Barion Pixel
×
« Ünnepi nyitvatartás

Kedves Vásárlóink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatmi Önöket, hogy üzleteink 2023. december 23-tól 2024. január 7-ig zárva tartanak.

Január 8-án hétfőn várunk Mindenkit a megszokott nyitvatartási időben.

* A webshopban december 17. éjfél után leadott rendeléseket - ha van is készleten - már csak januárban tudjuk teljesíteni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Image

Viega Megapress

A fekete acélcsövek összekötése mindmáig egyet jelentett a hegesztési munkával. A Viega Megapress rendszer egy teljesen új műszaki megoldás, segítségével az acélcsöves szerelés területére is bevonult a préstechnika, annak számos előnyével: biztonságosabb, könnyebb és gazdaságosabb.

Az acélcsövek hegesztése nem éppen a legrosszabb csőkötési technológia. A szerelés azonban nem mondható kifejezetten egyszerűnek. A magas időbeli ráfordítás, az állandó tűzveszély és a magas fizikai igénybevétel révén a hegesztés gazdasági szempontból egyre kevésbé tűnik vonzó választásnak. A nehéz gázpalacokat és hegesztő berendezéseket folyamatosan mozgatni kell. Mindez főként akkor igazán kimerítő, ha egy adott vezeték hegesztését nem szemmagasságban, hanem több méteres magasságban kell elvégezni. A nehezen hozzáférhető vagy zegzugos helyeken ráadásul csak körülményes tükörhegesztés nyújt segítséget, már ha egyáltalán létre lehet hozni a hegesztési varratot.

Viega Megapress előnyök

igen

Azonnal teljes mértékben terhelhető, nincs várakozási idő, mint például a lehűlési idő

Az acélcsövek összekötése a Viega Megapress rendszerrel egyszerűbb és kevesebb szerelési lépésben valósítható meg (2-4. ábra). A kivitelezésnél teljesen lényegtelen, hogy milyen falvastagságú acélcsövet használnak, amíg az megfelel a DIN EN 10255, a DIN EN10220/10216-1 vagy a DIN EN10220/10217-1 szabványoknak. Az eredmény pedig egy biztonságos és garantáltan tömör kötés, amely azonnal teljes mértékben terhelhető. A lehűlési idő vagy a hegesztésnél többnyire szükséges tűzőr alkalmazása immáron teljesen a múlté.

igenAkár 60%-kal gyorsabb munkavégzés

A préstechnika nem csupán biztonságosabb és könnyebb, de lényegesen gazdaságosabb is. A hegesztéssel szemben a Viega Megapress szerelés a kötéstechnikában 60%-kal rövidebb szerelési időt eredményez. Az időmegtakarítás azonban nem csak a hegesztéssel szemben realizálható. A biztonság tekintetében még az olyan módszerek, mint pl. a menetes, a Rollnut vagy a kupplungos csőkötések sem tudnak lépést tartani a hideg préstechnikával és lényegesen időigényesebb műveletnek tekintendők.

Viega Megapress G

igen

Több mint gáz

Az ipari gázszerelések jelentik a Megapress G fő alkalmazási területét. De ez a rendszer még ennél is többre képes. Fűtőolajjal és dízel üzemanyaggal üzemelő berendezések, valamint sűrített levegős rendszerek (25 mg/m³ értéknél nagyobb olajtartalmú közeggel) is szerelhetők a Megapress G rendszerrel. Teljesen mindegy, hogy a szerelés menetvágásra alkalmas vagy varrat nélküli és hegesztett csövekkel történik. Az alkalmazott cső lehet varratmentes, hegesztett, horganyzott, iparilag festett, epoxigyanta bevonatú vagy fekete. A DIN EN 10255, a DIN EN 10220/10216- 1 vagy a DIN EN 10220/10217-1 szabvány szerinti csövek egyaránt alkalmasasak a Megapress G idomokkal történő préselésre.

Viega Megapress G katalógus