Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése
Modern fürdőszobák kádjai

Modern fürdőszobák kádjai

A kád alapvető kelléke egy fürdőszobának. Ma már nem csak az eredeti funkcióját képes ellátni, hanem a fürdőszoba design elemeként is szolgál. Formavilágával feldobhatja, különlegessé varázsolhatja a fürdőszobát.

Design kádak

Mint már említettük manapság egy kád több szerepet is betölt egy fürdőszoba életében. Az első gondolatunk természetes a fürdőzés élménye, egy megfelelően kiválasztott fürdőkád akár a mindennapi lazításhoz és nap végi kikapcsolódáshoz is tökéletesen hozzájárulhat. Gondoljunk csak bele, egy esti forró habfürdőnél nem is lehet nyugtatóbb, emellett a meleg víznek számos jótékony hatása van szervezetünkre.

A kád szerepe egy fürdőszobában

A fejlett technológiának és a modern tervezésnek köszönhetően, az álom kádunk kiválasztásának, már csak a képzeletünk szabhat határt. A modern darabok a fürdőzés lehetősége mellett már design funkciót is ellátnak. Nem csak hogy beépül a fürdőszoba stílusába, de annak ékkövévé is válhat. Ahhoz, hogy a kád ne csak a használati funkcióját töltse be, de egy design elemként is szolgáljon, sok szempontot figyelembe kell vennünk.

Nagyon sok követelmény alapján értékelhetjük és csoportosíthatjuk a design kádakat. Ezek minőségi anyagból, hosszú tesztelés után kerülnek ki a gyárból, hogy végeláthatatlan ideig szolgálják a vásárlót. A design berendezési tárgyaknál a minőség elengedhetetlen feltétel.

m acryl paradise kad 1200x600

Szín

A design kádaknál az elsődlegesen használt szín a hófehér, aminek több oka is van. Az első, hogy a fehér szín tökéletesen passzol a többi szaniter termékhez, mivel nagyrészt a szaniter árukat fehér színben gyártják. A másik szempont, hogy a fürdőszoba burkolatához is könnyebben passzol egy fehér színű kád, így jellemzően a berendezést alakítjuk a fürdőszoba stílusához.

A merészebb vásárlók már találnak a kínálatban színes kádakat is a szivárvány minden színében, például feketét és pirosat is. Természetesen ezeknél a kádaknál a paraván cserélhető, így ha megunjuk a színes felületet, egyszerűen lecserélhetjük. Vannak már kifejezetten egyedi üvegtermékekre szakosodott cégek is, akik a fürdőszobában használatos üvegtermékeket is legyártják bármilyen színben és mintával.

Forma

Az első, amit elkell döntenünk, hogy térben álló vagy beépíthető kádat szeretnénk vásárolni. A térben álló kádak nagyon modern, stílusos hangulatot teremtenek a fürdőszobában, így mindenképp meghatározó, hangsúlyos részévé válnak a fürdőszobának.

A beépíthető egyenes káddal helyet spórolhatunk, így kisseb alapterületű fürdőszobában ezek sokkal kedvezőbb megoldást nyújtanak. A beépíthető sarok kád, nem csak a nagycsaládosoknak kedvező a hatalmas belső területével, de a fürdőzés szerelmeseinek is. Az ovális, kerek, szögletes és aszimmetrikus formák igen gyakoriak a design kádak körében.

Design kád típusok

A szabadon vagy térben álló kád akkor mutat jól, ha van elég tér körülötte, ehhez elengedhetetlen egy tágas, nagyobb alapterületű fürdőszoba. Vannak olyan kád típusok, melyek kisebb helyigényűek, így egy átlagos fürdőszobában is jól mutatnak.

Szabadon álló kád

Talán a legfontosabb, hogy ezeknek a kádaknak a stílusos elhelyezéséhez, nagy területre van szükség. A lefolyót általában középre helyezik el, ezzel még kényelmesebbé téve a közös fürdőzéseket. Itt is sok forma közül választhatunk, egy ívesebb kivitel még impozánsabbá varázsolja fürdőszobánkat.

m acryl paradise szabadon allo kad 1200x600

Lábas kád

Igazán ízléses megoldást jelent a lábas kád, mely szinte bármilyen környezetet elegánssá varázsol. Egy tágas és világos helyiségben, központi elhelyezéssel egy nagyon kifinomult fürdőszobát varázsolhatunk. A színezett lábak általában króm, bronz, vagy arany színezéssel vannak ellátva, könnyen összeegyeztethetők a fürdőszoba egyéb kiegészítőivel és csaptelepeivel.

m acryl labas kad 1200x600

Aszimmetrikus kád

Az aszimmetrikus forma sok szempontból előnyös lehet. Az egyenlőtlen oldalaikkal és a különleges formavilágukkal egészen varázslatos hangulatot tudnak teremteni. Ezek a kádak már kisebb területű fürdőszobában is jól mutatnak, sőt helyet is spórolhatunk velük. Egyszerre több funkciót is el tudnak látni, így egy rövid zuhanyzáshoz és egy kényeztető fürdőzéshez is tökéletes helyszín.

