×

Elérhetőségek

Webáruház: +36 1 / 382-6189
Kondorosi út 5/a. + 36 1 / 208-2342
Kruspér utca 6. + 36 1 / 209-2381
Fehérvári út 63-65. + 36 23 / 520-788

« Nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Üzleteink 2021. október 23-án szombaton zárva tartanak.

Hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

Megértésüket köszönjük!

Rehau Rautitan rendszerlerírás

 

Univerzálisan alkalmazható vízvezeték- és fűtési rendszerben. Oxigéndiffúzió mentes alumíniumréteg. Megfelel az ÖNORM B 5014-1, valamint a német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal KTW-irányelvei (műanyagok és ivóvíz) követelményeinek - 16-40 méretek. Az univerzális Rehau Rautitan stabil csövekkel 16-40 mm külső átmérőkkel az összes vízvezeték- és fűtési rendszer minden csővezetési móddal megszerelhető.

Ötrétegű cső (PE-X/Al/PE), megfelel a DVGW W 542-es munkalapja szerinti követelményeknek és vizsgálatoknak, felépítése-egy önhordó DIN 16892 szerinti PE-X alapcső, egy DIN EN 573-3 szerinti lézertompahegesztett alumínium betét és egy polietilén külső bevonat.

Image
Image
Image

Alkalmazási terület

 

Az univerzális Rautitan vízvezeték- és fűtési rendszert az ÖNORM EN 806, ÖNORM EN 1717, DIN 1988, a nemzeti kiegészítések és az elismert műszaki szabályok szerint kell tervezni, méretezni, kivitelezni és üzemeltetni. A Rautitan MX idomok esetében kivételes esetekben az ivóvízrendeletben megengedett vízminőség értéktartományán belül is felléphet korrózió.

Cinkkiválásnak ellenálló sárgaréz esetén a korrózió agresszivitását lényegesen befolyásolja a víz kloridtartalma és hidrogénkarbonát tartalma. A magas kloridtartalom alacsony hidrogénkarbonát tartalommal kombinálva negatívan befolyásolja az anyag korrózióhatását. Ilyen vízellátási területeken nemesacél Rautitan SX vagy vörösöntvény Rautitan RX idomok alkalmazását javasoljuk.

A Rautitan RX idomok vörösöntvényből készülnek az ÖNORM EN 1982 szerint, ezáltal különösen korrózióállóak. Ennek ellenére alapvetően érvényes, hogy nem létezik minden alkalmazáshoz az ideális anyag. Függetlenül a felhasznált anyagtól a vízvezetékrendszerben különböző tényezők korróziót okozhatnak.

Image

Fertőtlenítés

A Rehau vízvezetékek és univerzális csövek O-gyűrű nélküli toldóhüvelyes kötéstechnikával alkalmazhatók a higiénikus vízvezetékrendszerhez. Megfelelnek a német Környezetvédelmi Hivatal KTW ajánlásainak (műanyagok és ivóvíz), és teljesítik a DVGW W 270 munkalap követelményeit.

Ezért felhasználhatók olyan vízvezetékrendszerekben is, melyekkel szemben különleges higiéniai követelmények támasztottak. Az univerzális Rautitan vízvezeték- és fűtési rendszer csőfelületein nem szaporodnak a mikroorganizmusok, és ezáltal nem járulnak hozzá a csíraképződéshez vagy a legionellák szaporodásához sem.

Szabványok és irányelvek

Az univerzális Rautitan stabil és Rautitan flex csövek megfelelnek az ÖVGW követelményeinek az ivóvíz épületen belüli szállítását illetően. A csövek a fent megnevezett üzemi paraméterekre méretezettek 1,5-nél nagyobb biztonsági tényezővel. ÖVGW-regisztráció a csőre és a kötéstechnikára (minden méret).

Az univerzális Rautitan stabil csövek és Rautitan flex csövek, valamint a Rautitan PX idomok megfelelnek az ÖNORM B 5014-1 szabvány, valamint a német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal KTW irányelvei (műanyagok és ivóvíz) követelményeinek. A rendeltetésszerűen ivóvízzel átáramoltatott Rautitan idomok PPSU-ból, vörösöntvényből vagy nemesacélból készülnek.

Ivóvízzel szemben támasztott követelmények

A Rautitan MX idomok esetében kivételes esetekben az ivóvízrendeletben megengedett vízminőség értéktartományán belül is felléphet korrózió. Cinkkiválásnak ellenálló sárgaréz esetén a korrózió agresszivitását lényegesen befolyásolja a víz kloridtartalma és hidrogénkarbonát tartalma.

A magas kloridtartalom alacsony hidrogénkarbonát tartalommal kombinálva negatívan befolyásolja az anyag korrózióhatását. Ilyen vízellátási területeken nemesacél Rautitan SX vagy vörösöntvény Rautitan RX idomok alkalmazását javasoljuk.

Image

Rehau Rautitan előnyök

 

  • A Rautitan idomok univerzálisan alkalmazhatók vízvezeték- és fűtési rendszerben
  • Egységes, strapabíró kötéstechnika, kiválóan alkalmas az építkezéseken
  • O-gyűrű nélküli kötés (öntömítő csőanyag)
  • Optikailag egyszerűen ellenőrizhető
  • Jó hidraulikai tulajdonságok, a csövet a kötésnél fel kell tágítani
  • A kötés azonnal terhelhető nyomással
  • Nem szükséges kalibrálás és sorjázás
  • Egyforma kötéstechnika és szerszámok a vízvezeték- és fűtési rendszerben
  • Tartósan tömítő toldóhüvelyes kötéstechnika az ÖNORM EN 806, DIN 1988, DVGW W 534 jelű munkalap és a DVGW VP 625 szerint
  • Engedélyezett a vakolat alatti szereléshez a DIN 18380 (VOB) szabvány szerint