×

Elérhetőségek

Webáruház: +36 1 / 382-6189
Kondorosi út 5/a. + 36 1 / 208-2342
Kruspér utca 6. + 36 1 / 209-2381
Fehérvári út 63-65. + 36 23 / 520-788

« Nyitvatartás

Tisztelt Vásárlóink! 

Végleges információt az esetleges bezárásról a kormány hivatalos tájékoztatása után tudunk Önöknek mondani a 2021.03.08 - 2021.03.22 időszakra vonatkozóan. Lehetőségeink maximális kihasználásával szeretnénk Önöket kiszolgálni.

További információkért kövessék oldalainkat. 

www.benedekszerelveny.hu
Facebook : Benedek Szerelvény

Köszönjük, türelmüket, hogy az átmeneti korlátozásainkat, és kéréseinkettiszteletben tartják! Mindannyiunk érdeke, hogy a járványhelyzetmihamarabb megoldódjon. 

Jó egészséget kívánunk Önöknek! 

Üdvözlettel, 

Benedek Szerelvény Csapata

A tél beköszöntével megérkezik az igazán hideg idő is, és így nagyobb fokozatra kapcsoljuk otthonunkban a fűtőtesteket is. Mit tegyünk, hogy ez ne látszódjon meg a számláinkon is?

1. Fűtés éjszaka

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az igazán pihentető alváshoz nincs szükség 25 fokosra felfűtött, meleg hálószobára. Sőt! Az igazán egészséges, pihentető alváshoz sokkal optimálisabb a 18-19 fokos hőmérséklet, így elalvás előtt érdemes csökkenteni a szoba hőmérsékletét. Az éjszaka 5 fokkal alacsonyabb hőmérséklet a lakásban akár 8-10% fűtőenergia-megtakarítást is jelenthet. Emiatt este tényleg érdemes kicsit lejjebb venni a fűtést!

2. Ha napközben nincs otthon senki

Amikor napközben nincs otthon senki, akkor szintén érdemes visszavenni a fűtést, de nem teljesen, ugyanis a teljesen kihűlt lakás felfűtése mindig több energiát igényel.

TIPP: Használjon programozott termosztátot! A programozott termosztáttal beállítható a kívánt hőfok az Ön által kiválasztott időtartamra: Megadhatja, hogy mire reggel felkel, kellemes meleg legyen a lakásban, vagy amikor hazaérsz a munkából, a már meleg lakás fogadja. 

3. Szellőztetés télen

Ahelyett hogy hosszú órákig engedi be a friss levegőt egy résnyire nyitott ablakon, télen inkább alkalmazzon rövid, intenzív szellőztetést. Tárja ki az ablakokat és csináljon kereszthuzatot, így pillanatok alatt kicserélődik a lakás levegője.

TIPP: Használjon hővisszanyerős szellőztetőt! Ez a szerkezet garantálja otthona levegőjének kiváló minőségét, és segít a hőveszteség minimalizálásában!

4. Használja ki a nap erejét télen is!

Napsütéses idő esetén engedjen be minél több napfényt a lakásba, ez nemcsak a hőmérséklet emelkedéséhez járul hozzá, de a kedve is jobb lesz tőle.

TIPP: Ellenőrizze a nyílászárók szigetelését, és ha nem megfelelő, öntapadós szigetelőcsíkkal javíthat a helyzeten!

5. Tartsa karban a fűtési rendszert!

A fűtési rendszer karbantartásának fontosságát sosem lehet eléggé hangsúlyozni. Egy levegős, iszapos fűtőtest akár 15-20%-al nagyobb energiafogyasztást jelent, mint egy tisztán tartott, légtelenített radiátor. Mindenképp érdemes odafigyelni rá!

TIPP: Használjon Long Life korróziógátlót, hogy megelőzze a rendszer iszaposodását!

6. Légtelenítsen!

A radiátorok légtelenítése megoldható már egy csavarhúzóval és egy edénnyel, ami alkalmas a kicsöpögő víz felfogására. Kaphatóak további célszerszámok is, mint a légtelenítőkulcs vagy a légtelenítőedény, amit könnyedén beszerezhet valamelyik szaküzletünkben. 

TIPP: A légtelenítés menetéről ITT olvashat bővebben.

7. Figyeljen a radiátorok külső tisztaságára is!

Ahhoz, hogy teljes hatásfokkal üzemeljenek a radiátorok, kívülről is tisztának és pormentesnek kell lenniük. A külső felületeket mosószeres ronggyal érdemes tisztítani, míg a nehezen hozzáférhető részeket porszívóval vagy portörlővel.

sporolasi tippek futes 1200x800

8. Tartsa megfelelő szinten a páratartalmat!

A helyiség páratartalma nagyban befolyásolja a szobában tartózkodók hőérzetét. Az alacsony páratartalom hűvösebb érzetet okoz, míg a magasabb páratartalom mellett melegebbnek érezzük a szoba levegőjét. 

TIPP: Az optimális páratartalom mintegy 60-70%-ra tehető, ami kiválóan biztosítható akár egy légbevezető beépítésével is.