Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
A törölközőszárító radiátor kialakulása, elterjedése

A törölközőszárító radiátor kialakulása, elterjedése

Manapság a legelterjedtebb és legcélszerűbb fürdőszobai fűtési megoldásnak a törölközőszárító radiátorok számítanak.

Kezdeti fűtési megoldások

Ahogy elterjedtek a központi fűtésrendszerek, úgy vált megszokottá a lakásokban a csővezetékek, és az öntöttvas radiátorok látványa is.
A technológia fejlődésével a csővezetékek a falba vagy a padlózatba kerültek és az öntöttvas radiátorokat is lecserélték lemezradiátorokra. Kezdetekkor a lakás minden helyiségében ugyanazokat a radiátorokat használták, nem volt külön fürdőszobai radiátor.

A technológia fejlődésével azonban a fürdőszobai radiátorok is előtérbe kerültek, és egyre több figyelem szegeződött rájuk.
A törölközőszárító radiátorok megjelenése előtt, a kisebb alapterületű helyiségekben, mint a mosdó, a wc, és a kisebb zuhanyzók, csőregisztereket használtak. A csőregiszterek használata hamar megszűnt, mert sem célszerűnek, sem esztétikusnak nem bizonyultak.
A fürdőszobai körülmények a lakás más helyiségeitől eltérőek, hiszen a fürdőszobában a hőmérséklet és a páratartalom jóval magasabb.

A fürdőszobai radiátorokkal szembeni igények

Ami elsőként felmerült, a helytakarékosság, hisz a fürdőszobák nem a legnagyobb alapterülettel rendelkező helyiségei a lakásnak.

A fürdőszobában jellemző magasabb hőmérséklet miatt egyre nagyobb teret nyertek maguknak a lokális fűtőberendezések, melyek kezdetben a parapetes vagy kéményes konvektorok voltak. A fűtési rendszerekhez csatlakoztatható radiátorokkal szembeni legnagyobb előnyük, hogy önállóan, a rendszertől külön működnek. Ennek a funkciónak az előnyeit főként az átmeneti időszakokban érezheti, amikor a lakás többi helyiségében már nincs szükség fűtésre, de a fürdőszobában még elvárás lenne a magasabb hőmérséklet.

Célszerűség szempontjából megfogalmazódott a fürdőszobai radiátorokkal kapcsolatos következő igény, miszerint a fűtőtest rendelkezzen, egy alacsony felületi hőmérséklettel rendelkező felülettel a nedves törölközők szárítására és a fürdőszobai balesetek elkerülésére.

Törölközőszárító radiátorok megjelenése

Az előbbiekben felsorolt kívánalmakhoz mérten tervezték, és alkották meg a ma is ismert, és elfogadott törölközőszárító radiátorokat, vagy másnéven fürdőszobai csőradiátorokat.
Az első törölközőszárító radiátorok létraszerű kialakításúak voltak. Ez napjainkban is az egyik legnépszerűbb kivitelnek számít, ám elődeihez képest ezek a modellek már más gyártástechnológiával készülnek, és a felületkezelő bevonatrendszerek is megváltoztak.
A gyártás során a radiátorokat észrevétlen varratokkal illesztik össze, többlépcsős felületkezelési folyamatot használnak, melynek eredményeként egy évekig ellenálló bevonatot képeznek a radiátor felületén.

Egyedi szükségletek kielégítése

A Lazzarini radiátorok széles forma, szín, méret, és kivitel választékkal, illetve hőleadási paraméterrel rendelkeznek, így könnyen egyedi szükséglete alapján tud választani.
Az egyenes darabok mellett az ívelt kivitel is egyre szélesebb körben terjedt el. Az alternatív fűtési megoldásokra felkészülve a gyártók elektromos fűtőpatronnal szerelték fel radiátoraikat.

Vásárlói szokások megváltozása

A belsőépítészeti trendek változásai miatt a fürdőszobai radiátorok már nem csak funkcionális szerepet töltenek be, hanem design elemként is szolgálnak.

torolkozoszarito radiatorok megjelenese cikk 1200x600

Lazzarini design radiátorok

A Lazzarini a világ egyik vezető design- és törölközőszárító radiátorgyártó vállalata. Termékei több mint 20 országban vannak jelen.
Radiátoraik modern külsővel rendelkeznek, és a legkorszerűbb technológiával készülnek. Kaphatóak egyenes és íves kivitelben is, több fajta fűtésrendszerhez csatlakoztatható, és létezik elektromos változatuk is.

Látogasson el webáruházunkba, és tájékozódjon a Lazzarini cégről és radiátorainkról az alábbi linken:

https://benedekszerelveny.hu/lazzarini-flazzarini.html

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}