Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Padlólap burkolása esetén sokan hajlamosak elfeledkezni a lábazatról. Ez a jellemzően kb. 8 cm magas elem hivatott például annak megakadályozására, hogy takarítás során a felmosó ne érintkezzen közvetlenül a fallal, így áztatva azt. Lábazati elem esetében megkülönböztethetünk gyári és a burkoló által készített lábazatot.

Lábazat

Amennyiben az első változatot választjuk, úgy egy költségesebb, de jóval elegánsabb megoldást választunk. A lábazati elemeket gyárilag lekerekített éllel, a padlólap hosszával megegyező méretben gyártják. Mivel az árak egy darabra vonatkoznak és a legtöbb esetben csak egész dobozra rendelhetőek, ezáltal növelik a költségvetést.

Lábazat a választott burkolatból

Költséghatékonyabb megoldásként szokták választani a padlólapból, a helyszínen készített lábazatot. Ebben az esetben a burkoló az alaplapokat vágja fel különböző méretre. Ilyenkor a magasság jellemzően eltér a gyári változat magasságától (30x30 cm lapokat jellemzően 3 felé, 10x30 cm méretre vágják). Ekkor azonban a lapok széle érdes, így ahhoz, hogy esztétikus és takarítható megoldást kapjunk, a lapok tetejét le kell fedni. Az emberi találékonyság itt is meg szokott mutatkozni: van, aki fugával vagy szilikonnal, jobb esetben élvédővel takarja el a vágott részt. Látvány és praktikum szempontjából az élvédőt nevezhetjük a jobb megoldásnak, hiszen azt le tudjuk törölni, míg a fugában/szilikonban jobban megül a por.

Padlódekor

Válasszák bármelyik megoldást, a rendelés leadásakor ne feledkezzenek el erről a mennyiségről sem!
Amennyiben a körülmények engedik, sokan élnek a nagyobb helyiségek (például nappali, terasz) burkolásánál a különböző padlódekorok által nyújtott lehetőségekkel. Lehet szó akár az úgynevezett szőnyeg mintázatról vagy szimplán két különböző élettér (nappali és konyha) elválasztásáról. A burkolat gyártók igyekeznek ebben is opcionális megoldásokat nyújtani. Természetesen ebben az esetben is célszerű előre megtervezni és a burkolóval leegyeztetni az ötletet, különösen, ha az komolyabb szakmai hozzáértést követel meg a lerakás során.

Színek és formák variálása

A különböző padlódekorok persze nem nyerik el mindenki tetszését, így játékosságot lehet csempészni nagyobb felület esetében akár a színek, akár a formák variálásával is. Természetesen ebben az esetben is, ugyanúgy, mint ahogy akár a fürdőszoba kialakítása során, az legyen a legfontosabb szempont, hogy illeszkedjen otthonunk légkörébe, passzoljon a stílusunkhoz. Hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

kiegeszito elemek padloburkolatokhoz 1200x600