Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Miért szükséges mágneses iszapleválasztó alkalmazása?

Miért szükséges mágneses iszapleválasztó alkalmazása?

A Magyarországon 2016 júliusában életbelépett jogszabály miatt egyre több kondenzációs gázkazán kerül beépítésre, és ezen tendencia várhatóan csak növekedni fog az elkövetkezendő években.

Mágneses iszapleválasztó

A szabályozás szerint a magyar piacról kivonásra került ún. turbós gázkazánok „eltűnésével”, valamint a régebbi típusú kéményes gázkazánok rossz hatékonyságának köszönhetően a kondenzációs technológia hatalmas teret hódít ma az országban. E technológia viszont újabb és újabb termékeket vonzott be maga mellett a fűtéstechnika világába, ennek eredménye a mágneses szennyeződés leválasztó is.

Miért is van erre szükségünk? 

Ha röviden szeretnénk erre válaszolni, akkor azért, hogy megóvjuk a fűtési rendszerünket, tisztán tartsuk fűtési folyadékunkat, ezzel védjük gázkazánunkat, és a rendszerben található egyéb berendezésünket. 

Egy új, kondenzációs gázkazán telepítésénél még a legelővigyázatosabb szerelői munka folyamán is jutnak be magnetikus és nem magnetikus szennyeződések a fűtési rendszerbe. A kondenzációs kazánok esetében a beépített szivattyú tengelye állandó mágneses térrel rendelkezik, ebből kifolyólag, a magnetikus szennyeződések már a gázkazán kikapcsolt, azaz álló üzemmódú állapotában is elérhetik a szivattyút és komoly károkat okozhatnak. Ezen szennyeződések rendszerből való kiszűrésére és szeparálására kiváló eszköz a mágneses szennyeződés leválasztó.

Régi típusú gázkazánok esetében

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy akinek régebbi (nem kondenzációs) gázkazánja van otthon, annak ne lenne szüksége egy szennyeződés leválasztó védelmére. De, nagyon is van! Ezen káros anyagok ugyanis az ő rendszerükben is ugyan úgy jelen vannak, a különbség csupán annyi, hogy a kondenzációs technológiával járó tényezők miatt ott talán még jobban ki vannak téve a berendezések a szennyeződések hatásának.

spirotech mb3 magneses iszaplevalaszto 1200x600

Spirotrap MB3

A Spirotech cég Spirotrap MB3 mágneses szennyeződés leválasztói a maguk nemében egyedülálló minőséget képviselnek a Magyar piacon. Kettős szűrés valósul meg a termék használatakor: az első szűrési vonal a „spirotube” szűrés, ami a cég egyedülálló szabadalma, a második vonal pedig a mágneses szűrés. A spirotube, a készülék belsejében elhelyezkedő speciális szűrő háló, amin keresztül haladva választja ki és ülepíti le a berendezésen áthaladó szennyeződéseket. A mágneses mező pedig ezzel párhuzamosan vonzza magához a magnetikus szennyeződéseket. 

Hosszabb élettartam és hatékonyabb működés

Az MB3 termékcsoport összes terméke univerzálisan telepíthető: vízszintesen, függőlegesen, vagy akár átlósan is. A felgyülemlett szennyeződés gyorsan és egyszerűen eltávolítható (nyomás alatt) a leeresztő szelep segítségével.
A Spirotech Spirotrap MB3 használata által Ön a lehető legjobbat teszi fűtési rendszerével: csökkenti a karbantartási költségeket, növeli a rendszer élettartamát, kiküszöböli a rendszer hibás működését, javítja a rendszerbe épített berendezések hatékonyságát és csökkenti energiafogyasztását.
Az MB3 termékcsoport összes terméke erős bronz házzal épül, és a következő csatlakozási méretek elérhetőek: 22 mm, 28 mm, ¾”, 1”, 1 ¼”, 1 ½”, 2”.

spirotech mb3 magneses iszaplevalaszto 3 1200x600

 

 

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}