Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Optimális esetben az ember életében nem sűrűn vannak burkolási munkálatok, így a megfelelő szín kiválasztása nagyon fontos mozzanat.

Játék a színekkel

Legfontosabb szempontnak azt kell figyelembe venni, hogy a burkolandó felület (fürdőszoba, nappali, stb.) színvilága illeszkedjen otthonunk légkörébe. Rendkívül meghökkentő tud lenni egy mediterrán hangulatot árasztó lakásban egy nagyon modern, fekete tónusú fürdőszoba. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenhova ugyanazt a burkolatot és ugyanazt a színt kell rakni, azonban túl nagy stílusváltást nem célszerű alkalmazni.
Köztudott, hogy a világos színek tágítják a teret, míg a sötétek inkább összenyomják. Ennél némileg összetettebb a helyzet, azonban a színek megfelelő kombinációjával remekül lehet játszani. Ablaktalan, sötét helyiség esetében általában a világos színeket szoktuk javasolni, hiszen megfelelő világítás hiányában egy sötét burkolat nagyon összenyomná a teret. A világos nem feltétlenül azonos a fehérrel, rengeteg egyéb szín közül lehet választani. Nagyon kellemes, megnyugtató hatást nyújtanak a barna különböző árnyalatai. Többek között ezért is roppant kedvelt a bézs-barna kombináció. A természetes földszínek barátságos légkört teremtenek, különösen, ha fa felülettel (fa hatású burkolat, bútor) párosulnak.

Fémes csillogás

Nem kell leragadni a hagyományos megoldások mellett, bátran lehet kísérletezni. Modern stílusú lakások színvilágába remekül passzolnak például a szürke különböző árnyalatai. Fényes króm kiegészítőkkel (csaptelep, radiátor) csodásan mutatnak. Fémes hatású mozaikkal, vagy különleges dekorral pedig igazán látványos megoldást érhetünk el, hiszen az így kiemelt részlet garantáltan magára vonja a figyelmet.

cifre montblanc burkolat valasztasa1 1200x600

A vidám burkolatok felnőtteknek is szólnak

Amennyiben a melegebb, vidámabb színek közelebb állnak hozzánk, bátran választhatunk színes csempét is. Nem csak a gyerekfürdőszoba kiváltsága az élénk szín, a felnőttek számára is elérhető megoldások közül lehet válogatni. Egy-egy vibráló szín (zöld, sárga) remekül feldobja akár a sima fehér csempét, a gondosan válogatott kiegészítők (törölköző, kádkilépő) pedig tovább fokozzák a vidám összképet.
Természetesen nem szabad kihagyni a felsorolásból a klasszikus fekete-fehér párosítást sem. Ennek a két színnek a kombinációja sokak számára egybeforr a klasszikus elegancia fogalmával. Gondosan megtervezett koncepcióval kis és nagyobb fürdőszobákba is remek választás. Arra azonban oda kell figyelni, hogy a fekete könnyen összenyomja a teret, így nagyon fontos a tervezés. Célszerű a feketét inkább kisebb felületen, kiemelés céljából (például fehér szaniter, bútor mögé) alkalmazni. Így nem veszítünk a térből, a fehér szín nagyobb aránya pedig optikailag tágasabbnak mutatja a helyiséget.

Az eddigieket összefoglalva elmondhatjuk, hogy mindenképpen arra célszerű törekedni, hogy az ízlésünkhöz leginkább passzoló lapot válasszuk és ne az éppen aktuális trendet kövessük. Hiszen hiába divatos a fürdőszobánk, konyhánk, ha nem érezzük benne otthon magunkat, idegennek hat a légköre. Legyen inkább kevésbé trendi, de jóleső érzéssel töltsön el bennünket a látványa.