×

Elérhetőségek

Webáruház: +36 1 / 382-6189
Kondorosi út 5/a. + 36 1 / 208-2342
Kruspér utca 6. + 36 1 / 209-2381
Fehérvári út 63-65. + 36 23 / 520-788

« Nyitvatartás

Tisztelt Vásárlóink! 

Végleges információt az esetleges bezárásról a kormány hivatalos tájékoztatása után tudunk Önöknek mondani a 2021.03.08 - 2021.03.22 időszakra vonatkozóan. Lehetőségeink maximális kihasználásával szeretnénk Önöket kiszolgálni.

További információkért kövessék oldalainkat. 

www.benedekszerelveny.hu
Facebook : Benedek Szerelvény

Köszönjük, türelmüket, hogy az átmeneti korlátozásainkat, és kéréseinkettiszteletben tartják! Mindannyiunk érdeke, hogy a járványhelyzetmihamarabb megoldódjon. 

Jó egészséget kívánunk Önöknek! 

Üdvözlettel, 

Benedek Szerelvény Csapata

Sok emberben rögzült az az elképzelés, hogy kis helységbe csak kis burkolatot szabad rakni. Nos, ez nem feltétlenül igaz! Gondosan megtervezett színekkel és lerakási móddal gond nélkül fel lehet a nagyobb lapokat is burkolni.

Játék a formákkal

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy nagyméretű fürdőszobával rendelkezzen, így sokan szembesülnek a pici fürdőszoba burkolásánál felmerülő kezdeti problémával:

Mekkora burkolatot válasszak? A kérdésre a válasz: amekkora tetszik. Persze reális keretek között.
Manapság egyre több burkolat gyártónál találhatóak a kínálatban 20x50 cm vagy 20x60 cm méretű falburkoló lapok. Ezek ideális megoldások fektetett lerakási mód esetében a tér hosszanti nyújtására. Akár önmagában, akár más színnel vagy valamilyen dekorációs elemmel kombinálva. Mivel ez a fajta burkolási mód oldal irányba viszi a tekintetet, így ezáltal szélesebbnek tűnik a fal. Hosszanti, vagyis állított falburkolás esetén a minta a tekintetet inkább felfelé viszi, így magasabbnak tűnik a burkolt felület.

Dualgres London és Marazzy Clayline

Pici, normál belmagasságú fürdőszoba esetén felmerül a kérdés, hogy akkor most mit tegyünk: nyújtsunk vagy magasítsunk? Erre a kérdésre is igyekszünk választ adni:
Végig kell gondolnunk, hogy mi mindent kell elhelyeznünk a fürdőben. Mit szeretnénk kihangsúlyozni, vagy éppen inkább miről tereljük el a figyelmet?
Nagyon kedvelt és mutatós megoldás a zuhanykabin belsejének mozaikos, vagy a fürdőszoba egyéb részétől eltérő színű csempével történő burkolása. Ebben az esetben célszerű a többi részt egyszínű csempével burkolni és az egyéb kiegészítő dekorálást kihagyni vagy minimálisra csökkenteni.

marazzi clayline lava cotton burkolat valasztas 1200x600

Cifre Cement

Kádas fürdőszoba esetében, remekül fel lehet dobni a kád mögötti falat egy nagyobb, látványosabb dekorral (például valamilyen kép), vagy akár a többi faltól eltérő, más színnel is. Amennyiben a kádnál nem az előlapos megoldást választjuk, hanem beépítjük, akár a kád elejét akár mozaikkal vagy más színű csempével is ki lehet emelni. Ezzel garantáltan a kívánt helyre irányítjuk a figyelmet, a többi rész pedig lehet kevésbé mintázott vagy akár egyszínű is.
Természetesen a dekorálás során célszerű szem előtt tartani a kevesebb néha több elvet, hiszen a túl sok minta vagy szín könnyen zsúfolttá változtathatja a teret. Legyünk mértékletesek! Padló burkolás esetében is különböző lerakási módok közül lehet választani. A döntés során egyaránt mérlegelni kell a kiválasztott lap és a burkolandó felület méretét is. Egyenlő oldalú (például 45x45 cm, 60x60 cm) burkolólap esetén jellemzően az úgynevezett párhuzamos (vagy, ahogy sokan ismerik: „hálós”) és „diagonál” lerakási módok közül szoktak választani. Ez utóbbi megoldás mellett általában abban az esetben szoktak dönteni, ha optikailag nagyítani szeretnék a teret.

cifre cement tippek es trukkok bukolat valasztasahoz 1200x600

Párhuzamos és diagonál burkolat

Nem egyenlő oldalú, „téglalap alakú” burkolatok (például 30x60 cm) esetében jellemzően a 1/3-2/3 eltolási módot javasoljuk. Az úgynevezett „feles kötés”-t nagyobb lapoknál nem célszerű alkalmazni, mert az égetés során a hő hatására némi felületi íveltség keletkezik a lapban és ebben a formában nagyon látszódna ez a minimális íveltség. Sok gyártó megadja, hogy milyen minimum és maximum méret között lehet a lapokat eltolni, ez nagy segítség a lerakási mód megtervezésénél és a burkolásnál. Erre minden esetben oda kell figyelni és az adatokat a burkoló rendelkezésére kell bocsájtani.

Burkolat L kötésben

Ezeknél a lapoknál nagyon látványos az úgynevezett „L” kötés alkalmazása is. Garantáltan figyelemfelkeltő lesz így a burkolat, hiszen sem méretében, sem mintázatában nem szokványos. Akár csak a színekkel és a formákkal játszva is ki lehet emelni a felületet. Legyen hát merész, vesse papírra ötleteit és álmodja meg az Önnek leginkább tetsző burkolási módot.