Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Image

 Grundfos - Alpha1 L keringető szivattyú, 

az elérhető energiahatékonyság


Ismerje meg az ALPHA1 L-t, és azokat a legfőbb tulajdonságokat, amelyeket ez az Ön számára nyújt. A Grundfos ALPHA1 L tovább bővíti a folyamatosan tökéletesedő, keringető szivattyúk kínálatát. Bemutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket az ALPHA1 L keringető szivattyú kínál, nevezetesen a korszerűsítéseket és a kiváltásokat, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra a rengeteg előnyre, amelyet az ALPHA1 L hoz magával.

 

Sok esetben a fűtési rendszerében lévő keringető szivattyú is oka lehet a magas energiaszámlájának. A régi típusok energiafogyasztása nagyobb, és a kelleténél többet is működnek. A kompakt kialakításnak, az egyszerű kazán csatlakozásnak (PWM), a magasabb közeghőmérséklet-tűrésnek köszönhetően az ALPHA1 L a legtöbb fűtési rendszerhez illeszthető. Ezáltal a rossz, energiapazarló szivattyút egyszerűen és gyorsan ki tudja cserélni.

 

Az ALPHA1 L előnyei:

▹ Fűtési keringetőszivattyú, univerzális kazán csereszivattyú

▹ Egyszerűen beépíthető

▹ Cserélhető a teljes szivattyú, vagy csak a szivattyúfej

▹ Kazán csatlakozó kábel (PWM)

▹ Magas minőségű alapanyagok

▹ Kisméretű

▹ Alacsony zajszint

▹ Megbízható és igen hatékony kialakítás

▹ Kompatibilis számos olyan fűtőberendezéssel, amelyeket már felszereltek Grundfos szivattyúval.

Image

Korszerűsítés, szivattyúcsere

Mivel az ALPHA1 L helyettesíthet elromlott szivattyúkat és korszerűsíthet rossz hatásfokú szivattyúkat, ezzel szilárdan megalapoz egy sor olyan előnyt, amelyet ez a szivattyúcsalád a szerelőnek nyújthat.

Miért? Először is, az ALPHA1 L kompatibilis a legtöbb fűtési rendszerrel. Másodszor, ez a kompatibilitás csökkenti a szerelő furgonjában tárolandó pótalkatrész mennyiségét. És végül, de nem utolsósorban, jelentős költségmegtakarítást eredményez a háztulajdonosnak. Ezek az előnyök egyaránt érvényesek szivattyúkiváltás vagy szivattyú korszerűsítés esetén.

Hogyan lehet használni az ALPHA1 L-t?

A szivattyú megfelelő a legtöbb fűtési alkalmazáshoz beleértve a kazánokat, fűtőtest rendszereket, padlófűtési rendszereket és használati melegvíz alkalmazásokat.

Minden egyes alkalmazáshoz egyedi szabályozási módokat fejlesztettünk ki, hogy optimalizáljuk az energiamegtakarítást és csökkentsük a zajt.

Az összes szabályozási mód intuitív felhasználói felületen keresztül érhető el.

Egyszerűen kattintson a gombra, hogy végigléptesse a szabályozási módokat. Ha még pontosabbak akarunk lenni, a fűtőtest mód a radiátoros rendszerekhez, és padlófűtés üzemmód a padlófűtési rendszerekhez javasolt.

Image

Mit jelentenek a rögzített fordulatszámok?

1

Fordulatszám I.

úgy állítja a szivattyút, hogy az a minimális jelleggörbén üzemeljen, bármilyen üzemi feltételek esetén. Ez a szokásos beállítás, ha a fűtési igény alacsony.
2

Fordulatszám II.

egy közbenső görbére állítja be a szivattyút, bármilyen üzemi feltételek esetén. Ez a leggyakoribb rögzített fordulatszám a normál fűtési igények esetében.
3

Fordulatszám III.

a maximális jelleggörbére állítja be bármilyen üzemi feltételek esetén. Ez a beállítás főként olyan helyzetekben használatos, ahol a fűtési igény és a nyomásesés nagyon magas. Ez a fordulatszám lehetővé teszi gyors légtelenítést a szivattyú indításakor.

