszanyerni a levegővel távozó hőenergiát, miközben egészséges páratartalmat biztosítanak az otthonában Ön és családja számára. Ezzel már önmagában hatalmas előnyre tesznek szert a hagyományos szellőztetéssel szemben, de további előnyei is ismertek a rendszereknek.
A központi szellőztető rendszerek folyamatosan friss levegőt áramoltatnak az épületbe. Ezzel egyidejűleg elvezetik a párát és a szagokat is, miközben visszanyerik a hő közel 90%-át.
Mindez huzat, porszemcsék nélkül és minimális fűtésigény mellett történik. Az eredmény: egészséges klíma, jobb értékmegőrzés, az épület állagának megvédése és a drága energia megtakarítása.

legbevezeto es kozponti szellozteto 1200x600

Hővisszanyerő szellőztetés - A kifejező elnevezés

A hővisszanyerő szellőztető rendszer kiépítésével két, lényeges dolgot nyer: energiát és jó minőségű levegőt. A hővisszanyerő szellőzés nem helyettesíthető. Bármilyen más módszert választ (vagy az ablaknyitás módszernél marad, egyelőre a magyar építési szabályok ezt még megengedik), mindenképp veszít valamit: vagy rengeteg pénzbe kerülő energiát, vagy a jó minőségű levegőt. Az új építésű házakban ablaknyitással ugyanis lehetetlen a jó minőségű levegő biztosítása.

Óvja meg családja egészségét, takarítson meg energiát és pénzt hővisszanyerős szellőztetővel!

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}