Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

A szén-monoxid mérgezések nagy száma a mai napig azt bizonyítja, hogy sokakban még mindig nem tudatosult kellőképpen, hogy a nyílt égésterű gázkészülékek biztonságos használatához levegő kell.

Honeywell szén-monoxid vészjelzők

Ráadásul a konyhai szagelszívó berendezések és a mai modern nyílászárók is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy sok helyiségben gyakorta magas szénmonoxid szint alakul ki.

A szénmonoxid keletkezése és fiziológiai hatásai

A szén-monoxid egy igen mérgező, színtelen, szagtalan, íztelen gáz, mely az olyan tüzelőanyagok, mint a fa, faszén, szén, fűtőolaj, paraffin, földgáz stb. tökéletlen égése során keletkezik.
Helytelenül működő, vagy rosszul karbantartott fűtőkészülékek esetén, ha egy füstcső eltömődik, vagy a helyiség nem szellőzik megfelelően, veszélyes szén-monoxid szint alakulhat ki.
A szén-monoxid mérgező, kisebb koncentrációban fejfájást és bőrpírt okozhat, nagyobb koncentrációban akár eszméletvesztést, légzéskimaradást vagy halált is. A szén‐monoxid magas koncentrációja a levegőben és a belégzés időtartama együttesen okoz tüneteket.

Miért vészjelző?

A szén-monoxid vészjelzőket gyakran hívják érzékelőnek, jelzőnek vagy riasztónak.
A Honeywell szén-monoxid érzékelővel ellátott készülékeit azért nevezzük vészjelzőnek, mert akkor riaszt, ha egy meghatározott időn keresztül a szén-monoxid szint meghaladja a veszélyt jelentő mértéket. A lakossági szén‐monoxid vészjelzők műszaki követelményeit szabvány is biztosítja azért, hogy a vészjelző csak akkor szólaljon meg, ha valós veszélyhelyzet van kialakulóban.

honeywell co veszjelzo 1200x600

Érzékelő technológia

A Honeywell szén-monoxid vészjelző érzékelője kiemelt fontosságú a megfelelő CO érzékelésben. A Honeywell a saját fejlesztésű és gyártású elektrokémiai érzékelő celláit használja: Ecosure (7 év élettartam és jótállás) Ecosure X (10 év élettartam és jótállás). Több mint 50 éves tapasztalatunk és szigorú minőség-ellenőrzéseink alapján biztosan állíthatjuk, hogy a cellák a vészjelző teljes élettartamán keresztül működnek.

Előriasztás

A veszélyes CO szinteket meghibásodott berendezések okozhatják, amelyek idővel egyre több CO gázt szivárogtatnak. Aktivált állapotban az előriasztás az ilyen helyzeteket időben jelzi, már akkor, amikor a koncentráció a teljes riasztási szintet még el sem érte. Ha az előriasztás gyakran bekapcsol, az eset kivizsgálására ajánlott szakembert hívni, hogy megvizsgálja a fűtő- és tüzelő berendezéseket, illetve az előriasztást okozó egyéb körülményeket. Az előriasztás a teljes riasztási szint (idő és koncentráció) 25%-ának elérésekor már jelzést ad. Például ha a rendszer 43 ppm-es CO koncentrációt mért, az előriasztás 15–23 perc után fog bekapcsolni.

Önellenőrzés

A Honeywell CO-vészjelzői az elektronika működőképességét felülvizsgálva 60 percenként automatikus önellenőrzést végeznek.

Családja biztonságát ne bízza a véletlenre - Előzze meg a szén-monoxid mérgezést Honeywell szén-monoxid érzékelővel!