Termékkategóriák és egyebek
Kosár arrow_drop_down
Kosár tartalma
Üres kosár
Össztömeg:
  kg
Nettó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Bruttó összesen:
 {{model.WebDevizaNem}}
Kosár megtekintése

Remeha termékek

A legmagasabb követelményeknek is minden tekintetben megfelelő, kitűnő minőségű és hosszú élettartamú kondenzációs kazánok 1978-as megjelenése a Remeha gyárhoz kapcsolódik és igazi előrelépést jelentett a kazántechnikában.

A Remeha kondenzációs technológia

A kondenzációs technika lényege, hogy a forró füstgázban jelenlevő vízgőzt lecsapatja és a halmazállapot változás során felszabaduló rejtett hőt is fűtésre használja. A maradék lehűlt égéstermék a külső térbe jutva sokkal kevésbé kártékony, mint az eddig ismert elődök esetében. A kondenzációs kazánok már mindenképpen zárt égésterű berendezések, tehát saját külső levegő ellátással rendelkeznek, így az égéshez nem használják a lakótér levegőjét. Az égéstermékek nem kerülhetnek vissza a lakás légterébe, megszűnik a szén-monoxid mérgezés veszélye.
A modern kondenzációs kazán nem csak az energiafogyasztás szempontjából jelent előrelépést. A fűtés hatékonysága jóval alacsonyabb beruházási költség mellett jóval nagyobb mértékben növelhető, mint a nyílászárók cseréjével vagy a lakás szigetelésével.
Éppen ezért ár-érték arányt tekintve a legkedvezőbb, leggyorsabb és leggazdaságosabb energetikai beruházás számunkra a kondenzációs kazán.

{{totalCount}} találat
Találat/oldal:
Rendezés:
Nincs találat.
{{ComputedLoadMoreText}}
{{totalCount}} termékből {{dataLength}} darabot már láttál

Remeha kazán

A kondenzációs technológia alapja az, hogy a füstgázok erőteljes lehűtésével a füstgázveszteséget nem csak az úgynevezett érzékelhető hőtartományban, hanem a vízgőz égéstermék kondenzációja által a párolgáshő hasznosítása révén is minimálisra csökkentjük. Az így hasznosított energiatöbblet biztosítja a kiemelkedő hatásfokot. A kondenzációs technológia és a folyamatos tüzelésoldali szabályozás a jelentős tüzelőanyag megtakarításon túl lehetővé teszi, hogy a kazánok károsanyagkibocsátása a lehető legkisebb legyen. A biztonság pedig a legmagasabb, ugyanis a szénmonoxid veszély a zárt égéstér miatt kizárható.

rermeha calora tower

Hatásfok

A legmagasabb! A hőtermelő (kazán, cirkó) megvásárlásnál nem árt, ha tudjuk a hatásfok és az éves hatásfok közötti különbséget. Amíg a hatásfok a kazán vagy cirkó névleges terhelésénél mért érték, az éves hatásfok a fűtési üzemviszonyok figyelembe vételével mért éves átlag. Egy jól méretezett – az épület hőveszteségéhez illesztett – kazán a fűtési szezonban csak igen rövid ideig, általában egy-két napig működik teljes terheléssel. A fűtési időszak nagyobb részében a fűtőberendezés és a hőtermelő is csak fél, vagy annál kisebb terhelésen üzemel. A hagyományos kazánok csökkentett terhelés mellett – ún. részleges kiterheltségnél – alacsonyabb, sőt gyakran lényegesen alacsonyabb hatásfokkal működnek, mint teljes terhelésnél. A részterheléshez tartozó hatásfok, más néven hasznosítási fok a részterhelés mértékétől függően változik.

80 éves tapasztalat

Magyarországon 1989 óta van jelen a Remeha márka az ipari kazánok területén, a lakossági termékek bevezetésére 2008-ban került sor.

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Szűrések {{activeFilterCount}}
Szűrések

Kiemelt szűrések

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Összes szűrés törlése

{{SzuroPanelSzakasz.Megnevezes}}

Top termékek

Nincs találat.

Nincs találat.

Utoljára megtekintett termékek

Összehasonlító
{{TRAN('osszehas_osszehasonlito')}}