m acryl asszimetrikus kad 1200x600

Sarokkád

A sarokkád mindenféleképpen nagyon elegáns és fényűző hangulatot teremt a nagy méretével, úgy érezhetjük, mintha egy wellness központ lenne a fürdőszobánk. Közös fürdőzésekre tökéletesen alkalmas kád, a lefolyó mindig középen helyezkedik el ezzel is növelve a kényelmet. A felszereltségek között általában található könyöklő és ülés kialakítás is. Nem utolsó előnye, hogy a kádparaván általában cserélhető, így, ha megunjuk az eredeti színét, azt könnyedén lecserélhetjük. Az aszimmetrikus kádak jellemzően egyben sarokkádak is.

m acryl sarokkad 1200x600

Süllyesztett kád

A padlóba süllyesztett kád igazán modern és fényűző hangulatot tud teremteni. Úgy érezhetjük magunkat otthon, mintha egy luxus nyaraláson lennénk. Vagy hagyunk egy kis magasságot a kádunknak, vagy teljesen a padló színéig süllyesztjük. A süllyeszttet megoldással, növelhetjük a szoba tágasságát, és játszhatunk körülötte a burkolat kialakításával is. A csak félig padlóba süllyesztett daraboknál pedig lépcsőt is kialakíthatunk a peremig. Többféle megoldás is létezik. Idősebb korosztály számára a ki és beszállás nehézkes lehet, így ezt a kád típust fiatal családoknak ajánljuk.

Akadálymentesített kád

Tökéletes választás olyan emberek számára, akiknek a kádba történő ki- és beszállás nehézséget okoz koruk vagy alkatuk miatt. Az oldalán kinyitható teljesen szigetelt üvegajtóval lehetővé teszik, hogy bárki élvezhesse a kényelmes forró fürdőzés élményét. Az akadálymentesített kádak jellemzően egyszerűbb formájú design kádak, amelyek ugyanolyan pozitív tulajdonságokkal és trendi kiegészítőkkel rendelkeznek, mint társaik.

m acryl mozgas serult kad 1200x600

Design kádak előnyei

Talán az egyik legfontosabb szempont a külső elemek mellett, a férőhely és a belső méret. Általában a design kádak belső tere elegendő két fő számára is, így a fürdőzés élményt mással is megoszthatjuk. A szögletes és az ovális kiviteleknél általában a lefolyó rendszer középre kerül, így még kényelmesebbé és ergonomikusabbá varázsolva a teret. A sarokkádaknál jellemző a beépíttet könyöktámasz vagy ülés, amivel könnyebb a kisgyermekes családoknál az esti fürdőzés lebonyolítása.

Magas minőségű akril alapanyag

A tökéletes anyag kiválasztása során a döntésünk nem eshet másra, mint az akril. Az öntöttvas és acéllemez kádakkal szemben az akril kádakban a fürdőzés ideje alatt végig egyenletesen élvezhetjük a meleget. A gyönyörű letisztult hófehér szín időtálló, így nem kell félnünk attól, hogy az idő múlásával beszíneződik, kopni vagy fakulni kezd. A magasfényű, tükörsima felület eleganciát ad a kádaknak. Az akrilt antibakteriális anyaggal kezelik, így megkönnyítve a kádak tisztántartását.

Tartozékok sokasága

A tartozékok teszik kényelmessé és sokszor fényűzővé is ezeket a kádakat. A fejpárna egy elengedhetetlen kellék, amivel még kényelmesebbé tehetjük a kádunkat. Ezek beszerezhetők több színben is, így ha fehér kádat választunk, akkor feldobhatjuk annak külsejét úgy, hogy az passzoljon a burkolathoz.

A Benedek Szerelvénynél elérhetők ezekhez a kádakhoz színes kapaszkodók is, illetve világító színterápiák, amivel különleges estéket teremthetünk az egész családnak. Az előlapokat, már említettük, sok kádhoz lehet rendelni színes, illetve fa hatású előlapokat, amivel exkluzívvá alakíthatjuk azokat. Fontos, hogy a kiegészítő rendeléskor odafigyeljünk azoknak az összhangjára, és arra hogy illeszkedjenek a kiválasztott kádhoz.

m acryl csaptelep kiegesztok feher akril kad 1200x600

A tökéletes választás

Az első és legfontosabb, hogy a design kádak nem mutatnak jól egy szűk és sötét helyiségben. Egy nagyobb méretű térben álló kád vagy sarokkád, teljesen elveszi egy kisebb fürdőszoba területét. Kisebb területre mindenképpen beépíthető, szögletes vagy aszimmetrikus kádat javaslunk. Tágas, világos fürdőszobákba nyugodtan választható szabadonálló vagy nagyobb méretű sarokkád is, mivel ott megfelelő elhelyezés esetén nem szűkíti a helyiséget.

Kiváló minőségű porcelán vagy prémium kategóriás akril anyagú kád a legjobb választás. A megfelelő csaptelep nagy szerepet játszik a tökéletes összképben, ezért próbáljunk meg a kádhoz passzoló formájú és színű csaptelepet választani. Ha színes kád mellett döntöttünk, és hasonló színű csaptelepet szeretnénk vásárolni hozzá, akkor a színekre nagyon figyeljünk oda, hogy a harmónia tökéletes legyen.

Design kádak

Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve kommentelhető!
Hozzászólok
Hozzászólás írása
Küldés
Még nincs egy hozzászólás sem.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}