Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Image

Mit kell tudni a Technik Therm indirekt melegvíz tároló tartályokról?

 Mi az az indirekt tároló?

Az indirekt tároló rendszerek nélkülözhetetlenek a melegvíz előállításában. Ezek olyan berendezések, melyek nem közvetlenül a csap megnyitásakor állítják elő a melegvizet, hanem előre tárolják azt, biztosítva a folyamatos rendelkezésre állást.

Az ilyen tárolók két fő típusa közvetlen és közvetett. A közvetett tárolók gyors felfűtést biztosítanak, általában nagyteljesítményű hőcserélők segítségével minimalizálva a hőveszteséget, így a felmelegített víz hosszabb ideig használható. Ezek az eszközök különböző hőforrásokkal működhetnek, mint például kazán, villany vagy napkollektor.

Az indirekt tárolók előnyei közé tartozik a nagy hőcserélő felület, ami gyors felfűtést biztosít, és az, hogy nincs szükség külön gázcsatlakozásra és füstgázelvezetésre, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet.

A megfelelő tároló kiválasztásánál fontos figyelembe venni az otthoni melegvíz szükségletet, az elérhető energiaforrásokat és az otthoni rendszer működését. Az energiatakarékosság és a környezetvédelem szempontjából ezek a berendezések lehetőséget kínálnak a víz- és energiafogyasztás csökkentésére. Az indirekt tárolók gazdaságosak lehetnek, különösen nagy melegvíz igény esetén, és a leggazdaságosabb megoldások közé tartoznak, ha precíz, összehangolt rendszert alakítunk ki és hatékony berendezéseket választunk.

Image

Technik Therm melegvíz tároló tartályok

A Technik Therm tároló sorozatot úgy tervezték, hogy a forróvíz és a fűtőfolyadék áthaladjon a fűtő spirálokon. Ehhez olyan hőtermelő egység csatlakoztatására van szükség, mint fűtő gázkazán, kombi gázkazán vagy megújuló energiafelhasználásra szakosodott készülék (napelem, hőszivattyú stb).  A tárolóban lévő vízmennyiséget a csőkígyóban keringő fűtőközeg melegíti fel és biztosítja annak felhasználását.

A Technik Therm elektromos vízmelegítő, az akkumulációs tartály és a puffer tartály olyan tároló tartályok, amelyekben nincs belső csőkígyó. Az ilyen rendszerű tartály úgy van kialakítva, hogy nagyban hozzájáruljon a hőmérséklet-ingadozások csökkentéséhezA víz a tartályban tárolódik és a hőforrástól átvett hővel a tartályban melegszik fel a tekercs segítségével.

A puffer tartály célja növelni a zárt rendszerű fűtési és hűtési rendszerekben található víz mennyiségét és csökkenteni a szivattyú gyakori be- és kikapcsolását.

Termékeinket a TS 736 szabványoknak megfelelően gyártjuk, figyelembe véve a hegesztési módszereket és a biztonsági alapelveket. A Technik Therm család elkötelezett amellett, hogy felhasználóinak kényelmesebb mindennapokhoz nyújtson segítséget és folyamatos fejlesztéssel, kutatással elkötelezettek a magas minőség mellett, szem előtt tartva a maximális biztonság alapelveit.

Eszközeinket az érvényes szabványoknak megfelelően gyártjuk. Az eszközök gyártásához használt acéllemez anyaga 6222-es minőségű acéllemez és a szabványoknak megfelelő csöveket használunk. A belső felület ívóvizes használatra alkalmas zománccal van bevonva, valamint katódos védelem biztosítja a korrózió elleni védelmet. Az eszköz külső felületét magas sűrűségű, alacsony hőátbocsátású kemény poliuretánnal borítják 100 literes kapacitástól kezdve 3000 literig, illetve magas minőségű hőszigetelő anyaggal/habbal az 4000 literes vagy annál nagyobb kapacitású eszközök esetében.

A Technik Therm tartályok az alábbi típusokban érhetőek el:

  • szimpla csőkígyóval szerelt melegvíz tárolótartály [TTUEB/T]
  • melegvíz tárolótartály hőszivattyúhoz [TTUEB/HP]
  • puffer tartály [TTUBT]

A puffer tartály kivételével az összes eszközt 10 bár működési nyomásra gyártják, így városi víznyomás alatt is működhetnek. A gyártás végén az eszközöket 13 bár próbanyomás tesztelik. A puffer tartályt 6 bár munkanyomáshoz gyártják és 8 bár próbanyomásra tesztelik.

Az összes eszközt zománccal borítják és kiégetik, kivéve a puffer tartályt. Egy hőmérő mutatja az eszközök belsejében a víz hőmérsékletét. Minden eszköz rendelkezik egy fűtőberendezés bemenettel.

