Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Radiátor csere

Radiátor csere

Milyen okból kifolyólag cseréljük le a radiátort?

Milyen okból kifolyólag cseréljük le a radiátort?

  • Kilyukadt az előző
  • A meglévő radiátor nem rendelkezik kellő fűtési teljesítménnyel
  • A lakás felújításra került és a korábbi radiátor már nem illik az enteriőrbe
  • Korszerűsítés

Radiátor csere első lépese

Mikor elhatároztuk, hogy lecseréljük a régi radiátorainkat érdemes elgondolkodni, hogy hányat szeretnék lecserélni, esetleg mindent vagy csak a nagyon régieket. Aztán azt is ki kell találni, hogy milyen illik a lakásunkba esetleg lapradiátor vagy design radiátor.

Ezek mellett az egyik fő szempont talán az ár. Ha az összeset le szeretnénk cserélni, de a költségvetési keretünk alacsony akkor a megfelelő megoldás a lapradiátor hisz jó árának köszönhetően és rengeteg standard méretének biztosan kijövünk majd a büdzséből.

Ha megvan a külsejéről való elképzelésünk a következő lépés, hogy mekkorára van szükségünk, illetve hogy mekkora fér el. Ez talán az egyik legfontosabb lépés hisz akkorát kell vennünk amekkora ráfér az üres fal felületre, de elég nagy legyen a teljesítménye ahhoz, hogy befűtse a teret.

 

radiator csere

Radiátor fűtési teljesítmény

A fűtési teljesítmény egy egyszerű képlettel kitudjuk számolni. Természetesen ez az érték csak megközelítőleges a szükséges teljesítmény meghatározásához kérje szakemberek segítségét. Ugyanis ennek a számnak meghatározása rengeteg dologtól függ például a hőszigeteléstől, a lakás elhelyezkedésétől, az ablakoktól.

A szoba m3 megszorozzuk 50-el ,ami a normálisan hőszigetelt szobát jelenti, akkor megkapjuk a szükséges fűtési teljesítményt wattban. Ezzel a számmal már elkezdhetünk kalibrálni, de mint említettük ez a szám csak egy körülbelüli érték.

Radiátor árak

Az árak meghatározása ebben az esetben igen tág, hiszen nem sorolható egy ár kategóriába egy lapradiátor és egy design radiátor. Pár nagyjából azonos méretű példa, hogy könnyebben lássuk az árakat.

Lapradiátor- Technik ThermPro

Ezek a radiátorok körülbelül 7000 Ft-tól indulnak, mérettel az ár is növekszik.

Fürdőszobai radiátor- Lazzarini

Ezek már, a lapradiátoroknál drágább termékek, 12.000 Ft-tól megy felelfele szín, típus és mérettől változnak az árak.

Design radiátor- Lazzarini

Itt már inkább felső kategóriás árakról beszélünk, 50.000 Ft-tól kezdődve az ár növekszik, típus, szín és méret szerint.

Az ár különbségek mellett oda kell figyelni, hogy egy design radiátor kisebb teljesítménnyel bír de ezeknél a radiátoroknál inkább a külső adottságok a fontosak.

Design radiátor stílus

A design radiátorok megjelenése elött nem figyeltünk oda a radiátor külsejére, senkit sem érdekelt, hogy néz ki, milyen a színe, formája, funkciója csak legyen és fűtsön! Ez mára megváltozott, ezek a design termékek eszméletlen külsővel vannak felruházva és emellett a fűtés pozitív tulajdonságai is megmaradtak.

Színekben és formákban is igen gazdag termék családdal rendelkezik a Lazzarini olasz cég aki nem csak design de fürdőszobai radiátorok tervezésével és gyártásával is foglalkozik. Bátran lehet válogatni a rengetek különböző kivitel, forma, és szín, közül, hogy megtaláljuk a számunkra legtökéletesebb darabot.

 

lazzarini radiator csere blog cikk

Radiátor választás

Szakemberrel való egyeztetés után, ha már tudjuk, hogy mekkora méretűre van szükségünk és milyen teljesítményűre lehet válogatni a szebbnél szebb radiátorok közül. Nem is gondolnánk, hogy feltudja dobni a szoba hangulatát.

Lazzarini design radiátor

A Lazzarini olasz design márka termékei amelyek nem csak csodálatosak hanem kiváló minőségből is készültek! Szín világban káprázatos, a szokásos hófehér, ezüst és antracit színek mellett válogathatunk a minerál kvarctól egészen az ametisztig.

Ha kiválasztottuk a megfelelő színt, ami időt álló lesz, akkor is ha újra festésnél a fal más színt kap, akkor azután jön a forma kiválasztása, egyenes és íves kivitel mellett rengeteg különböző stílusú formát válaszhatunk.

 

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}