Szabályozási módok

Image

Radiátor mód

 

A radiátor módot egy fűtőtest jel jelöli a felhasználói felületen. Ha radiátor módban van, az ALPHA1 L arányos nyomáson üzemel. Az arányos nyomás szerint a szivattyú nyomása az áramlásnak megfelelő legyen. Így például, ha a szükséges áramlási mennyiség csökken a radiátoros rendszerben, a nyomásesés, amelyet a szivattyúnak kell leküzdenie, csökken, és ezért a szivattyú csökkenti a fordulatszámotEz kisebb terhelést jelent a motoron, kisebb lesz az energiafogyasztás, és csökken a zaj.

A radiátor mód biztosítja a leghatékonyabb szivattyú működtetést a fűtőrendszerben az egész fűtési idény során.

Image

Padlófűtési mód

 

A padlófűtési mód, amelyet egy padlófűtés szimbólum jelez, a felhasználói felületen.

Ha padlófűtés módba állítja, a szivattyú állandó nyomáson üzemel.

Egy beszabályozott padlófűtési rendszerben, minden zónában ugyanakkora a nyomásesés, ezért attól függetlenül, hogy hány zóna igényel hőt, az állandó nyomás beállítás biztosítja, hogy a szükséges áramlás végbemenjen.

A szivattyú meg fogja találni az optimális működést a padlófűtési rendszer számára.

A kompakt ALPHA1 L egy sor előnyös tulajdonsággal rendelkezik többek között ilyen a telepítő csatlakozódugó, a megszorulás elleni csavar, az egyszerű szivattyúfej csere, a kopásálló tengely és csapágy, hogy csak néhányat említsünk. De mit is jelent ez?

Image

CSATLAKOZÓ DUGÓ

Egy keringető szivattyú cseréje egy kazánban nehéz lehet, a szűk hely miatt.

Az új csatlakozódugó és az egyszerű szivattyúcsere megoldást kínál ezekre a gondokra.

A csatlakozódugót kifejezetten az ALPHA1 L-hez tervezték, úgy, hogy ez elforgatható és két különböző pozícióban is használható.

Ha szűk a hely a beépítés egyik részén, egyszerűen fordítsa el a csatlakozódugót, vagy a szivattyúfejet a másik helyzetbe.

A csatlakozódugó rugalmassága és a szivattyúfej elfordíthatósága megengedi, hogy az ALPHA1 L-t tökéletesen, a kazánhoz illeszkedően telepítse.

Image

MEGSZORULT FORGÓRÉSZ

Most pedig képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy egy szivattyú egy olyan rendszerben üzemel, ahol a keringetett víz magnetit tartalma blokkolja a forgórészt, megakadályozva a szivattyút forgatását egy nyugalmi időszakot követően. A háztulajdonos egyszerűen azt tapasztalja, hogy nem történik hőszállítás.

Ilyen esetben, az ALPHA1 L kezelői felületén világítani kezd egy riasztási kód. Három különböző riasztástípus létezik: megszorult forgórész, alacsony tápfeszültség, és elektromos hiba.

Az alacsony tápfeszültség esetében szakember segítségére van szükség, de a megszorult forgórészt meglazíthatja bárki, akinek van egy csavarhúzója.

Ha a forgórész megszorult, a kezelői felület mindkét végén világítani kezd egy-egy dióda.

A szivattyú megszorulásának megszüntetéséhez, egyszerűen nyomja meg a megszorulás elleni csavart, ami az ALPHA1 L állórészház homlokfelületén található, egy csavarhúzóval, és elfordítva azt, lazítsa meg a forgórészt, hogy az szabadon foroghasson.

Így nincs szükség a szivattyú szétszerelésére ahhoz, hogy a szennyeződéseket eltávolítsa.

Ennek egyszerűsége lehetővé teszi a háztulajdonosnak, hogy maga szüntesse meg a megszorulást, ezáltal megtakaríthatja a szerelő kiszállási költségeit, ugyanakkor időt takarít meg a szerelőnek is egy olyan probléma során, amely a legtöbb esetben másodpercek alatt megoldható.

Image

Grundfos szivattyú - Alpha1 L 25-40 180

Image

Grundfos szivattyú - Alpha1 L 25-60 180