Annak érdekében, hogy minimalizálják a Legionella baktériumok szaporodásának lehetőségét az alsó tároló területen, az alsó tárólóval rendelkező területet tekercsekkel fűtik. Ugyanakkor a víz keringése is megtörténik. Minden eszközt domború lemezek alkotnak a felső és az alsó részen, hogy növeljék a nyomásállóságot. A tartályokban a csőkígyót, alacsony szén-dioxid tartalmú anyagból készült, nagy hőátadási és különleges ötvözetű csövek alkotják.

A hőveszteségek minimalizálása érdekében a készülék külső felületének típusait 3000 literig kemény poliuretánnal, 4000 liter és 5000 liter között pedig nagy sűrűségű szivacsanyaggal szigetelik.

A termékeket mesterséges bőrből készült különleges borítással látják el. A termékeket buborékfóliával borítják és fóliával csomagolják, előkészítve a problémamentes szállítást.

Image

Technik Therm indirekt HMV tároló egy hőcserélővel

Image

Technik Therm indirekt HMV tároló hőszivattyúhoz

Image

Technik Therm
puffertároló

Technik Therm indirekt HMV tároló egy hőcserélővel (TTUEB/T)

Technik Therm tárolói úgy lettek kialakítva, hogy a tartályban lévő használati vizet egy hőcserélő segítségével, a rákötött fűtőberendezés (elektromos kazán, gázkazán, hőszivattyú) melegíti fel a beállított hőmérsékletre. A tárolóban lévő vízmennyiséget a csőkígyóban keringő fűtőközeg melegíti fel és biztosítja annak felhasználását.

A termékeket a TS 736 szabványnak megfelelően gyártják, figyelembe véve a hegesztési módszereket és a biztonsági alapelveket. Fontos, hogy a felhasználók számára komfortosak legyenek, a folyamatos fejlesztés, a magas minőség és a maximális biztonsági alapelvek betartása lényeges tényező ebben.

A tárolókhoz használt acéllemez anyaga 6222-es minőségi fémlemez, a csőkígyók alacsony széntartalmú, nagy hőátadású speciális ötvözetből készülnek. A csatlakozások a szabványoknak megfelelőek és a belső felületet nedves zománcréteg borítja, továbbá katódos védelmet alkalmazunk a korrózió ellen. A tárolók külső nagy sűrűségű, alacsony hőáteresztő képességű, kemény poliuretán réteg borítja.

A tárolókat 8 bar üzemi nyomásra méretezve gyártják, hogy hálózati nyomás alatt is megbízhatóan működjenek, illetve 15 bar nyomáspróbának vetik alá a gyártás során. Minden tároló hőmérővel szerelt és az összes tartály rendelkezik fűtési bemenettel. A tárolók speciális műbőr huzattal vannak bevonva és buborékfóliával, illetve zsugorfóliával vannak csomagolva.

A tárolókat minden esetben függőlegesen szükséges szállítani!

Image
Image

Technik Therm indirekt HMV tároló hőszivattyúkhoz, egy növelt felületű csőkígyóval (TTUEB/HP)

Image
Image

Technik Therm puffertároló hűtésre-fűtésre (TTUBT)

A Technik Therm puffertartály olyan tárolótartály, amelyekben nincs hőcserélő valamint a hőingadozások csökkentésére szolgálnak. A puffertárolót úgy tervezték, hogy növelje a vízmennyiséget a zártkörű fűtési és hűtési rendszerekben és csökkentse a szivattyú be- és kikapcsolásának számát.

Termékeinket a TS 736 szabványnak megfelelően gyártják, figyelembe véve a hegesztési módszereket és a biztonsági alapelveket. Arra törekszünk, hogy a felhasználók számára komfortot biztosítsunk, a folyamatos fejlesztéssel, a magas minőséggel és a maximális biztonsági alapelvek betartásával törekszünk ügyfeleink maradéktalan elégedettségének elérésére.

A tárolókhoz használt acéllemez anyaga 6222-es minőségi fémlemez, a csatlakozások a szabványoknak megfelelőek, továbbá katódos védelmet alkalmazunk a korrózió ellen. A tárolók külső felületét nagy sűrűségű kemény poliuretán borítja, alacsony hőáteresztőképességgel.

A puffertartályokat 6 bar üzemi nyomás szerint gyártják, illetve 8 bar próbanyomásnak vetik alá őket a gyártás során. Minden tároló hőmérővel szerelt és az összes tartály rendelkezik fűtési bemenettel. A tárolók speciális műbőr huzattal vannak bevonva és buborékfóliával illetve sztreccs fóliával vannak csomagolva. A tárolókat minden esetben függőlegesen szükséges szállítani!

Image
Image

Technik Cool hőszivattyú rendszerek

Image

Technik Therm radiátorok

Image
Image